Черче: чоловік став на коліна перед Іриною Констанкевич

15 Липня 2016, 22:54
5982

Зустріч Ірини Констанкевич із громадою в селі Черче 12 липня викликала фурор серед селян, тому у місцевому Будинку культури, щоб послухати кандидата, зібрався весь зал.

Усе розпочалося із агітації, а закінчилося словесною перепалкою та обуренням в адресу сільського голови. Докладніше про курйози та реалії зустрічі читайте нижче. 

Саме на таке оголошення журналіст Район.Камінь-Каширський натрапив у селі до зустрічі із кандидатом у народні депутати України у виборчому окрузі №23 – Іриною Констанкевич. 

Власне зустріч розпочалася із промови черченського сільського голови Юрія Соколова, який зазначив, що жоден із кандидатів у народні депутати, окрім пані Ірини до села не приїхав. 

«Доброго вечора, дорога громадо! – розпочала Ірина Мирославівна. – Найперше я б хотіла всіх вас привітати в честь християнських свят – Петра і Павла, і вважаю дуже символічною сьогоднішню зустріч та маю величезну радість у спілкуванні з вами. Дуже хочу вірити в те, що у вас благословенне село, яке має таких добрих та гарних людей… Нехай Бог благословить вас!» 

Після вітання кандидат у народні депутати розповіла про себе, про свою викладацьку діяльність у Східноєвропейському національному університеті, про те, що майже в кожному поліському селі зустрічає своїх студентів, і їх також зустріла в селі Черче.

Розповіла, яким чином викладацька діяльність привела її до громадської роботи. Проінформувала громадян про свої проекти в університеті, про депутатську діяльність у Волинській обласній раді. Про боротьбу із закриття шкіл, дитячих садочків та професійно-технічних закладів на Волині. 

«Мене найбільше обурює той факт, що (представники влади. – авт.) хочуть економити гроші на дітях, а при тому вищому керівництву призначають зарплати яких важко вимовляти!» – наголосила вона. 

1

Також пані Ірина засудила процеси децентралізації у формі, як це проходить в Україні, коли владу, як зазначає вона, хоч і передали місцевим громадам, але гроші для господарювання і далі надходять до Києва. Розповіла й про інші пункти своєї передвиборчої програми. 

До слова запросили одного із колишніх студентів Констанкевич, вчителя української мови та літератури Черченської загальноосвітньої школи Віру Шептур. 

«Чекаючи цю зустріч я сподівалася побачити Ірину Мирославівну такою, якою пам’ятаю її зі студентських років. Але побачила її вдвічі вищою, не за ростом, а за рівнем цієї людини зараз... – промовила Віра Григорівна. – Я дивуюся із того, що справді може зробити жінка – продовжила вона, – подивіться скільки мудрості, скільки енергії в ній і який поштовх до роботи та життя має ця людина… Я була дуже здивована, що вона в політиці. Бачила, як людина іде вперед, робить чоловічо-змужнілі кроки у своїй кар’єрі і для мене це було дивно…». 

«Я рада, що ви зараз тут біля мене, – сказала на завершення вчителька. – Приїжджайте до нас частіше, і в нас усе буде добре!». 

Згодом сільський голова дав змогу громаді перейти до формату розмови «питання-відповідь». Перше запитання Ірині поставив житель села Богдан Ліпич

- Пані Ірино, ваші опоненти говорять, що ви проводите свою агітацію через благодійний фонд. Це правда? 

Ірина Мирославівна розповіла, що вже 6 років працює на посаді заступника голови правління благодійного фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Вона акцентувала увагу на допомозі фонду дітям-сиротам, дітям-інвалідам, людям похилого віку, сільським радам тощо. 

Зустріч продовжилась наступним запитання, що звучало від жителя села Анатолія Дзеніка

- Як часто ви будете приїжджати до нас, коли отримаєте мандат депутата Верховної Ради? 

- В залежності від того, як часто ви будете мене запрошувати! – усміхаючись відповіла Ірина. 

- Чи готові ви нести відповідальність за невиконання якихось пунктів вказаних у вашій передвиборчій програмі? – вкотре запитав чоловік. 

- Це питання хворого сумління! – пояснила кандидат, – воно мені дуже знайоме і я дуже з цього приводу переживаю. 
 

Слово надали члену партії «УКРОП», колишньому сільському голові села Карасин Світлані Сидорук, яка розповіла про допомогу фонду Ігоря Палиці громаді села Черче, а саме про виділення коштів на придбання форми для місцевої футбольної команди, а також участь фонду у співфінансуванні проекту, що стосується будівництва доріг у селі. 

1


Після виступу журналіст Район.Камінь-Каширський поцікавився, яку суму виділили з фонду на ремонт, але так і не отримав конкретної відповіді: 

«Спочатку відбувається ремонт доріг, потім затверджується акт виконаних робіт і вже по факту виконання виділяється конкретна сума. Тільки тоді це можна буде уточнити», – зазначила Світлана Макарівна. 

Своє запитання Ірині поставив і житель села Андрій Ліпич, про те, коли саме збудують дорогу до міста Каменя-Каширського через села Острівок та Осівці? 

«Перш за все це запитання адресовано мені…» – намагався відповісти сільський голова, проте громадяни не вислухали Юрія Анатолійовича до кінця та ставили наступні питання.

Зокрема свій список проблем та обурення висловив житель села Іван Геліч. А саме про дитячий садочок, про виділення земельних ділянок молодим сім’ям, про ремонт доріг у селі тощо, мовляв, я вже десять років пам’ятаю (а люди й більше!), що кожен депутат, який приїжджає у село намагається щось зробити, проте все залишається на рівні обіцянок. У відповідь громадяни зворушено підтримали хлопця та поаплодували йому. 

Під час зустрічі не обійшлося без курйозів. Один із жителів села із-за невідомих причин несподівано стає на коліна перед Іриною Констанкевич (ред. – 4:45 на відео нижче). Імовірно саме в такий спосіб чоловік просив у кандидата не залишатися байдужим до потреб громадян та допомогти вирішити озвучені проблеми. 

Тим часом люди обурено почали висловлювати претензії до сільського голови. Через галас той намагався відповісти кожному, аж доки житель села Анатолій Дзенік не запропонував зібрати збори селян та обговорити всі ці проблеми. У відповідь Юрій Анатолійович запропонував залишитися громадянам після зустрічі та пообіцяв дати змогу кожному індивідуально адресувати йому своє запитання. 

«Якщо у вас на сьогоднішній день немає виважених спільних пропозицій та програм то дозвольте нам подякувати та сказати до побачення», – запропонувала Світлана Сидорук.

На завершення Ірина Констанкевич подякувала громаді за зустріч та пообіцяла приїхати знову. Із Будинку культури вийшла у супроводі декількох громадян. 

Тим часом решта людей залишилися в залі, щоб вислухати сільського голову. 

«Вирішення усіх цих проблем, яких ви мені назвали, в першу чергу залежить від громади, – продовжив Юрій Анатолійович. – І на це все потрібно дуже багато коштів». 

Далі сільський голова відверто закликав громадян на цих виборах віддати свій голос саме за Ірину Констанкевич, мовляв, «тоді мені буде до кого звернутися. А якщо буде 3 голоси, то вона мене і слухати не захоче». 

Пан Соколов називав себе чесним та щирим чоловіком та розповів, що саме його десятки років тому громада обрала сільським головою і, що він надалі готовий чесно та сумлінно працювати на цій посаді. 

У розмову втрутився місцевий житель Анатолій Дзенік та вирішив розповісти громадянам про зловживання пана Соколова на посаді сільського голови: 

«Шановна громадо! – звернувся він. – Якщо ви хочете знати конкретно про стан всіх справ, що проходять у сільській раді, я доведу вам до відома». 

Анатолій Дзенік запропонував залишитися у залі, або ж зібратися потім та люди не захотіли його слухати та вийшли, після чого Юрій Соколов поаплодував селянам та подякував за підтримку. 

Зазначимо, що Ірина Констанкевич висунута кандидатом по округу №23 для участі у проміжних виборах до Верховної Ради України 17 липня 2016 року та балотується на вибори від партії «УКРОП».

 

Коментарі
16 Липня 2016, 02:37
І, що це було? Трикутник: Соколов-Дзенік-Сидорук.
16 Липня 2016, 03:07
А Соколов. як завжди виходить з води сухим.Наобіцяє золоті гори. а насправді нічого не робить.побільше таких депутатів як дзенік і агроном то може б його розворушили б.боявся б красти.а то говорять депутати, що ніяких рішень не приймають, окрім надання соколову премій.
16 Липня 2016, 12:30
Якщо Соколов пішов фактично проти Суса і їхнього тандему з Дмитруком то це вже щось варте, оскільки усім було відомо що Сус підтримує Соколова. Соколов пішов на ва-банк і виграв. Але й варта та підтримка тих людей які ще щось намагаються зробити у рідному селі, респект.
16 Липня 2016, 13:30
Та не тріть ви тему. Бідність породжує холопство простих і хамство поставлених до влади, а ще популізм що до високої влади ідуть. у ВР Констакевич буде голосувати як їй скажуть, тобто наперекір тому, про що говорила в цьому селі.
16 Липня 2016, 13:45
&quot;Власне зустріч розпочалася із промови черченського сільського голови Юрія Соколова, який зазначив, що жоден із кандидатів у народні депутати, окрім пані Ірини до села не приїхав.&quot; - Юрій Соколов брехун і аферист ,як завжди .<br/>В Черче я ходив на зустріч із кандидатом від &quot;Свободи&quot; Олександром Пирожиком .Правда ,цей кандидат не платив Соколову гроші ,щоб той зганяв людей на зустріч, як із Констанкевич .<br/>Також потім була Ірина Лишневець .<br/>Юрію Соколову брехати - як з гори котитись .Він із власною жінкою розвівся аби та була в сільраді секретаркою і отримувала веееличезні премії
16 Липня 2016, 14:04
До чого дійшли ті нещасні поліщуки!! Лижуть сра...ку будь кому, хто ЛИШЕ обіцяє ,що дасть гроші!!! А гроші отримає тільки цей злодюга Соколов!!!
16 Липня 2016, 14:29
&quot;Ех,люди-люди(черченці) - ви дурні козли!!&quot;
16 Липня 2016, 14:47
&quot;Констакевич буде голосувати як їй скажуть&quot;: дивна позиція, по-моєму в парламенті немає хоч би одного депутата який голосує як йому заманеться. Кожна людина в парламенті вибирає для себе ту чи іншу фракцію чи групу яка або прислухається або як говорить пан як скажуть. Якщо Ні то такому й попасти туди не вільно оскільки як Ти туди попадеш, якщо не підтримка друзів та однодумців. Хіба &quot;Хрін&quot; голосував би так як йому заманеться але ж туди його ніхто й не посилає, немає кому.
16 Липня 2016, 15:00
Це колінопреклоніння саме в Черчі є символічним практично для всього поліського краю. Генетична схильність до лобизання чобота вельможі, цілування перста &quot;баріна&quot;, низькопоклонство з незмінним &quot;чтоізволітє&quot;, відсутність власної думки і гідності - ось основні нинішні чесноти сформованого людського матеріалу в північно-західній Україні під більш як 200 літнім впливом РПЦ у формі Московського патріархату. Така велика кількість питань до сільського голови свідчить про відсутність його регулярного спілкування з громадою, чималу низку злободенних і невирішених питань на селі. Окрім того, Соколов ще не притягнутий до відповідальності за саботаж розпоряджень центральної влади на початках АТО, мабуть такі ж результати з призовом до ЗСУ нині. Все це сумно і гірко. Саме до такого &quot;контингенту&quot; і їдуть представники &quot;русского мира&quot;, що днями відправляли поминальну службу на могилах вояків Російської імперії під проводом генерала Брусилова, котрі тоді захищали &quot;православний мір&quot; в Нових Червищах. Чомусь у Хотешів, де люди мають зовсім іншу ментальність ці благодійники не попхалися, оскільки там мешканці здавна мають іншу ментальність, гідність та власну думку...Впевнений, що якби завтра знову прийшли &quot;визволителі&quot; зі Сходу, черченці з хоругвами та портретом царя Миколи ІІ зустрічали б їх з почестями і на колінах....Гидко і прикро за таке циганське попрошайництво замість формування потужної громади думаючих людей, котрі здатні обрати для себе гідних керманичів, а не новітніх Сусаніних зі стежками в азійське болото. Це вклякання перед ще навіть не народним депутатом мабуть єдине на всю Україну на цих довиборах і є хріновим симптомом в часи війни за свою державу!
16 Липня 2016, 15:28
Очевидно, що людину довели до такого стану. Тяжка праця та нессвіч довели ЇЇ до такого стану коли людина падає на коліна вимолюючи дЛя себе ще трішки. Тому говорити про таку людину як про якесь: &quot;низькопоклонство&quot; не слід тому що таким чином Ми не оцінюємо тих реалій в якій Вони знаходяться. Але чудовий ти Наш, що ти особисто зробив для цих людей, постійно тавруєш Їх як ЛЮДЕЙ нижчого сорту порівнюючи Їх відносно себе. Якщо людина порізалась, захворіла для нього викликають медицину прикладають до рани чудові ліки лікуючи Їх, а тут людина є духовно/душевно хвора і Хто ЇЇ тут вилікує, якщо не свідомі та не освічені люди які приїхали до Них поспілкувавтися можливо за двадцять років раз, а ти тут ще й тавруєш &quot;лікарів&quot; топчеш Їх в болото. Як би Я не знав, що Ти разом із Констанкевич працював разом з Нею в одній установі то я б можливо в деякій мірі подумав би над твоїми словами інакше, а так я можу подумати про просту людську банальність, про те, що тебе просто жаба давить, що ти не на ЇЇ місці. Ось так шановний, НАШ КРИЛАТИЙ.
16 Липня 2016, 15:32
Крім того відносно Хотешова то Хотешів вважається здавна, принаймі від часу &quot;радянського Іга&quot; червоним й на сторінках представників якого тут друкуєшся, принаймі Їхніх нащадків у доброму смислі слова.
16 Липня 2016, 15:35
&quot;до такого &quot;контингенту&quot; і їдуть представники&quot;: крім Тих представників, що ти маєш на увазі були й інші, всього три конфесії разом із тим КП. Тому не слід.
16 Липня 2016, 16:01
Все на емоціях, а де емоції годі шукати взаєморозуміння та об&quot;єктивних умовиводів. Щоб там опоненти не говорили про селян, але вони на жаль завше будуть на задвірках цивілізаційних процесів. Навіть ванни в хатах села Седлище і сотня приватних тракторів чорчаків їх не наблизять ритму сучасного життя.
16 Липня 2016, 16:53
В Черче і Підбороччя приїздила з агітаторами пані Балицька, яка не тільки провела зустріч, але обійшла пішки наші села та порозмовляла з людьми. Унікальна та порядна пані, біда її в тому що на собі не любить піаритися. Хоча розказували, що Соколова назвала зрадником та сепаратистом в тилу.
17 Липня 2016, 02:20
Це лишній раз підтверджує,що Соколов - брехун і аферист-злодюга.Вже до Укропу прилип, як п'явка до дупи, аби грошей насмоктатись. падло,а не голова сільський...Чого ті дурні черченці його обирають??
17 Липня 2016, 03:09
Укроп як під копірку мавпує БЮТ . Так само БЮТ нагнітав істерію з ідеалізації Юлії Тимошенко, так само сипались &quot;щедрі&quot; обіцянки-цяцянки, так само масово зганялись сільськими головами (звичайно за певний , і не маленький гонорар) селяни на подібні зустрічі..так само до БЮТу 10 років тому , а до Укропу зараз прилипли &quot;кровосісі&quot;-пристосуванці. Тоді до БЮТу прилип той же Соколов із своїм дружбаном Чечоткою..Зараз Соколов цілує п'яти цій Констанкевич...Так само Укроп не погидував Юрою Дмитруком - колишнім районним керівником КПУ-сателіта Партії регіонів. Той же Віталій Мельник - не менш одіозний персонаж ,піднятий Укропом з нафталіну на запах бабла..<br/>А ця дешева постановка &quot;режисьора&quot; Юрія Соколова із &quot;раболєпською&quot; позою якогось селянина - ну це така туфта...<br/>Впевнено можна сказати одне - Укроп дуже скоро повторить долю БЮТу...Дуже скоро, незважаючи на такий тимчасовий високий злет.Апогею вже досягнуто , почнеться падіння вниз.. Політична гравітація така ж небезпечна як і земна..
17 Липня 2016, 03:26
Саме цікаво, що до УКРОПУ злітається весь непотріб нашого району і з одного боку це добре, відразу видно хто запроданець.
17 Липня 2016, 12:20
Так, але дуже погано ,що все таки в більшості все бидло-алкашня ,лодарня фактично вирішує майбутнє розумних та освічених людей...<br/>Сьогодні бачив,як три моїх сусіди,потомствєнні люмпенізовані , свідомі алкаші-нероби бігли зранку на дільницю, а потім до укроповського роздавальника &quot;30 срібників-тетрадрахм&quot;...Дебіли
17 Липня 2016, 12:23
&quot;до УКРОПУ злітається весь непотріб нашого району і з одного боку це добре, відразу видно хто запроданець.&quot;
17 Липня 2016, 12:25
&quot;до УКРОПУ злітається весь непотріб нашого району і з одного боку це добре, відразу видно хто запроданець.&quot; - так, але на жаль в наших людей дуууже &quot;коротка&quot; пам'ять..
17 Липня 2016, 14:17
Відносно того, що мовляв злітаються. Скажіть будь-ласка якою стратегією користуватися щоб виграти перегони в окрузі №23? Киньте лічку у фейсбуці по Констанкевич, побачите більше двох тисяч має ця пані друзів і крім того ще й пані Кирду. Побачите чим займаються ЇЇ друзі. Багато таких які знаходяться в науці, партія &quot;Укроп&quot; та взагалі доволі успішні люди. Тепер оберніться назад і побачите Їхніх виборців і чим вони переважно займаються. Не будемо тут класифікувати Нашого виборця по округу №23 поскільки нашому виборцю не вгодиш ні за які як кажуть &quot;гроші&quot; але тут одразу скажемо, що слід звертати у першу чергу на стратегію, а не на тактику. Знаємо що одними лозунгами про те, що мовляв треба боротися з олігархами і разом із тим носити туфлі на підборах з зміяної шкіри та блузон за не менше від річної пенсії рядового пенсіонера округу, тарифи, ціна за молоко - вибори однозначно не виграєш. Може хто і вивчав перед цими виборами округ. Але одне запитання на що звертати увагу у першу чергу щоб виграти вибори відкинувши лозунги? Звичайно лозунгом про те, що Ми зробимо і все. Найкращий варіант я б сказав би науковий підхід. Ми зробимо і ВСЕ. Зробимо РАЗОМ. Тому пані Констанкевич по-моєму вдало застосувала свій лозунг за всіма параментами політичного менеджменту. Вдало була застосовано і заходи про те, що МИ вже робимо. Тому скоріше всього, що ця стратегія і зробить ЇЇ депутатом. Побачимо.
17 Липня 2016, 14:19
ТОму Ваші слова про те, що мовляв &quot;злітаються&quot; говорить тільки про те, що середньозважена кількість прихильників Констанкевич вже превалює в більшість ЇЇ прихильників ось вам і вже злітаються.
17 Липня 2016, 14:19
09:20 17.07.2016 у вас лише одна закономірність достовірна-це алкоголік ледацюга, бо так воно є, хто залежний від алкоголю, той ледачий.
17 Липня 2016, 19:07
яКЩО кОНСТАНКЕВИЧ ВИБЕРУТЬ ТО ВОНА В ОКРУЗІ МАТИМЕ ПІДТРИМКУ ЛИШЕ ЛЕДАЦЮГ ТА АЛКАШІВ. оЙ НЕ МОЖУ. я ДУМАЮ, ЩО ЛЮДИНА ЯКА ГОРДА І ЧЕСНА НІКОЛИ НЕ ДОЗВОЛИТЬ СОБОЮ КЕРУВАТИ БАНДЮГАНАМ І Т. Д. ТА ЙТИ ШЛЯХОМ ПІДКУПУ. МОЛЮ БОГА ЩОБ НАРЕШТІ ОКРУГ ПРЕДСТАВИВ ХТОСЬ З ЛЮДЕЙ З СОВІСТЮ ТА ПОРЯДНІСТЮ ТА НЕЗАМІШАНИХ В КОРУПЦІЙНИХ СХЕМАХ І ЦЮ ЛЮДИНУ Я БАЧУ В К-кАШИРСЬКОМУ ЛЮБОВ БАЛИЦЬКУ. МОЖЛИВО ЗАРАЗ НЕ ПРОЙДЕ АЛЕ МАЙБУТНЄ ЗА НЕЮ ВЕЛИКЕ. ПРОСТО ПРИЙДІТЬ ПОРОЗМОВЛЯЙТЕ З ЦІЄЮ ПАНІ- В НІЙ БАГАТО ЛЮБОВІ ДО ЛЮДЕЙ ТА МАЄ ВЕЛИКЕ СЕРЦЕ.
17 Липня 2016, 20:53
Великого серця не достатньо - для наших людей треба великі гроші, які в їх же вкрали. В тому і біда України.
18 Липня 2016, 13:15
А не задумувались ви чому перемагає Констанкевич? звісно люди ,,подякували,, за ту премію, котру отримали перед виборами.ПІДКУП.
03 Листопада 2016, 08:55
&lt;p&gt;Соколов ***** і *****. Люди добрі схаменіться. Він же вас не поважає.&lt;/p&gt;
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром