Валентин Чих: «Виявлені факти порушень під час голосування не несуть за собою кримінальної відповідальності»

17 Липня 2016, 20:45
1632

Під час голосування на проміжних виборах народного депутата України у Камінь-Каширському районі  повідомлень про порушення у районний відділ поліції надійшло лише два.

Про це розповів начальник районного відділу поліції Валентин Чих. Він зокрема зазначив, що обидва порушення не несуть за собою кримінальної відповідальності.

Сьогодні, 17 липня, о 12.00 надійшло повідомлення від спостерігача Громадянської мережі ОПОРА про те, що на виборчій дільниці у селі Добре виявлено факт видачі бюлетеня членом ДВК особі, яка не пред’явила паспорт.

Працівники поліції проводять перевірку по даному факту.

Наразі ми вже опитали людей, і на даний час факт ще не підтверджений. Спостерігач, який повідомив про це порушення, попередньо засвідчив, що в нього є підтвердження: якийсь акт і відеоматеріал. Але він нам його не надав поки що , – зауважив начальник райвідділу поліції.

 Другий факт порушення стосується виборчих дільниць, що знаходяться у райцентрі у ВПУ і в Будинку школяра. Працівники прокуратури, проводячи моніторинг інтернет мережі,  побачили інформацію ОПОРИ про те, що члени ДВК почали наперед підписувати контрольні талони.

Прокуратура звернулася до нас з листом про виявлені факти порушень.  Працівники поліції провели перевірку і встановили, що там була черга і член комісії поставила підписи на бюлетенях, які мала видати людям, що стояли в ній. Тобто виборці, яким мали видаватися ці бюлетені, були присутні. Єдине що член комісії трохи поспішила підписатися, – розповів Валентин Чих.

Окрім того ще один факт порушення був зареєстрований 14 липня на виборчій дільниці у селі Фаринки.

Як розповів Валентин Іванович, у поліцію звернулася один член ДВК від УКРОПу із заявою про те, вона була відсутньою під час попереднього перерахунку бюлетенів. Ми зареєстрували даний факт, провели перевірку, матеріали направили на голову ТВК в Маневичі для відповідного реагування. Пізніше бюлетені на цій дільничній виборчій комісії були перераховані уже в присутності усіх членів комісії, як цього вимагає закон. 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024