У Камені-Каширському воду подаватимуть за графіком

18 Липня 2016, 16:24
2552 Джерело: galagov.tv

Вже давно у Камені-Каширському вода подається цілодобово. І до цього всі звикли. Однак нещодавно на сайті міської ради було опубліковане повідомлення наступного змісту:

«Відповідно до рішення Виконкому №32 від 01.07.2016 р. встановити режим надання послуг з центрального водопостачання за графіком: з 05:00 до 24:00.»

Це означає, що вночі жителям міста вода подаватиметься з пониженим тиском.

Як пояснив начальник комунгоспу Ігор Каденчук, таке рішення довелося прийняти через велике навантаження на вже старе обладнання водозабору.

- Останнім часом у нас дуже часто почали виходити з ладу насоси. Ми, звичайно, плануємо придбати нові. На це вже виділені кошти з міського бюджету. Але поки що доводиться вдаватися до таких заходів. Окрім того зниження тиску подачі води вночі також спрямоване на зменшення витрат електроенергії, - пояснив Ігор Миколайович.

Коментарі
18 Липня 2016, 19:57
Звичайно такі рішення можуть допомогти розвантажити напруженість насосів які попросту виходять з ладу через банальний "перегрів" обмотки. Але зі стратегічної точки зору це не вихід. Найкращий вихід з цієї ситуації це знаходження ще одного додаткового водоносного горизонту з добрими характеристиками води. Взагалі Ми маємо навіть неподалік К-Каширська таке джерело це скажімо так неподалік від озера Лебське. Тому на перспективу вода від озера Лебське має подаватися до К-Каширська і у першу чергу Грушка 2,Грушка 1 та інші неподалік масиви і які мають бути вже запроектовані під подачу цієї води якщо Ми хочемо розвивати комунальне господарство міста. Інакше якщо комунальне господарство не буде розвиватися у напрямку додаткових потужностей то рано чи пізно Ми втратимо і те що маємо, закон економіки. Якщо не розвивається додатковими потужностями, втрачається й те що Є. Тому Міська рада має у принципі подати пропозиції Грудкам та Осівцям на спільну розробку водного масиву які знаходяться у тій місцевості, а тим більше воно зовсім неподалік від Нас. Тим більше води вистачить для усіх тому, що вода у озері має карстове походження та тому, що озеро знаходиться на вищому від К-Каширська горизонту. Як для мене то взагалі Мене дивує позиція минулих поколінь які вирішили на той час подавати воду від так званої "Червинки", а не від цього озера із потужними запасами води та натуральним ЇЇ очищенням.
18 Липня 2016, 22:25
" ...якщо комунальне господарство не буде розвиватися у напрямку додаткових потужностей то рано чи пізно Ми втратимо і те що маємо, закон економіки." -??? Закон економіки спрацює тоді, коли вода проходитиме через лічильник незалежно від відомства чи приватної садиби. Бо поливати городи, теплиці, наповнювати ставки та надувні басейни для дітей у спеку - жодного лебського водоносного горизонту не вистачить, не те що електродвигунів чи обмоток. В Європі куб води коштує від 12 євро і вище...
18 Липня 2016, 23:10
та люди готові платити за воду, однозначно. але камінські господині в спекотну пору вже давно перуть в пральній машині тільки в нічну пору доби, бо в інший час немає тиску, зовсім! не можна помити руки, а не те, щоб попрати в машинці!!! А тепер і того не буде...Потрібно вводити обовязкове встановлення лічильників на воду і "працювати" з тими, хто поїть ставки.
18 Липня 2016, 23:14
Закон економіки: Чим більше споживачів тим менша ціна послуги, товару яку надають або продається. Чим менша ціна тим краща якість послуги оскільки обернено чим більша ціна тим гірша якість надання послуги через те, що відсутній стимул для заробляння. Про те що мовляв у Європі куб води коштує 12 євро то у Європі зовсім інша система ціноутворення так званих комунальних послуг та зовсім інша система заробляння на цих послугах. Якщо коротко сказати то у Європі заробляють більше економією від цієї діяльності, а ніж чим більше тим краще. Ціна у 12 євро складається у більшій міірі через те, що у ціну закладаються екологічний та інші податки які йдуть в так званий місцевий бюджет.
18 Липня 2016, 23:57
Пане Камінь невеличке уточнення поняття насос, бо це що найменше електродвигун, муфта і власне насос. Насоси мабуть там відцентрові-це корпус схожий за формою на равлика з річки чи ставка, а всередині крильчатка з серповидними лопатками (і грітися там нема чому).
19 Липня 2016, 01:35
Якщо там все з металу то чому ж вони там кляті виходять з ладу?
19 Липня 2016, 01:59
Мер придумав у свій час збільшити норму споживання від 3-и до 4-и та таким чином убити зайця але ж справа в тому що у цьому випадку покращення водопостачання жителям міста однаково не буде але тільки покращення фінансів комунального підприємства це однозначно. У цьому випадку покращення фінансів підприємства відбуватиметься але на фоні такого покращення відбувається погіршення фінансового становища громадян, а саме громадян які проживають в багатоквартирних будинках оскільки вони точно не поливають свої клумби та не наповнюють свої ставки та басейни. Крім того думається що завдяки саме за допомогою громадян які проживають в багатоквартирних будинках оплачується світло (електроосвітлення) оскільки швидше всього, що дані по показниках збирає комунальне підприємство ну принаймі по багатоквартирних будинках це точно вони, за все місто оскільки чогось до цього часу Ми не бачили планових сум по оплаті світла (освітлення міста) по місту. Крім того Нам невідома сума яка виділяється бюджетом міста, тим більше тільки десь до 14року на сайті міської ради були дані про планові показники бюджетного навантаження, а далі все пропало. Тим більше навіть на цей рік чомусь бюджетного навантаження по оплаті електроосвітлення по місту Ми чомусь не знаходимо. Може хтось знає нехай скине лічку з цими цифрами? Можна зробити висновки що за місто платить повністю комунальне підприємство, а отже у більшій мірі громадяни що проживають у багатоквартиних будинках поскільки постійно збільшується вартість послуг які фактично ніхто і не перевіряє за правильністю розрахунку такої вартості.
20 Липня 2016, 01:29
То до чого, шановні, прийшли? Любити нам того голову? Чи не любити? Давайте над цим помізкуємо. У вас це так природно і класно виходить!!!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром