ОПОРА: працівники міліції перешкодили потраплянню спостерігачів у приміщення ОВК

20 Липня 2016, 11:15
1644

У 23-му виборчому окрузі окружна виборча комісія пішла відпочивати, не встановивши результати виборів, а працівники міліції перешкоджають діяльності спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА. Інцидент трапився 19 липня у смт Маневичі на Волині.

Станом на 22:50 19 липня у 23-му виборчому окрузі результати виборів не відомі. Приміщення окружної виборчої комісії зачинене. ОВК відсутня на робочому місці у повному складі. У приміщенні знаходяться двоє працівників міліції, які відмовились представитись, не пред’явили на прохання спостерігачів ОПОРИ документи, не пустили спостерігачів у приміщення ОВК, - повідомляє ГМ ОПОРА

Прибувши до ОВК, спостерігачі ОПОРИ помітили у приміщенні, де працює окружна виборча комісія, двох осіб у міліцейській формі. Відповідні особи відчинили двері і повідомили, що ОВК не працює, а тому у приміщення нікого не впустять. Після того, як спостерігачі представились і показали посвідчення, працівники міліції зачинились у приміщенні ОВК, відмовились назватись, відмовились пред’явити документи. Протягом кількахвилинної розмови один з правоохоронців все ж показав службове посвідчення працівника міліції, втім, двері до ОВК не відчинив.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА звернулись до Маневицького РВ ГУ НП у Волинській області, де написали заяву щодо порушення їх прав. Дільничний інспектор прийняв заяву та отримав пояснення від координатора Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Катерини Шарпатої щодо інциденту в ОВК.

Координатор ОПОРИ на Волині взяла коментар у голови ОВК у 23-му виборчому окрузі Світлани Демчук щодо бездіяльності комісії.

«Комісія продовжує виправляти технічні помилки в опрацьованих даних. Завтра о 9:00 ОВК продовжить свою роботу. На 13:00 заплановане засідання ОВК щодо визначення результатів виборів», - повідомила Світлана Демчук.

Відповідно до ч. 1 ст. 94 Закону України «Про вибори народних депутатів України» з моменту закінчення голосування окружна виборча комісія розпочинає засідання, яке продовжується безперервно до встановлення підсумків голосування у загальнодержавному окрузі в межах одномандатного округу та в одномандатному окрузі. На цей час члени окружної виборчої комісії не можуть залучатися до виконання інших функцій, крім участі в засіданні виборчої комісії.

Коментарі
20 Липня 2016, 14:55
"Станом на 22:50 19 липня у 23-му виборчому окрузі результати виборів не відомі. Приміщення окружної виборчої комісії зачинене. " Одним словом станом на 22.50 в ОВК нікого немає, навіть тих членів ДВК спільно з якими ОВК намагатиметься виправляти технічні помилки. Коротше кажучи ОВК затягує процес попри того, що громадськості й так відомо хто виграв перегони. Сьогодні на Волині "Укроп" показав найгучніший результат за останній час з виборів народних депутатів. Таким чином однозначно що Волинський "Укроп" укріпив позиції цієї політичної партії. Тільки цікаво знати куди піде ця партія, можливо шляхом як пішла у свій час партія БЮТ від найпливовішої у свій час та більше мільйона членів партії у партію на задвірки яка користується останнім часом "плебсом". Українське прислів"я краще менше але краще.
20 Липня 2016, 19:44
Ви, пане Каменю, своїми реверансами в бік "Укропу" мене, людину байдужу до нього, спонукали вивчити шильдіки цього кропцю. Хочу сказати, що на шильдіку більше семисвічник, чим кропець, десь так 80 на 20 зі 100 відсотків.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024