Тоболи: скаути та учні місцевої школи впорядкували некрополь

21 Липня 2016, 10:30
5822 Джерело: volyn.church.ua

19 липня, на другий день православного молодіжного фестивалю “Фавор” 10 його учасників на чолі із протоієреєм Андрієм Яковлюком взяли участь у впорядкуванні некрополю у селі Тоболи Камінь-Каширського району. Там захоронені військові, загиблі в час І Світової війни, і особливістю цього місця поховання є те, що там разом захороненні усі солдати армій країн – учасниць І Світової війни, які загинули під час боїв на території цього куточка волинського Полісся.

Після впорядкування кладовища, яке разом прибирали скаути та учні місцевої школи, була відслужена заупокійна Літія за спокій душ загиблих воїнів, яку звершив настоятель місцевої парафії прот. Віктор Пащук. Про це розповідається на сайті Волинської єпархії.

“Це надзвичайно потрібні акції, в ході яких краще приходить розуміння того, що війна не потрібна, адже усі люди – діти Божі, усі ходимо під одним небом”, – сказав, у коментарі, прес-службі Волинської єпархії, протоієрей Андрій Яковлюк.

“Ми таким чином вшановуємо загиблих, і коли я дивилася на ці могильні плити, перенісшись думками у ці часи І Світової війни, про які знаємо з історії, то вкотре прийшла думка про те, що війна не потрібна, що люди повинні жити у мирі”, – резюмувала учасниця “Фавору” Марія Арестович.







 

Коментарі
22 Липня 2016, 02:13
"скаути та учні місцевої школи впорядкували некрополь": адепти РПЦ за висловом редакції є скаутською організацієїю? Щось тут сильно можна посумніватися оскільки щонайменше скаути є патріотично налаштована молодь. Мають форменний одяг, гімн, знаки та принаймі так звані галстуки чи як там їх зараз називають. Називати адептів РПЦ хоч навіть зі схожим стягом у формі українського стягу це ще нічого не говорить, це принаймі насміхатися над скаутським рухом в Україні. По-моєму ці скаути це члени сімей так званих попів та батюшок вибачте на слові оскільки не розумію їхньої вертикалі. Крім того якщо існують могили Наших предків, а тим більше іноземців ніхто не дає право комусь порпатися на Цих курганах навіть якщо Їм вже майже сто років тим більше якщо тут аж цілий некрополь. По -моєму має бути якийсь небудь дозвіл принаймі від Червоного хреста на яке небуть навіть обвлаштування таких місць. Сьогодні адепти РПЦ, завтра українські націоналісти, а позавтра вже інші захочуть попортатися на Цих могилах можливо має бути якийсь порядок у цих питаннях, давно пора вже принаймі відділу культури К-Каширського району взяти на себе обов"язки за яку небуть відповідальність за цими місцями.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024