ТЕМА ДНЯ: скандальний закон про «євробляхи»

25 Листопада 2018, 12:00
ТЕМА ДНЯ: скандальний закон про «євробляхи» 2753
ТЕМА ДНЯ: скандальний закон про «євробляхи»

Уже від сьогодні, 25 листопада, вступили у дію скандальі закони про «євробляхи», що завдали, як-то кажуть, чимало шуму серед водіїв.

Намагання влади легалізувати ввезення автомобілів з європейськими номерами спричинило шквал обурень та мітингів «євробляхарів» у різних куточках України. Щоб нагадати вам, що передбачає закон, 24 канал підготував коротке інформативне відео.

Нагадаємо розвиток головних подій, пов'язаних з законами.

Як пише Українська правда, 8 листопада Верховна Рада проголосувала за законопроект №8487, що вводить нові акцизи на розмитнення автомобілів і за законопроект №8488, яким вводиться обмеження на кількість авто, які можна ввозити без грошового забезпечення на митну територію України, і посилюється відповідальність за порушення митних правил.

Читайте також: Як узаконити та купити «євробляхи» – відповіді на найпоширеніші запитання

20 листопада громадська організація "АвтоЄвроСіла" заблокувала рух на кількох дорогах державного значення у низці міст і в центрі Києва, вимагаючи скасування цих законів. Учасники акції вимагали скасувати коефіцієнт віку для автомобілів з ЄС в розрахунку вартості акцизу, адже чи "старше" автомобіль, тим вища ставка.

21 листопада акцію "євробляхарів" було призупинено, вони розблокували дороги в низці областей.

22 листопада голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав законопроекти №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією.

23 листопада Президент України Петро Порошенко також підписав ці законопроекти.

«Це – непростий компроміс між державою та фактичними власниками авто. Між тими, хто вже прийняв як даність неминучість податків, і тими, хто лише отримав шанс стати сумлінним платником податків. І от щоби останні не мали жодного сумніву, що їхні гроші ідуть на добру справу, їх і вирішили в цільовий спосіб направити на допомогу пенсіонерам. Від Пенсійного фонду вимагатиму регулярно звітувати про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто», – повідомляється на сторінці Петра Порошенка у Facebook.

Президент зазначив, що водіям пропонується вигідна альтернатива, якщо вони, звісно, вчасно схаменуться і не будуть мітингувати.

«Власників закликаю у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту. Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу», – додав Петро Порошенко у дописі.

Певний прошарок населення розділився на «за» і «проти». Хтось виступає за підтримку законів, аргументуючи здебільшого тим, що автомобіль – це елемент розкоші, а він зараз є чи не у кожного молодика. Та й небезпека на дорозі суттєво зростає, бо, у разі нещасного випадку, машина залишиться, а власника шукай як вітра в полі.

А хтось навпаки проти, що й доводять вищезгадані мітинги, перекриття доріг.

Так що це: чергова спроба залякати та вкотре поставити українців на коліна чи напрочуд за цим приховується благородна мета: і пенсіонери виплати отримають, і закони в країні запрацюють на її благо?

А ви, камінь-каширці, за чи проти, що думаєте з цього приводу? І чи долучатиметься хтось із вас до подальших можливих акцій протесту?

Коментарі
25 Листопада 2018, 18:15
Потрібний закон
25 Листопада 2018, 18:15
Потрібний закон
25 Листопада 2018, 18:51
Так, правильно, бо роз'їздилось їх вже сила-силенна, а закону,щоб врегулювати це не було. Водії цих автомобілів знали, що коли-небудь це станеться, але все одно купували євробляхи
25 Листопада 2018, 20:00
Лошари думали, що з державою можна гратися в азартні ігри...
26 Листопада 2018, 10:32
Лошара це ти .А закон потрібен тільки не з таким ставками
26 Листопада 2018, 16:52
Подякуй своїм колегам - бляхарям, які своєю жлобською поведінкою на дорогах, відвертим нехтуванням писаних і не писаних правил поведінки на дорогах, створенням аварійних ситуацій та іншими "кониками- вихилясами" створили належне відношення суспільства до бидлобляхерів. Звісно, що там є й чимала, можливо й більша частина, нормальних і чемних водіїв, але бидло-дьоготь зас ...ав загальну діжку з медом. Окрім того, більше 80% блях - це ж за паперами "транзитники", відтак нехай їдуть з України згідно задекларованого маршруту, надто довго вони не "можуть" минути території беззаконня і ялової до злочинців влади...
27 Листопада 2018, 03:26
Ваша логіка є зрозуміла - жити за рахунок держави і суспільства
27 Листопада 2018, 14:52
От і відпаде необхіднісь розрулювати центр міста,бо не знали які схеми малювати.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024