Учасник АТО з Раків Ліса отрима вквартиру у Луцьку

23 Липня 2016, 09:58
3204

Вчора, 22 липня, відбулося урочисте вручення ключів від однокімнатної квартири за адресою м. Луцьк, вул. Набережна, 10 учаснику антитерористичної операції, інваліду війни ІІ групи Анатолію Устимюку.

Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

Урочистий момент із військовим розділили: голова облдержадміністрації Володимир Гунчик, який і вручав ключі від оселі, та інші представники влади, зокрема, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Оксана Гобот, сільський голова с. Раків Ліс Володимир Ніщик, голова Камінь-Каширської районної ради Віктор Сус, забудовник Ігор Чорнуха.

Цьогоріч це перша квартира, придбана для учасників АТО коштами Державного бюджету за програмою «Забезпечення житлом осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та/або у забезпеченні її проведення і втратили функціональні можливості нижніх кінцівок».

Анатолій Устимюк уродженець с. Раків Ліс Камінь-Каширського району Волинської області. З січня 2012 року служив у Збройних Силах України і отримав військове звання молодший сержант військової служби за контрактом, військова професія – мінометник. Згідно низки виданих наказів, у 2014 році особовий склад, до якого  входив Анатолій Устимюк, перейшов у підпорядкування керівника АТЦ для виконання бойових завдань в складі сил АТО на території Луганської та Донецької областей.

27 червня 2014 року під час виконання бойового завдання біля м. Слов’янськ Донецької області, під час мінометного обстрілу підрозділу отримав вогнепальне осколкове поранення. Перебував на лікуванні у м. Париж, а 12 листопада 2014 року Львівською обласною МСЕК визнаний інвалідом другої групи.

Сьогодні поруч із Анатолієм Ярославовичем були його найближчі люди: мама, дружина, син. У всіх на очах були сльози, адже поруч із радістю отримання нового житла для молодої родини, присутнє усвідомлення, що не всім пощастило повернутися додому живим.

Володимир Гунчик, вручаючи низку ключів від житла, пишався своїми співвітчизниками, героями і згадав про тих, кого поруч вже не буде.

– Усі люди: друзі, знайомі низько вклоняються та дякують вам, солдатам, за героїзм і відвагу.

Голова облдержадміністрації розуміє, що ніхто із тих мужніх людей, які пішли в зону АТО, вже не зможе забути побаченого, пережитого там, не зможе жити так, як раніше, але попри це, він щиро сподівається, що у новій оселі молодої сім’ї таки запанують радість і щастя.

– Нехай у вашій сім’ї народжуються діти: сини і дочки. Дуже хотілося б, щоб майбутнє покоління, майбутня ваша сім’я, тільки в погляді батька згадувала, що таке війна. Якщо виникнуть проблеми, знай: є люди, які завжди підтримають і допоможуть. Нехай ця квартира буде лише маленькою частинкою вдячності від громади, – сказав Володимир Петрович.

Опісля голова облдержадміністрації вручив Анатолію Устимюку ікону.

– Нехай ця ікона займе у вашій квартирі почесне місце і Божа Матір береже та допомагає ваші сім’ї жити щасливо, – побажав Володимир Гунчик.

Миру та спокою в новій оселі, зичив сім’ї і забудовник Ігор Чорнуха.

Насамкінець, Володимир Гунчик запропонував молодому хазяїну показати усім присутнім свою оселю, а потім, голова облдержадміністрації власноруч перевірив чи добре працює встановлена в домі техніка.

Усі гості щиро раділи за Анатолія Устимюка і бажали йому в дім побільше радості, злагоди та затишку.

Коментарі
23 Липня 2016, 19:08
Скільки прихлєбателів...
24 Липня 2016, 21:47
<p>Тіпа вони усі -гунчики,дунайчуки,суси та ніщики- "скинулись" цьому молодому хлопцю-інваліду війни на цю квартиру.. А цей Чорнуха ще й заробив на цьому..Квартири подібним атошникам -інвалідам Чорнуха продає ВТРИЧІ дорожче, ніж звичайним людям!! Чому ?-Бо ці квартири купуються за бюджетні гроші..</p>
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024