27 листопада: події, дати, іменини

27 Листопада 2018, 08:00
2346

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 27 листопада.

Іменини святкують: Олександр, Олексій, Ганна, Аристарх, Василь, Гавриїл, Григорій, Дмитро, Костянтин, Михайло, Микола, Петро, Сергій, Федір, Філіп.

День заснування Національної Академії Наук України.

Національна академія наук України (НАНУ) заснована установчими зборами при уряді гетьмана Скоропадського П. П. 27-го листопада 1918-го року і є однією з найстаріших академій на пострадянському просторі. Першим президентом Академії було обрано видатного вченого-геолога і геохіміка зі світовим ім’ям Вернадського В. І.. Її історія включає в себе ряд найважливіших і яскравих наукових досягнень. Пише DilovaMova.

Серед найбільш значущих досягнень академії в період до і під час Другої світової війни, це роботи над штучною ядерною реакцією перетворення ядер літію в ядра гелію, роботи над прискорювачем заряджених частинок і створення трьохкоординатного радіолокатора дециметрового діапазону. Для оборонної промисловості - впровадження високоефективної технології автоматичного зварювання під флюсом корпусів танків, артилерійських систем та авіабомб. Серед розробок вчених-біологів і медиків - ряд нових лікарських препаратів і методів лікування поранених.

Цитата дня: «Є тільки один спосіб уникнути критики: нічого не робіть, нічого не говоріть і будьте ніким», – Аристотель.

 

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром