Пішки до чоловічого монастиря

23 Липня 2016, 21:05

Юні осівецькі парафіяни здійснили піше паломництво до Мілецького Свято-Миколаївського чоловічого монастиря.

Разом із настоятелем Свято-Параскевського храму прот. Сергієм Приходьком  вони  вирушили в путь, відвідуючи по дорозі православні святині нашого поліського краю. Про це пишуть на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Зокрема, побували у храмі преподобного Серафима Саровського у селі Острівок, у Свято-Дмитріївському храмі села  Мельники. А на завершення першого дня подорожі осівецька молодь відвідала храм святих праведних Іоакима та Анни села Мостище.

Відпочили та переночували паломники на березі річки Турії, розбивши тут наметове містечко. Вранці продовжили свій шлях до Михнівського Свято-Стрітенського жіночого монастиря.

Побували і у храмах сіл ТеклинеВелимче та Датинь, А діставшись до Мілецького монастиря, юні прочани помолилися з  проханням про дарування Миру нашій Батьківщині рідній Україні. Тут і заночували  Вранці на них чекала Божественна Літургія, екскурсія обителлю та монастирська трапеза, якою гостинно пригощали дітлахів місцеві монахи.

Сповнені духовного піднесення та незабутніх вражень прочани автобусом повернулися до рідного села, де ще довго будуть пригадувати миті цього подвигу пішого паломництва до великої святині свого рідного Поліського краю.