Пояснюючи заробітками камінь-каширці ухиляються від армії

27 Листопада 2018, 15:00
Пояснюючи заробітками камінь-каширці ухиляються від армії 4330
Пояснюючи заробітками камінь-каширці ухиляються від армії

У районах Волинської області найбільше ухиляються від служби в Збройних Силах України.

Про це йшлося у вівторок, 27 листопада, під час брифінгу, інформує ВолиньPost.

Заступник військового комісара Волинського обласного військового комісаріату Юрій Кучер розповів, що на сьогодні сповіщення призовників про необхідність їх прибуття до призовних дільниць покладені на органи місцевої влади, житлово-експлуатаційні організації, ОСББ тощо.

«На жаль, це не робиться, тому військкомати вимушені займатися непритаманною їм роботою – здійснювати розшук призовників і доставляти їх на збірні пункти», – зазначив він.

За словами Юрія Кучера, на сьогодні вже служать у військах 508 призовників. Найбільше «косять» від служби у ЗСУ у Камінь-Каширському, Ратнівському районах, Нововолинську.
Понад 7 тисяч волинян підлягають призову на строкову службу і не з’являються до призовних дільниць. Переважна більшість із них знаходяться на заробітках за кордоном, зокрема, у Польщі.

 

Коментарі
27 Листопада 2018, 18:31
В Україні готується проект закону, який передбачає жорстку відповідальність за злісне ухилення від призову у ЗС у період воєнної агресії супроти держави. Кожна молода людина рано чи пізно буде змушена у той чи інший спосіб мати стосунки з державними органами, але на ній "висітиме" питання відповідальності за порушення чинного законодавства у цій частині. Адже молодим людям надається "бронь" на період навчання у ВНЗ чи у інших вагомих причинах, які заважають проходити таку службу. Тим паче, новобранців ніхто не посилає одразу у зону бойових дій, а на "передку", де йде реальна війна, фактично служать військові за їх згодою. Тому, з огляду на на майбутні проблеми у стосунках з державою, варто зайвий раз подумати чи вартує все життя жити з "вовчим" квитком, не мати можливості працювати у багатьох галузях і напрямках народного господарства, що мають статус державних установ, не бути захищеним у випадку соціальної потреби тощо. Якщо людина у найвідповідальніший для держави момент ухилялася від своїх обов'язків, то, вочевидь, і держава має право на аналогічний підхід до такого громадянина...
27 Листопада 2018, 19:34
Поки штунда керує РНБО в армію не піду
27 Листопада 2018, 20:12
Цікаво було б оцінити правовий бік цієї справи. Які документи та яким чином регулюють такого типу обов'язки громадян? Мабуть там не все гаразд, інакше телепні не згадували штундів, чи дядьків із стальними тестікулами
27 Листопада 2018, 20:32
Причом штунда?до армії і хто керує???ніякого впливу не дасть нічого.
27 Листопада 2018, 22:41
Ще Нововолинського району на Волині не чув...
28 Листопада 2018, 00:06
А от не треба маніпулювати, Пастор якщо й не бере у руки зброю і не толерує цього робити своїм колегам протестантам, але він знаходиться на "альтернативній" службі. Якщо віра людині, точніше її переконання не дозволяють брати зброю у руки - все ж урегульовано законом, іди будуй казарми, залізничеі колії для ЗСУ, виконуй іншу тилову чи фронтову роботу, яка не потребує зброї у руках. Все решта - від лукавого!
28 Листопада 2018, 00:59
Держава наша давно перебуває у найвідповідальніший моменті... Як може та дитина вивчившись прожити за 3500? Змушені поневірятися по чужих світах. В інакшому випадку треба щоб батько не вилазив з заробітків: вивчив, відправив армію(забезпечив одягом, взуттям, ліками при необхідності). Після повернення з війська будь яке пристойне виробництво запитає досвіду роботи, його нема так як і достойної зарплати. Тоді будь добрим, іди на майдан.
28 Листопада 2018, 12:34
Сказане від «З села» звучить наче переконливо, бо стандартно. Люди схильні думати готовими стандартними фразами. Мовляв, про яку військову службу може бути мова, якщо немає на що жити. Ба більше. А в армії так погано, що батько має забезпечити свого сина всім необхідним, аби він там міг прожити. Звідки ці соплі? З невивітреного від часів СРСР усвідомлення, що Армія є чужою, майже іноземною, а тому не варто поспішати іти в солдати. Тут треба «подякувати» Міністерству оборони України, Міністерству освіти і науки, вільним і нічим не заангажованим журналістам, професійним патріотам за колосальну нероботу у справі формування громадянської самосвідомості населення в Україні. А ще ми маємо «вклонитись» Міністерству інформації без інформації, Суспільному телебаченню, від якого тхне «совком» і мирним романтизмом. Вчергове «втішити» себе думкою з приводу того, що маємо ідеологічні структури в усіх обласних районних адміністраціях. Маємо українські патріархати, включаючи українських греко-католиків, маємо достойних протестантських пасторів… Проте громадянами України, зо всіх, хто живе в країні, є тільки ті, хто хоче ними бути. Цей «З села» є людиною убогою, бо занедбаною, але порівняно з нардепами в особі ляшків, самопомічників, опаблоківців, батьківців, які перетворили Парламент на мавпячий вольєр під час обговорення питання запровадження воєнного стану, він є просто результат. А що візьмеш з результату? Тільки одне – затримати і відправити на військові роботи. На зброю він не має права
28 Листопада 2018, 15:17
Підтримую! Той хто дійсно старанно навчався у ВНЗ, а не чекав у черзі за дипломом, відсипаючись до обіду в студентському гуртожитку після відвідувань нічного клубу, завжди знайде для себе більш-менш гідну роботу. Не конче всім безвусим дипломникам розпочинати свою трудову кар'єру з зарплати від 10 тис. грн., досвід варто здобувати і на скромніших посадах, аби він став фундаментом на майбутнє. Сьогодні ті, хто здобув прикладну спеціальність, вивчив іноземну мову, є старанним і наполегливим, завжди знайде себе на ринку праці. А якщо вчився у Поплавського чи у котромусь з приватних ВНЗ - типу "розвитку людини" у Луцьку, тому дорога завжди відкрита на плантації чи сади у Польщі, на переробку курятини в холодних приміщеннях інших країн чи деінде. Тільки у ледарів ніколи нема роботи вдома і нема гідної посади, аби там нічого суттєвого і відповідального не робити і отримувати гонорову за це платню. Для частини людей вічно нестерпні умови для ведення бізнесу, не дивлячись на те, що тисячі підприємців дає собі раду, хоча дійсно непросто з цим у нашому мінливому суспільстві і законодавстві. Але так було майже завжди. Хтось з водіїв казав, що людина тоді навчилась управляти автомобілем, якщо їй на дорозі не заважають "різні козли".
28 Листопада 2018, 16:05
Да про що ми говоримо? В країні все корумповане! Маєш гроші намалюють тобі яку завгодно бумажку. Країна - дурдом. А те що простий люд поїхав заробити тих пару злотих то що проблема? Не сидить не бухає під магазином сурогат, хоче працювати за гідну зарплатню! Платилиб тут хочаб 500 грн в день працювавби по спеціальності. А так вистачає тільки комуналку сплатити. Тяжко стало!
28 Листопада 2018, 16:33
З вас такий студент, як з ексморозива прохолода. Може ви на себе в дзеркало і заглядались, але не на зміст вашої голови. Тут йдеться про ухильників від військової служби, а ви про своє дівоче, - 500 грн. на день. Ви з таким рівнем граматики та стилістики, читай інтелекту, на такі гроші маєте право? Можна було і продовжити, але ви з категорії результат. Результати вас у ексвиші навчали та між результатів ви студентство проскочили. Якщо ви такий навчений, то чого такий бідний з елементами грошової манії величі???
28 Листопада 2018, 17:48
Але ж і армія вимагає мати певні військові компетенції, бо є військова наука. Тому насильно забрані немотивовані телепні придатні лише лоба під кулі підставляти, а життя ж дається один раз.
28 Листопада 2018, 19:35
Суть мого допису полягає в тому, що якби люди отримували нормальну зарплатню то не булоб корупції. Можливо корупція і є однією з причин ухилення? Не задумувались? Майже кожен другий башляє лікарні, військомати і т.д. Втираєш тут якісь нікому не потрібні соплі!
28 Листопада 2018, 19:38
Та навіть умови порівняти. В тій же Десні гаряча вода раз в тиждень. Хлопці в пляшках на батареях воду гріють щоб помитись елементарно. Та в пана в вагончику кращі умови!
28 Листопада 2018, 20:57
А якщо держава відверталася від людини і не виконувала своїх обов'язків, то людина має право на аналогічний підхід до такої держави?
28 Листопада 2018, 23:46
Армія, без сумніву потребує кваліфікованих і вмотивованих. Проте є два види вмотивованості. Одних мотивує висока зарплатня, а інших – громадянська самодостатність. Свідомо не вживаю слово – патріотизм, бо останнім часом це слово добряче засмальцювали. По-друге, армія є структурованою і складається з особливо важливих, це мають бути професіонали, які добре знають чиї вони громадяни. Далі – не дуже важливі, які також повинні мати військовий вишкіл і розуміти суть військової присяги. А потім всі інші, які повинні вміти прицільно стріляти зі стрілецької зброї в бік ворога України. Загалом всі, принаймні чоловіки, окрім тих, хто має каліцтво, або є геніальним науковцем або винахідником чи митцем, повинні вміти стріляти в бік ворога за першим наказом. Вже екс-студент мав би знати, що корупція від рівня зарплатні не залежить. Хабарі вимагають ті, хто зневажають закон і «торгують» своєю посадою. Підкреслюю – вимагають. З приводу умов маю думку, що вони залежать від того, як на них реагує військовий, який сприймає себе військовим, а не пациком. А також від рішучості військових захищати свої права. Якщо передбачена гаряча вода, а її немає, то треба згадати про військового прокурора, якщо прокурор тупий, то є журналісти. Солдат має бути здоровим, а для цього мають бути всі умови. А антиІпатію можу сказати: держава – це конкретні можновладці, які завжди відвертались від тих, хто їх наперед боїться, слова зайвого не скаже, радше хабар запропонує, а потім скавучить про непоборну несправедливість. Диктаторів творять раби.
29 Листопада 2018, 01:38
Ні стратегії, ні тактики не існує? Лише валити з автомата як бармалєй? Ну і ну... Ні щоб з якогось сучасного девайсу ворога із землею змішати.
29 Листопада 2018, 13:16
Ви якось дивно все сприймаєте. Стратегія, тактика – тактика, стратегія. В державі є відповідні закони, є стратегія Національної безпеки України. Є досвід Ізраїлю. В цій державі, скільки вона існує воєнний стан, всі без винятку проходять військову підготовку. За ухилення від військової підготовки встановлено такі штрафи, що краще не жартувати, не дуркувати і не випускати шмарклі. Ізраїль в оточенні не дуже миролюбного арабського світу, чимало лідерів якого мріють стерти країну євреїв зі світу. Такі самі «теплі» відносини маємо і матимемо з Росією, допоки вона лишатиметься імперією. Просто смерть Путіна нічого не змінить. Тому ми повинні мати професійні збройні формування, а поряд територіальну оборону. Кожний приписаний до неї повинен вміти влучно стріляти на враження ворога. Якщо хтось має вади розуму чи особливі релігійні переконання, то повинен виконувати інженерні завдання, гасити пожежі, носити поранених, ховати загиблих. Тому до чого тут девайс, що ви цім комп’ютерним словом намагаєтесь виразити? Під час війни, а ми в цьому часі, ворог не лише за стінами кремля, фронту а й серед нас у вигляді іноземних розвідників, агентів впливу, незадоволених реформами, пацифістів, русофілів, жлобів, самозакоханих та … . То як будемо встановлювати безпомилковість процесу змішування з землею???
29 Листопада 2018, 15:27
Відразу видно людину далеку від техніки. Девайс -це пристрій, а пристрої - це не лише АК-47. Мають бути фахівці, а не дуралєї в армії.
29 Листопада 2018, 19:34
Маєте рацію. Я є далеким від техніки, але ближчим до неї від вас. Девайс – це частина кібертехнічного угрупування, не буду пояснювати, що таке кібернетика, який забезпечує базове виконання передбаченої програми. Для прикладу, 777-ме, аби зрушити та рухати возом має бути тяглова сила , яка забезпечує рух та його напрям. Щоб детальніше це зрозуміти, треба знати англійську, камінь-каширської явно замало. АК-47, так само, як АК-74, в межах девайсу діє однаковісінько, за винятком часової ефективності. Стрільця, хіба ба що за вашим винятком, можна підготувати максимум за три місяці. Бо суть стрілецької підготовки полягає не у вивчені міфології автомата, а в автоматичному його застосуванні. З цього приводу можу легко показати вам ФАК, бо і вчився на це, і вчив цьому
29 Листопада 2018, 20:59
Між іншим я старший лейтенант дорожніх військ бувшого совка. Дизель-молот УР1-500 та не лише цей девайс там були.
29 Листопада 2018, 22:12
А чому ви незадоволених реформами записуєте в вороги? Мені здається, що ті хто мав проводити ці реформи, але успішно профукав можливість і втратив золотий час, є набагато більшими ворогами.
29 Листопада 2018, 22:40
Так може девайси та старлея треба відокремити від того, до чого я не причетний (якісь "вороги"). У мене нема ворогів, а є для мене нецікаві люди. Нецікава людина не ворог, а просто нецікава як молодому стара бабуся.
30 Листопада 2018, 20:58
Таке враження, що деколи Ви маєте якийсь комплекс у голові щодо неабиякого досягнення у житті - наукове звання, офіцер запасу - цілий старлєй, дизель-молот певної марки і т.п. ... Що це все має спільного до розмови?
02 Грудня 2018, 01:42
Я вже немолодий, щоб комплекси мати. А тобі, паскудо18:58,бажаю великого щастя.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024