На базі Камінь-Каширського ВПУ відкрили навчально-практичний центр з професії «електрогазозварник»

27 Листопада 2018, 16:10
Відкриття 7369
Відкриття

Відтепер у Камінь-Каширському ВПУ, що на Волині, навчатимуть за новими технологіями електро- та газозварювання на найсучаснішому обладнанні.

Адже 27 листопада відбулося урочисте відкриття навчально-практичного центру з професії «електрогазозварник».

Участь в урочистості взяли голова облдержадміністрації Олександр Савченко, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, директор Камінь-Каширського ВПУ Василь Бряник, менеджер фірми Фроніус-Україна Назар Софійчук. Вітання із цією знаковою подією для всієї Волині линули також  від представників роботодавців, соціальних партнерів.

Директор ВПУ Василь Бряник зазначив, що відкриття даного центру стало можливим завдяки співпраці навчального закладу із міжнародними партнерами.

«Коли ми створювали цей центр у нас було чимало труднощів. Але педагогічний колектив був впевнений, що їх вдасться подолати. Тож дякую усім хто сприяв нам у втіленні наших задумів, а це і обласне керівництво і районне», – додав він. 

Голова районної ради Віктор Сус підкреслив, що створити у Камінь-Каширському професійно-технічному закладі такий центр вдалося передусім завдяки наполегливості колективу:

«Наше ВПУ займає лідируючі позиції. Досвідчений педагогічний клектив закладу готує висококваліфікованих працівників. Люди які тут працюють, ідуть в ногу із вимогами часу. Задля покращення і рівня викладання, і умов праці та навчання вони співпрацюють із міжнародними професійними закладами» 




Так, завдяки участі Камінь-Каширського ВПУ в міжнародному проекті «Досвід Естонії − на допомогу реформам професійної освіти в Україні, Волинська область» педагоги училища пройшли стажування в Естонії, Грузії, де підвищили свою кваліфікацію, отримали навички розробки освітніх програм, заснованих на компетенціях. 

А створення Центру, за словами працівників училища,стало можливим завдяки участі у проекті Європейського Союзу «Покращення підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону». У його рамках придбано сучасне зварювальне обладнання – плазморізи, напівавтомати, інвертори, апарати для зварювання кольорових металів під аргоном. Вартість його склала 1,5 мільйона гривень. 

Крім цього за рахунок коштів залишку освітньої субвенції за 2017 рік  здійснено закупівлю допоміжного обладнання, спецодягу для учнів, слухачів Центру. На це пішло 1,455 мільйона гривень. 

158 тисяч гривень заклад витратив власних коштів із спеціального фонду на опоряджувальні роботи,  облаштування роздягалень, душових кабін за європейськими зразками.

Зрештою усі присутні мали змогу побачити майстерні закладу, навчальні аудиторії, ознайомилися з новим обладнанням, його можливостями, яке охоче демонстрували учні ВПУ та їх майстри з виробничого навчання.

До речі, перший шов зварювальним напівавтоматом у майстерні центру зробив Олександр Савченко. Таким чином він зумів оцінити якість нового обладнання. А як зазначив під час урочистості менеджер фірми «Фроніус-Україна» Назар Софійчук, воно є найкращим у світі.

«Відкриття на базі Камінь-Каширського ВПУ начально-практичного центру з професії «електрогазозварник» -- це важливий крок до дуальної форми навчання. І водночас маленький крок до нашого хорошого майбутнього», – зауважив губернатор Волині

За словами директора ВПУ Василя Бряника створення цього навчально-практичного центру відкриває нові перспективи та можливості:

«Це найперше – змога розширити соціальне партнерство у сфері підготовки кваліфікованого робітника, який буде конкурентноспроможним не лише на ринку праці в Україні, а й у Європі. Тут зможуть підвищувати кваліфікацію, проходити стажування майстри виробничого навчання інших училищ України, стажуватися і робітники підприємств. Це дасть можливість здійснювати підготовку учнів і перепідготовку незайнятого населення.  

 

1
















 

Коментарі
27 Листопада 2018, 20:04
Найкращий у світі, говорить Назар, і показує емоції, а не ділову розмову. Будь-який девайс проектується строго на задоволення конкретної суспільної потреби, а не взагалі зварювати сплави. Це означає, що для нових потреб він може бути лише номінально придатний. Тут би треба було обмежитися Назарію словами про високу технічну культуру та культуру праці при роботі з даними девайсами.
27 Листопада 2018, 23:42
участь в урочистості взяли голова облдержадміністрації Олександр Савченко, заступник голови облдержадміністрації Світлана Мишковець, начальник управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна, голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус.Бідний Василь Михайлович--йому цю всю шоблу треба кормити і поїти.
28 Листопада 2018, 01:11
Молодці! А в Луцьку бригада бездарних керівників при підтримці УО і Н розвалює ЛВПУ. - Чи є в Україні ще хоча б одне управління, яке зуміло зібрати таку кількість керівників - бездарів - трутнів в одному навчальному закладі? \\\\\\\/////// Сьогодні в ЛВПУ чергове досягнення : від передозування "кайфу" в урочний час попав в реанімацію в стані коми третьокурсник ....
28 Листопада 2018, 14:29
не ПТУ а КОЛЕДЖ
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром