Скільки потрібно коштів на захист земель у районі?

27 Липня 2016, 14:38
1237

На виконання листа Головного управління Держгеокадастру у Волинській області (далі Управління) від 07.04.2016 р. № 23-3-7777.6-2693/2-16 відділ Держгеокадастру в Камінь-Каширському районі вносить пропозиції, розроблені Управлінням щодо використання коштів, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва.

Станом на 01 січня 2016 року на спеціальних рахунках відповідних місцевих рад області перебуває 3,57 млн. грн., що надійшли в порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, - повідомляють у Камінь-Каширській РДА.

У 2015 році вилучено із сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва 12,96 га сільськогосподарських угідь та 4,37 га лісових угідь.

Згідно з частиною другою статті 209 Земельного кодексу України кошти, що надходять у порядку відшкодування втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, використовуються на освоєння земель для сільськогосподарських і лісогосподарських потреб, поліпшення відповідних угідь, охорону земель відповідно до розроблених програм та проектів землеустрою, а також на проведення інвентаризації земель, проведення нормативної грошової оцінки землі. Використання цих коштів на інші цілі не допускається.

Так, у 2015 році на цілі, визначені статтею 209 Земельного кодексу України, використано 498 тис. грн. (11.14 тис. грн. на поліпшення сільськогосподарських та лісогосподарських угідь, 36,27 тис. грн. на проведення заходів з охорони земель, 491,8 тис. грн. на проведення нормативної грошової оцінки земель, 8,84 тис. грн. на інвентаризацію земель).

На сьогодні необхідні значні фінансові ресурси для впровадження напрямів державної політики, спрямованих на раціональне використання земель, їх захист від деградації, забруднення та виснаження, мінімізацію негативного впливу на земельні ресурси.

Зокрема, необхідно здійснити консервацію деградованих та малопродуктивних земель, рекультивацію порушених земель, поліпшення малопродуктивних земель.

Також необхідно провести, відповідно до статті 18 Закону України «Про оцінку земель», нормативну грошову оцінку земель населених пунктів і нормативну грошову оцінку земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, проінвентаризувати землі населених пунктів та землі несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Цільове використання цих коштів надасть змогу комплексно вирішувати проблеми охорони земель, зокрема протипаводкового захисту території від катастрофічних паводків та мінімізації збитків від шкідливої дії вод, провести інвентаризацію та нормативну грошову оцінку земель.

Коментарі
27 Липня 2016, 23:15
"вилучено із сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва": вилучено, в студію. Під Києвом цілі баталії проводяться з того, що землі с/х призначення забудовуються казна чим, а тут варто тільки:"вилучити" та "проінвентаризувати землі населених пунктів та землі несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів." і ставочок декому Є. Тут поки виявляється не:"проінвентаризувати"-овано то можна й копати ставки на майже найвищому рельєфному підвищенні по-під самому К-Каширську. Одним словом шановні Ми тут ламаємо сірники в кулаках, а там вже давно придумали як обійти Наші Українські закони. Тому бігом в чергу за дешевшим поки пісочком.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39