Президентство Тимошенко – шанс для нового початку та прогресивного розвитку країни, – Андреас Умланд

03 Грудня 2018, 17:48
1742 Джерело: REUTERS/Gleb Garanich

Багато західних спостерігачів хотіли б зміни керівництва України після президентських виборів 2019 року. Найвірогіднішим сценарієм є обрання Юлії Тимошенко, адже станом на листопад 2018 року вона є фаворитом перегонів, а її «Батьківщина», відповідно до соцопитувань, впевнено перемагає на парламентських виборах.

Про це пише у своїй статті для Atlantic Council старший науковий співробітник Інституту євро-атлантичного співробітництва в Києві Андреас Умланд.

За його словами, перспектива приходу до влади Юлії Тимошенко повинна також розглядатися як шанс для нового початку, покращення відносин і прогресивного розвитку країни загалом.

Автор блогу звертає увагу на те, що Тимошенко стала б першою у східнослов’янському світі жінкою-президентом. Це саме по собі буде вартим уваги досягненням в контексті традиціоналістської культури православної християнської цивілізації, а також неорадянських моделей поведінки, які історично не надто підтримують владу жінок, вважає Умланд.

«Тимошенко вже зламала бар’єри, коли у 2005 році стала першою жінкою-прем’єр-міністром. А її обрання на президентську посаду було б величезним кроком вперед щодо гендерної рівності на всьому пострадянському просторі», – зазначає старший науковий співробітник Інституту євро-атлантичного співробітництва в Києві.

По-друге, за останні 20 років Тимошенко вдалося побудувати прозахідну партію під назвою «Батьківщина», створення якої зміцнило українську демократію, звертає увагу журналіст. У «Батьківщини» є функціонуючі регіональні та місцеві осередки,  фракція присутня в українському парламенті протягом багатьох років, а партія є членом-спостерігачем Європейської народної партії, альянсу християнсько-демократичних партій ЄС.

«Батьківщина» популярна не лише через особистість Тимошенко, але і через свої соціально-економічні ініціативи. Іншими словами, вона є ближчою до західної політичної партії, ніж до пострадянського «політично-технологічного» проекту або пвсевдопартії, пише Андреас Умланд.

По-третє, Тимошенко відрізняється від пострадянських призначенців, бо вона двічі сиділа у в’язниці.  На думку журналіста, «вона з іншого матеріалу, ніж Кучма, Ющенко, Янукович і Порошенко,  жодного з яких ні разу не заарештовували за всю їхню політичну кар’єру».

«Можна сказати, що два арешти Тимошенко як опозиційного політика радше свідчать про страх її опонентів перед її рішучістю, ніж про якісь надзвичайні проступки», – зазначив автор.

Нарешті, протягом останніх місяців Тимошенко та її партія провели низку добре-організованих конференцій під назвою «Новий курс», які передбачали широку участь та плюралістичні дискусії.

Коментарі
03 Грудня 2018, 20:37
Це незалежний сайт , які інформує про новини міста чи це поле агітаційної діяльності для цієї бездари та аферистки. Шановний адмін, незважаючи на вашу любов до цієї спасительки всесвіту, зосередьте свою увагу на новинах безпосередньо, припиняйте агітаційну діяльність , бо прийдеться звернути на це увагу інших політичних сил
03 Грудня 2018, 22:50
А що вже дратує??? Нервовий тік ... ?
03 Грудня 2018, 22:58
Шановний адміне, я також не раз писав про надто непропорційну редакційну політику щодо різних політичних сил, які братимуть участь у президентських перегонах. Я розумію, що всі мають право на розміщення політичної реклами, а сайт лишень бізнес-проект і не більше. Мовляв, ми нікому не забороняємо піаритись на сторінках сайту, аби лишень їхнє бажання та гроші. Тим паче, що коментарі під рекламою ЮВТ часто працюють не на її користь. Але ж з іншого боку - невже поважний сайт РАЙОН, як і сайт районної газети &quot;Полісся&quot;, котра на своїй кожній сторінці розміщує два портрети-реклами знахарки Марії, так зневажають своїх читачів, що ладні їх одурманювати за тих нещасних 30 срібняків, аби вижити??? Вам, шановні адміни, потрібно ж жити потім серед цього затурканого люду. Які знахарі, які політичні невдахи з 20 літнім стажем популізму збудують нам державу, аби наші діти і онуки не почувалися б тут ошуканими. Дехто одразу ж скаже - так Юля ж має он які рейтинги, ви всі порохоботи і куплені перекуплені Порохом напередодні виборів. Рейтинги Юлі, можливо, й вищі, як декому б хотілося, але ж наші земляки звикли вірити друкованому слову та світовій інтернет павутині. Тобто ви особисто сприяєте цьому псевдорейтингу однієї політичної сили. Не беріть на себе гріх заробляння на майбутньому своїх земляків і держави у цілому, не розпродуймо Україну по цеглині. Якщо ж мережа сайту РАЙОН є проектом &quot;Батьківщини&quot; чи співвласником, це інша справа, назвіться і не лукавте, тоді все стане на свої місця. Дякую, що тепер майже не прополюєте коментарі, сподіваюся, що і цей мій коментар поживе якийсь день-два чи тиждень. І за це буду щиро вдячний...<br/>П.С. Я розумію, що буде у кращому випадку мовчання. Однак, думаю, що поважні адміни завжди знайдуть добре слово для своїх читачів, адже повага до них не менше важлива від тимчасових передвиборних заробітків на рекламі, що добряче набиває оскому не тільки &quot;порохоботам&quot; ))
03 Грудня 2018, 23:27
Коментарі дійсно &quot;прополюють&quot;,хай люди висловлюють власні думки<br/>Шановні, активніше!!!<br/>Пишіть, обговорюйте!
03 Грудня 2018, 23:57
Та не варто так перейматись, а особливо німецьким прізвищем. Ніякий це не академічний інститут, а громадська організація, яка живе на гранти різних спонсорів. Ну дала їм Юлія Володимирівна на прожиття, ну віддячили, тобто відпрацювали. Андреас – людина підприємлива, типовий німець зі колишньої комуністичної Німеччини, для якого Україна місцевість, де можна заробити на життя, бо на його батьківщині таких, хоч греблю гати, а розумніших ще більше. Через таку конкуренцію і прибився до України, перед тим попрацювавши в Уральському університеті (РФ). Слово таких фахівців в європейській політичні думці дорівнює нулю. <br/>АНДРЕАС УМЛАНД Старший науковий співробітник Інституту Євро-Атлантичного Співробітництва: У 2010-2014 рр. доцент магістерської програми з німецьких і європейських студій та лектор Німецької служби академічних обмінів (DAAD) при кафедри політології Національного університету «Києво-Могилянська академія». Уродженець cхiдної Німеччини, Умланд здобув дипломи Лейпцигського, Берлінського Вільного, Оксфордського, Стенфордького та Кембриджського університетів. Він був дослідником в Стенфордському університеті (Iнститут iм. Гувера) та Гарвардському університеті (Центр iм. Дейвiса), викладав в Уральському державному університеті в Єкатеринбурзі, Оксфордському університеті, Київському університеті ім. Шевченка та в Католицьському університетi в Айхштеттi (Баварія). Редактор книжкової серії «Радянська та пострадянська політика і суспільство» та журналу «Форум новітньої східноєвропейської історії та культури».Інститут Євро-Атлантичного Співробітництва (ІЄАС) – незалежна громадська дослідницька організація, заснована в квітні 2001 року. Діяльність ІЄАС спрямована на євроатлантичну інтеграцію України, її демократичний розвиток шляхом здійснення ґрунтовних досліджень та просвітницьких заходів, спрямованих на досягнення сталого демократичного розвитку українського суспільства. ІЄАС був заснований групою експертів з питань закордонних справ та міжнародної безпеки з метою ініціювання та сприяння прагненню нашої держави до євроінтеграції.
04 Грудня 2018, 02:46
Якщо цей німець науковець, то свої праці він повинен публікувати в наукових журналах, які читають такі ж науковці, а не баламутити тих, хто далекий від науки.
04 Грудня 2018, 10:54
Тупо реклама Юльки,можливо ВО &quot;Батьківщина&quot; спонсорує сайт
04 Грудня 2018, 11:41
А ви подивіться скільки коштів Юлька витратила на рекламу, вона не лише в рейтингу на кандидати у Президенти перша, але й за кількістю реклами та викладених грошей. Це все провокація та замилювання очей, бо кажуть, що вона лідирує у списках, а ви подивіться і почитайте коментарі і відгуки про неї. Та хоть хтось добре слово сказав? Ні! Отож якщо вона виграє вибори, відразу стане зрозуміло, що цю людину не народ вибрав, а просто призначили,підтасувавши голоси
04 Грудня 2018, 12:03
Цей сайт вже своє віджив..Немає ніяких новин з району.<br/>Все копіюють з інших сайтів
04 Грудня 2018, 14:33
Заробляють на рекламі
04 Грудня 2018, 14:36
Давайте будемо об'єктивні. Сайт певною мірою висвітлює події району і міста, він більш інформативний у цьому відношенні, аніж рік-два тому, тішить і тематична розмаїтість повідомлень. Приємно те, що відійшли у історію репортажі з дискотек у селах з тюнінгованими і збудженими від танців обличчями дівчаток та хмільних парубків. Хоча, це також наше життя і такі публікації, що ж тут ховати голову у пісок, розвивають популярність сайту серед молоді. Для більш ширшого і глибшого висвітлення життя району РАЙОН. к-к мав би мати більше технічних та фінансових ресурсів, аби журналістського &quot;вовка&quot; кормили ноги, а у ідеалі - колеса хоча б на бляхах. Тоді була б оперативність, актуальність і, колись, з часом , об'єктивність )) Нині ж жнива у зв'язку з активними пропагандистськими діями кандидатів до центральної влади, саме час скосити троха бабла на ці благії наміри )). Ну і ще кілька слів принагідно про нашу &quot;святу надію&quot;, чи то пак Юлю. Та ж &quot;Батьківщина&quot;, що заполонила всі можливі і не можливі рекламні площі, сайти, телемайданчики і мізки бабусь, може нарватися на ефект натюнінгованої дівки, котра штучними ботоксом, брівками, цицьками, лабутенами і гаджетами відлякує від себе справжніх і думаючих кавалерів, котрі воліють спорадично дружити з розцяцькованими і легкодоступними, але одружуватися з дівчатами більш скромної вдачі, поведінки, думаючими, лагідними та гарними від природи...
04 Грудня 2018, 19:02
А хто така тимошенко ?
05 Грудня 2018, 00:08
Тимошенко наш наступний Президентттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттттт.
05 Грудня 2018, 01:24
А Ви з якої колонії ?
05 Грудня 2018, 18:59
Як Тимошенко прийде до влади то ти сядеш.
05 Грудня 2018, 23:04
Тимошенко прийде до влади ? Не смішіть. Час її пройшов,і не повернеться вже ніколи. Тільки й залишилося, що гавкати
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024