ТЕМА ДНЯ: на Волині пошкоджені білборди та використовується «чорний піар» проти кандидатів у президенти

09 Грудня 2018, 12:00
ТЕМА ДНЯ: на Волині пошкоджені білборди та використовується «чорний піар» проти кандидатів у президенти 3750
ТЕМА ДНЯ: на Волині пошкоджені білборди та використовується «чорний піар» проти кандидатів у президенти

На вулицях обласного центру традиційно перед початком виборчої кампанії білборди заповнені рекламою потенційних кандидатів у президенти. Але деякі політичні сили не влаштовують волинян. Тож вони вдаються до вандалізму: нищать та розмальовують нецензурною лексикою білборди та сітілайти. А друковані волинські ЗМІ протягом вересня-листопада публікували матеріали, які містять ознаки «чорного піару» проти кандидатів на пост президента.

Такі прояви антиреклами і хуліганських дій з боку невідомих осіб зафіксували представники Громадянської мережі ОПОРА.

Так, протягом осені у місцевих друкованих виданнях було виявлено кілька критичних публікацій щодо Анатолія Гриценка («Громадянська позиція»). Так, у Зокрема, у любешівській та ратнівській районних газетах опублікували матеріал під назвою: «У Гриценка знайшли будинок у Конча-Заспі та чотири квартири у центрі Києва».

Також, як повідомляє інтернет-видання «ВолиньPost», напередодні візиту Анатолія Гриценка на Волинь в обласному центрі зафіксували поширення листівок, що містили елементи «чорного піару» проти політика з зображенням фото лідера «Громадянської позиції» і текстом: «Наобороняв!!! Будинок в Конча-Заспі та 4 елітні квартири в Києві. Анатолій Гриценко» на електроопорах.

У коментарі ОПОРІ голова волинського обласного осередку політичної партії «Громадянська позиція» Сергій Чуріков розповів, що знає про поширення «чорнухи» щодо Анатолія Гриценка.


«Є цілеспрямована інформаційна кампанія в газеті «Волинь» та у районних газетах, в яких поширюють «замовні публікації» проти нашого кандидата. Ми зараз запускаємо технології юридичної боротьби з цими фейками – через юридичну службу ми будемо надсилати відповідні листи в редакції. Якщо преса не відреагує, будемо звертися в суди, щоб вони опублікували заперечення щодо цієї неправдивої інформації», - розповів Сергій Чуріков.

Та вандалізму та агресивного прояву антиреклами зазнали сітілайти з рекламою чинного нардепа та потенційного кандидата у президенти Євгенія Мураєва.  Їх розфарбували нецензурною лексикою.


Зокрема у Луцьку один із білбордів облили невідомою речовиною. Хоча схоже на те, що закидали яйцями. 

Радниця з юридичних питань Громадянської мережі ОПОРА Ольга Коцюруба зазначає, що якщо такі випадки будуть під час виборчого процесу, це може сприйматися як перешкоджання діяльності кандидата, а не лише як хуліганські дії.

 

А що ви скажете про такі дії? Невже ця антиреклама є виправданою? І чому у списку немає пошкоджених білбордів, до прикладу, Петра Порошенка чи Юлії Тмошенко?

 

Коментарі
09 Грудня 2018, 15:06
Якщо масово оприлюднюються результати соціологічних опитувань, якщо це роблять ті, хто мають мільйони і можуть купити соцконтору, орган ЗМІ, - то чому ті, хто не мають мільйонів, а тому не мають можливості в масовому публічному порядку оприлюднити свою думку для інших, мають бути позбавлені права в такий, дещо брутальний, спосіб виразити свою соціологічну позицію для мас??? Загалом, брутальність породжує брутальність. «Соціологічна» брутальність породжує фізичну брутальність. Всяка дія має готуватись до протидії. Якщо Гриценко чесний, то що йому заважає, ще до початку виборчої кампанії, звернутись до суду для захисту своєї честі? Якщо вона є. Нічого. Але де гарантія, що його аргументи переконають суддів, і що написане про нього не є правдою. Як на Волині можна виявити «любов» Мураєву, який відверто стоїть на про путінських позиціях? Як до нього мають ставитись ті, в кого загинули близькі, друзі, односельці, знайомі, якщо вони позбавлені такої можливості на телеканалі, на радіоканалі – щоб чим більше побачили і почули. Тільки так, як вони роблять. На яку «всенародну любов» розраховує Гриценко, з приводу якого є офіційна інформація, як про такого, який най успішне розпродав військове майно???
09 Грудня 2018, 17:49
На зухвалість багатіїв народ відповідає матюками, чи самі ж багатії дають вказівку себе обкласти матюками? Як на мене, то треба мати повну інформацію, перш чим робити висновки.
09 Грудня 2018, 18:27
Скільки має бути інформації, щоб вона була повною? В даному випадку варто виходити з тексту цього опорівського повідомлення. Судячи з тексту, воно складено новачками в рамках якогось проекту за чиїсь гроші гранту. Автори явно не відрізняють, так званий чорний піар, в друкованих ЗМІ від біг чи біл-бордів. Про те, що Гриценко злодій пишуть мало не від часів його перебування на посаді міністра оборони. Гриценко на це майже не реагував, мабуть тому, що не хотів загострення інформаційного потоку, що могло привести до викриття його справ. А відповісти йому було через кого. Має дружину головного редактора впливової в Україні газеті. Цього разу Гриценко вирішив вирішити свої справи за допомогою ОПОРИ, але знову ж невдало, бо ОПОРА, незалежно від кольору, заплямована Каськівим. Отже маємо всі підстави вірити, що щоки Гриценка вкриті «пушком» та нездоровим «рум’янцем». Мураєв якраз навпаки, програє на чистому сіті-лайті, а в підмальованому вигляді, явно може якось запам’ятатись перехожим, які не знають про існування телеканалу «newsone» та телеамплуа Мураєва політичної курви. На цей канал і Ляшко, і Бойко, і Гриценко забігають. Тимошенко, Саакашвілі не раз приходили. Тобто вся неперебірлива політична еліта, яка вважає за можливе рекламуватись на каналі, який працює в стилі червоних ліхтарів. Але і хтось з нормальних людей Мураєва знає, проте має можливість зацідити йому лише в сіті-лайт.
09 Грудня 2018, 19:28
Дякую. Цікаво. Для були елементи новизни у Вашій відповіді. Мураев, що за прізвище? Нацмен, чи іудей?
09 Грудня 2018, 20:09
В одних довідкових виданнях пишуть, що Мураєв – це вид політичної діяльності, в інших, що це вид політичних ссавців. А недавно десь прочитав, що це вид політичного збочення, пов’язаного з довічним комплексом неповноцінності. З останнім можна погодитись, з огляду на вираз його обличчя в офіційному виді. Аби розібратись в цьому, варто порівняти образ Юлі з косою з Юлію після тюремної лікарні у візочку, коли здавалось, що вона вже підписала заповіт, з нею ж тепер у вигляді зовсім початкової і незайманої. З таким обличчям без тата на сесію ходить неможна.
09 Грудня 2018, 20:22
Підтримую Читача. Якщо хтось з олігархів чи політичних повій бреше з усіх екранів, сайтів і газет, як рудий пес на місяць, і оком не моргне, бо це така бачте політика, то що залишається робити пересічному поліщуку? Як можна, для прикладу, обіцяти людям дешевший у 2 рази газ, якщо є світова ціна цього товару? Хіба, як хтось тролив газову принцесу, роздати кожному по півлітровій банці маринованого зеленого горошку... У часи війни кандидати у Президенти, які стоять на боці окупанта, мають балотуватися за "порєбриком", бо це вже не демократія - це маразм чистої води. Тому зброя "пролетаріату" працює у таких випадках надійно і послідовно. Я не закликаю до вандалізму, навіть до певної міри солідаризуюсь з думкою, що "мічені" борди Мураєва є справою рук його прихильників та політтехнологів, оскільки є такий спосіб привернути увагу до одіозного персонажу і, одночасно, зробити картинку для своїх шефів на Арбаті. Варто також сказати, що це тільки початки, це тільки квіточки, а ягідки дозріють пізніше, адже це вже не стільки політична боротьба, як агонія багатьох політиків, останній шанс для бабусі і війна за існування імперії та її сателітів "на" Україні ...
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024