«Батьківщина» Волині створила Центр протидії фальсифікації на виборах до ОТГ

18 Грудня 2018, 13:00
Батьківщина 4744
Батьківщина

23 грудня відбудуться вибори депутатів та голів новоутворених об’єднаних територіальних громад: у Ківерцівському районі – Ківерцівської міської та Тростянецької ОТГ, у Луцькому районі – Підгайцівської, Гіркополонківської та Липинськоїсільських ОТГ, у Камінь-Каширському районі – Гуто-Боровенської сільської ОТГ, у Локачинськомурайоні – Привітненської та Війницької сільських ОТГ, у Старовижівському – Старовижівськоїселищної ОТГ. Також відбудуться довибори у семи ОТГ – Затурцівській ОТГ Локачинського, Зимнівській ОТГ Володимир-Волинській, Цуманській ОТГ Ківерцівського, Вишнівській ОТГ Любомльського,  Павлівській та Поромівській ОТГ Іваничівського, Забродівській  ОТГ Ратнівськогорайону. 

​Ще 5 листопада «Батьківщина» Волині запропонувала партійним організаціям усіх політичних сил, які беруть участь у місцевих виборах, підписати меморандум «За чесні вибори». Його мета – забезпечити прозорість перебігу виборчих перегонів, гарантувати рівність прав усіх кандидатів на посади голів та в депутати ОТГ, запобігти порушенням виборчого законодавства, зокрема брудній агітації, підкупу виборців,використанню адмінресурсу.

​Однак жоден із обласних партосередків не відгукнувся на пропозицію Волинської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» і не взяв на себе обов’язок дотримуватися чесних правил конкурентної боротьби. Як наслідок – у ході передвиборчої кампанії від наших агітаторів та активістів надходить інформація про те, що окремі політичні сили задіюють адмінресурс, на окремих кандидатів у депутати від ВО «Батьківщина» чинять тиск, здійснюють підкуп виборців. 

​Тому щоб 23 грудня на виборах депутатів та голів ОТГ не допустити спотворення реального волевиявлення волинян, запобігти фальсифікаціям результатів, «Батьківщина» Волині оголосила загальну мобілізацію активістів територіальних громад, представників громадських організацій, усіх, кому не байдужа доля новоутворених територіальних громад. 

Для цього «Батьківщина» Волині створила Центр протидії фальсифікаціям та відкрила «гарячу лінію», куди можуть звернутися всі громадяни і повідомити про факти порушень виборчого законодавства.

Телефон «гарячої лінії»  –  099 534 81 04.

«Гаряча лінія» відкрита з 8.00 до 20.00. 

У день виборів вона працюватиме цілодобово.  

Коментарі
18 Грудня 2018, 19:39
Таку роботу (брудна агітація, підкуп виборців) здійснюють по селах саме і "Батьківщина". Цікаво, для кого тоді створено Центр....? Люди, схаменіться! Не ведіться на горілку, блокнотики, гроші... подумайте про своє майбутнє, про своїх дітей...Подумайте, чому всі політичні партії зацікавлені цими виборами...,думаєте, щоб вам допомогти. Помиляєтесь....
19 Грудня 2018, 12:40
«Батьківщині» варто починати з себе. Вся її передвиборча риторика зі стратегічних питань є суцільною брехнею. Жодне з обіцяного не буде виконано, просто через економічну неможливість. Потім, після виборів, коли люди зрозуміють, що їх надурили, «батьківщина» розпочне серію плачів на тему ворожих олігархічних чи порошенківських сил. Це тактика професійних злочинців – красти, а щоб не помічали, звертати на інших. Для цього і вигадали «гарячу лінію». Таку лінію можуть підтримувати лише нейтральні, незадіяні у виборах неурядові організації. Сам по собі факт порушення виборчого законодавства, без належного його оформлення у правоохоронному органі, без звернення до суду є не більш, аніж політтехнологічним засобом, спрямованим на підвищення свого партійного авторитету. Чим більше говоримо про зловживання іншими, тим більша ймовірність, що не помітять «наше злодійство». Тому можна закликати громадян, які виявлять факти порушення виборчого законодавства напередодні чи під час виборів звертатись виключно до правоохоронних органів і ні до яких «громадських» активістів. Тактика Тимошенко є елементарно простою: зайняти чим більше владних посад. Таким чином створити відносно велике своє політичне поле, яке на 70% може складатись з некомпетентних, малограмотних людей, які мають кілька років на перебування на посаді. Далі їх трохи регулярно підгодовувати купюрами в конвертах, за що ці обранці підтримуватимуть в головах людей ілюзію політичної значимості юліанців. Для Тимошенко політика - це крадійство та політична реклама. Їй потрібна слава, публічність і легкі гроші.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024