У камінь-каширських лісах «пішли» гриби

05 Серпня 2016, 12:11
3802

Від села до села пішли чутки, що нарешті з’явилися в лісах гриби.

Після дощів вони порадували тих справжніх грибників, які  понад усе полюбляють це "тихе полювання", - пише Камінь-Каширський районний інформаційний портал.

Отож, грибників можна привітати — нарешті можна виходити на це  полювання! Збирати гриби, смакувати, сушити і консервувати. Всі знають що,  гриби — джерело незамінних білкових з’єднань, а ще в них — 18 амінокислот, які найсприятливішим чином впливають на організм. У грибах містяться вітаміни А, В (B1, B2, B3, B6, B9), D, Е, РР, та мінерали —  калій, кальцій, цинк, мідь, фосфор, сірка, марганець.

Гриби — мабуть, одні з найдивовижніших організмів на планеті. Колись їх називали «дітьми богів», вважаючи, що грибниця з’являється там, де в землю вдарила блискавка.  І збирати чи не збирати гриби кожен сам вирішує для себе. Та справжній грибник не всидить на місці, коли знає що прийшла грибна пора. Отож,  ніяких чітких вказівок на те, в якому саме місці з’являться гриби, не існує. Але ті ,  хто збирає їх роками точно знає "свої" облюбовані місця і стовідсотково там виросте "його" гриб.

Наприклад, грибник із багаторічним стажем Микола Кашуба з Каменя-Каширського неабияк полюбляє це захоплююче заняття.

Коментарі
05 Серпня 2016, 17:19
Якщо біля хати земля суха мов попіл, то під соснами звідки волога? Тому сумніваюсь, що білі гриби ростуть, хоча традиційно початок серпня грибна пора.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024