У Камінь-Каширському лісгоспі відкрили сучасну лісопильну лінію

22 Грудня 2018, 15:41
У Камінь-Каширсокому лісгоспі відкрили сучасну лісопильну лінію 7697
У Камінь-Каширсокому лісгоспі відкрили сучасну лісопильну лінію

Старт в експлуатацію лінії з переробки лісо деревини «SKYWOOD», перерізавши символічну стрічку, дали керівники лісової галузі держави, області, керівники району в присутності директорів лісопідприємств Волині.

Директор підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство» В’ячеслав Кузьмич провів коротку екскурсію оновленим лісокомплексом, де встановили нове обладнання, відремонтували приміщення, провели капітальний ремонт побутових кімнат для працівників.

Символічне перерізання стрічки
Символічне перерізання стрічки

Директор підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство» В’ячеслав Кузьмич
Директор підприємства «Камінь-Каширське лісове господарство» В’ячеслав Кузьмич

На відкритті
На відкритті

 

Учасники відкриття нової лінії відвідали також лісогосподарське підприємство «Камінь-Каширськагроліс». Тут, під час наради з директорами підприємств, своє слово в адресу працівників галузі мовили керівники району.

Зокрема, голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук відмітив високий рівень ведення лісового господарства на теренах Камінь-Каширщини.

«Особливо вражає розвиток рекреаційного напрямку. І не лише в районі, а й на Волині загалом. По своїй роботі доводиться їздити до Луцька та Києва. І можу сказати, що ошатні та естетично привабливі рекреаційні зони є візитівками волинян», – сказав Валерій Савович.

Він також подякував за те, що господарства розвиваються та дбають про створення робочих місць.

У лісогосподарському підприємстві створили 12 робочих місць
У лісогосподарському підприємстві створили 12 робочих місць

 

Голова районної ради Віктор Сус провів паралель з попередніми роками. Він, зокрема, відзначив великі й позитивні зміни в роботі обидвох державних підприємств району.

«Сьогодні якщо й доводиться чути якісь нарікання в адресу лісівників, то вони є незрозумілими, бо зачасту линуть від людей, які не розуміються у специфіці щоденної роботи лісівників. У таких випадках я стаю на бік професіоналів – фахівців галузі, які добре знають що від них вимагається і як правильно це зробити. Сьогодні два лісгоспи функціонують як одне ціле і це не може не радувати. Адже саме в такому руслі, одностайному вирішенні усіх робочих питань, їм вдається виходити на новий рівень функціонування не лише як колективам, де працюють люди, а й як бюджетоутворюючим підприємствам району, без фінансового сприяння яких розвиток громад в майбутньому немислимий», – зазначив Віктор Іванович.   

Обладнання європейських стандартів
Обладнання європейських стандартів

 

Нових успіхів та очікуваних результатів в роботі колективам району побажали заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар та начальник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко. За їхніми словами, робота нової лінії дасть відчутний позитивний поштовх у зміцненні економіки лісогосподарського підприємства, та й району.

«Мені приємно, що лісівники запроваджують такий суттєвий крок у напрямку розвитку переробки деревини. Роблячи ставку на оновлення обладнання, ми інвестуємо у майбутнє. Інакше не зможемо конкурувати на ринку. Переконаний, що й місцева громада незабаром оцінить такий крок. Адже це не лише робочі місця, а й додаткові суми податків у бюджети», – підкреслив Володимир Налькович.

В'ячеслав Кузьмич розповідає про роботу нової лінії
В'ячеслав Кузьмич розповідає про роботу нової лінії

 

На його переконання, колективи, які бажають розвиватися, шукають всі можливості для цього і застосовують їх.

«І це наочно видно на прикладі цілеспрямованої роботи обидвох лісгоспів району. Не зважаючи ні на що, лісівники Волині рішуче йдуть вперед, тримаючи курс на розвиток галузі», – підкреслив керівник. 

Обладнання європейських стандартів
Обладнання європейських стандартів

 

Довідково

Комплексна лісопильна лінія «SKYWOOD» призначена для розпилювання круглого лісу діаметром від 120 до 390 мм на обрізну дошку, брус, а також для виготовлення палетних дощок. Товарна продукція переробки: пиломатеріали обрізні І сорт, пиломатеріали супутні. 

Усього отриманих доходів від реалізації товарної продукції, у тому числі, тирси, дров-відходів, щепи технологічної прогнозується на рівні 3 млн 613 тис. грн в рік.

Окрім того, додається 12 робочих місць у комфортних умовах.

За індикативними показниками, відбудеться ріст заробітної плати на 3000 грн і становитиме вона в межах 11 тис. гривень. 



На відкритті
На відкритті

В'ячеслав Кузьмич розповідає про роботу господарства
В'ячеслав Кузьмич розповідає про роботу господарства

Екскурсія лісокомплексом
Екскурсія лісокомплексом

Обладнання нової лінії
Обладнання нової лінії


 

Коментарі
23 Грудня 2018, 22:31
А от школу, в селі Осівці, так і не здали в експлуатацію як обіцяли
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024