Юлія Тимошенко: Ми захистили безцінний скарб України – землю

22 Грудня 2018, 17:32
Юлія Тимошенко 2725
Юлія Тимошенко

Пролонгація мораторію на продаж сільськогосподарської землі стала перемогою патріотів і показала, хто дійсно дбає про національні інтереси України, а хто – про власне збагачення.

Про це лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко розповіла журналістам у кулуарах парламенту після ухвалення законопроекту 9355-5, який одностайно підтримала фракція «Батьківщини».

Юлія Тимошенко зазначила, що скасування мораторію до президентських виборів позбавило б Україну безцінного скарбу – української землі. Політик звернула увагу на те, що президентська фракція фактично зривала голосування, а в підсумку продовження мораторію підтримала лише третина депутатів БПП.

Лідер фракції «Батьківщина» акцентувала увагу на тому, що родина президента Петра Порошенка є «потужними латифундистами, які в тіні прибрали до рук до мільйона гектарів сільськогосподарської землі».

Народний депутат України запевнила, що після перемоги на президентських виборах нова команда повністю змінить стратегію поводження з сільськогосподарською землею.

Коментарі
22 Грудня 2018, 19:53
Якої перемоги і на яких виборах, паскуди ?
22 Грудня 2018, 22:45
Правду каже – захистили землю, але не каже правду від кого. Бо насправді юліанці захистили землю від людей. Тобто створення земельного ринку переноситься на потім. А це означає, що продовжуватиметься справжній латифундизм. Людина, скажімо, має пай, але не має чим його обробляти, або немає кому обробляти, або не хоче його обробляти. Здає в оренду. Значна частина власників оренди договір про оренду не складає, бо про таке нічого не знає. Натомість документи складають латифундисти – дружбани Юлі, які вже можливо переоформили землю на себе, натомість, щоб не платити земельний податок у всіх звітах ділянку показують як оренду. По-друге, через відсутність земельного ринку немає ринкової, справжньої ціни за землю. І замість заробити орендодавці регулярно отримують дулю в натуральній формі. По-третє, орендар може довести ділянку до повного виснаження, люди ж в договорі не зазначають родючість на день передачі в оренду, потім повертає її власнику. Тепер ця земля коштує копійки порівняно з попереднім, тепер навіть щоб її в законний спосіб передати в оренду чи навіть продати потрібно погодитись на низку ціну.
24 Грудня 2018, 18:03
у неї й ляже
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024