Твори художників Камінь-Каширщини експонують у Ковелі

08 Серпня 2016, 17:38
2281

У Ковельській галереї мистецтв експонується колективна виставка творів живопису митців поліської глибинки, а саме «Художньої спілки Камінь-Каширщини».

Ця виставка потрапила до Ковеля після експонування її у Луцьку в художній галереї Волинської обласної ради, - пише Геннадій Сарапін, голова Волинського обласного відділення Українського Фонду культури, у своєму блозі на сайті Kowel.com.ua.

«Саме там Волинське обласне відділення Українського фонду культури проводить своєрідний перегук районних творчих художніх об’єднань нашої області. Скоріше всього, це бажання показати, що ми – духовна багата нація. В перекір московським брехунам про наш народ! Думаю, що московіти точно на таке не спроможні, щоб кожен районний центр будь-якої області зумів зробити подібні мистецькі презентації, - йдеться у дописі

Отож, 5 серпня 2016 року в Ковелі відкрилась колективна виставка картин камінь-каширських художників. Повага зі сторони тамтешньої влади до своїх творчо обдарованих земляків викликає надію щодо розвитку образотворчого мистецтва як в містечку, так і в районі. Таку надію дало те, що на відкриття цієї творчої імпрези до Ковельської галереї мистецтв завітав «десант» представників влади міста Камінь-Каширський та району: міський голова Василь Бондар, заступник голови райдержадміністрації Інна Бігун, завідуюча відділом культури РДА Євгенія Сидорчук.

Неприємно, соромно і образливо, що на колективній виставці творів живопису камінь-каширських художників разом із владою сусіднього міста та району не було ковельських градоначальників: не прийшов ні міський голова, ні жоден з трьох його заступників, ані секретар міської ради. Хоча наша міська влада заздалегідь була повідомлена про таку творчу імпрезу і поважних гостей з Каменя-Каширського. Від міського відділу культури привітала гостей директор Ковельського історичного музею Маргарита Матвійчук.

Художник не може і не повинен жити у замкненому просторі, для нього важливе спілкування з подібними собі митцями, виставляти на огляд глядача і критика свої роботи. Художники рівні між собою за визначенням якості творів живопису швидше будуть вдосконалювати свою майстерність і переходити на інший, вищий щабель. І не важливо, де мешкає художник. Важливо, які в нього творчі живописні роботи.

Взагалі ж, це своєрідна мистецька ода Поліссю – його лісам, озерам і річкам, всій природі. Місцевим краєвидам присвячено більшість полотен колекції. Тут неповторні лісові озера та річкові пейзажі в різні пори року і доби, портрети, натюрморти і навіть мариністика…

Як голова Волинського відділення Українського фонду культури, на відкритті виставки я зауважив, що мистецтво повинно завжди йти попереду політики, тому що воно творить мир.

Найстарший і досвідчений самодіяльний художник, що надав свої картини для експозиції, є лікар – пенсіонер Іван Коник, в нього дуже великий творчий доробок, а залюблений пан Іван в місцеві краєвиди. Окрім цього автора на виставці представлені роботи Сергія Ліпича, Андрія Дубровського, Євгенія Демчика, Людмили Бірук, Романа та Іллі Мазурик, Михайла Величка, Василя Шуміка, Наталії Кутько».

Спонсором заходу виступило державне підприємство лісового господарства «Камінь-Каширський лісгосп».






 

Коментарі
08 Серпня 2016, 23:33
Яблука падають тисячі років, але тільки одна людина прив"язала падіння яблука з природничим законом. Так само і тут, бо те, що бачить митець побачить не перший ліпший.
09 Серпня 2016, 03:34
Певно хто такий там у Ковелі, якийсь МЕр з К-Каширьского зі своїми "богомазами" своїх ніде дівати.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром