У Воєгощі – нова бруківка

09 Серпня 2016, 18:12
4991

Громада на чолі з сільською головою Наталією Ковальчук створила проект укладання бруківки біля адмінбудинку в центрі села Воєгоща.

У ньому розташовані сільська рада, пошта, бібліотека, будинок культури, поряд – магазин. Раніше тут було щебеневе покриття, розбита бруківка, не було стоку води.

У дощову погоду подвір’я перетворювалося на справжнє озеро – люди не могли дістатися до будівлі. У липні ситуація змінилася, і на подвір’ї адмінбудинку закипіла робота, - повідомляють у Фонді «Тільки разом».

У процесі укладання бруківки активну участь брали всі жителі.

Коли роботу було закінчено, селяни підготували концерт за участю юних талантів. Оцінити результати співпраці Фонду та ініціативної громади приїхала народний депутат України Ірина Констанкевич.

Варто зауважити, що це не перші досягнення ініціативної громади. У конкурсі проектів місцевих ініціатив, який проводила Волинська обласна рада, переміг ще один проект воєгощанців. Уже незабаром на місці старого занедбаного стадіону в селі облаштують дитячо-спортивний комплекс «Наші мрії». Воєгощанська сільська голова Наталія Ковальчук розповідає, що молодь у їхньому селі активна, має бажання фізично розвиватися, тому сучасний спортивний комплекс їм на часі.



1


 

Коментарі
09 Серпня 2016, 22:37
Воєгоще, батьківщина моїх батьків завжди славилось згуртованістю та злагодженістю. Тільки прикро що в минулому столітті піддались так званій радянській владі, порушили у свій час Храм який належив українській громаді. Шкода, що до сьогодні село немає газу. Взагалі попри газову дорожнечу це село та інші по трасі на Любешів громадяни не проти мати газ, хоча б для того, що майбутні покоління мали змогу відпочивати в Поліському лісі.
10 Серпня 2016, 01:49
Раніше писав, що на Островах батьки жили, а зараз Воєгоще?
10 Серпня 2016, 13:41
Ви очевидно занадто молода людина якщо так питаєте через те, що коли приходили "совети" усіх хто був на хуторах позганяли до села і не тільки у Воєгощі. Тому вірніше сказати, мої предки жили спочатку на хуторах так званих "Островах", а потім вже в селі коли погнали Їх звідти. Ось на тих хуторах "стребки" на очах і били УПІвців, просто на очах у моєї мами ще й розпалив багаття з соломи на тілі убитого.
10 Серпня 2016, 19:13
У Воєгощі жив дід Чєрнухін,-росянин з першої світової, який дуже сердився, якщо хтось йшов вздовж дороги лівою стежкою. А, ще там жив дід Батламей, що мав город між Озюрком і Шапкою.
11 Серпня 2016, 02:10
як прізвище було в діда Батломея???
11 Серпня 2016, 13:07
Так обидва вони вже не з нами. На могилках пошукайте, якщо діти хрест підписали. Батломей був ніби як колгоспним пастухом у 70-ті, тому розпитайте у людей похилого віку.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром