У Камені-Каширському вшанували пам'ять полеглих в Афганістані воїнів

28 Грудня 2018, 08:01
На Волині вшанували пам'ять полеглих в Афганістані воїнів 3402 Джерело: kamadm.gov.ua
На Волині вшанували пам'ять полеглих в Афганістані воїнів

Представники місцевої влади Камінь-Каширщини 27 грудня поклали квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам-афганцям.

Повідомляє прес-служба Камінь-Каширської РДА.

Адже щороку грудневі дні нагадують про пам’ятну дату – початок введення радянських військ в Республіку Афганістан.

У церемонії покладання взяли участь голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, міський голова Василь Бондар та голова районної спілки воїнів-афганців Віктор Веремейчик із побратимами.

Усі хвилиною мовчання віддали шану патріотам, які у збройних конфліктах на чужині гідно виконали свій обов’язок і виявили найкращі моральні якості, притаманні українському воїнству.

Довідково: 25 грудня 1979 року о 15 годині радянські війська перейшли кордон з Афганістаном. Одночасно літаки 103 Вітебської повітряно-десантної дивізії приземлилися на аеродромах Кабула і Баграма. Загальна чисельність радянських військ становила 81 тисяч осіб. У січні 1980 року Генеральна Асамблея прийняла резолюцію, в якій засуджувала радянську інтервенцію в Афганістан. Війна тривала 9 років. Через горнило радянсько-афганської війни пройшло понад 160 тисяч українців, з  них близько 2,4 тисяч загинули, у тому числі 60 вважаються зниклими безвісти або такими, що потрапили в полон. Поранення отримали понад 8 тисяч українців, з них близько 4,7 тисячі повернулися додому інвалідами.

Чиайте також: Ірина Констанкевич потрапила під нові санкції Кремля

Коментарі
28 Грудня 2018, 12:02
Вічна їм пам'ять і шана. Але все ж таки. Вони не афганці. Вони українці. І дякую редактору цього сайту, що прибрали слово «інтернаціоналісти». Сьогодні «інтернаціоналісти» з Білорусі, Сербії воюють на боці лугодонських сепаратистів.
29 Грудня 2018, 02:08
Одним словом окупанти,такі як теперішні донбаські шахтьори і трактористи,які як мухи на мед злетілися на Донбас.Почитайте спогади вояків,які тоді воювали :знищені "градами" І авіацією населені пункти,знущання з місцевого населення,катування ,вбивство ,гвалтування,грабунки мирного населення.І до чого тут українське воїнство,не прирівнюйте наших хлопців які воюють і захищають свою землю,з кривавим совіцьким режимом.
30 Грудня 2018, 01:49
Як ти. Поліщук. смієш називати 18-річних хлопців-солдатів окупантами. вони на той час виконували накази як військові.Молися Богу що тебе ця війна минула.А на них нема чого лити бруд.Через роки ми розуміємо. що то за війна була...
30 Грудня 2018, 02:37
За порєбріком таких як ти 85 відсотків,які готові виконувати наказ .уйла,подивись уважно хроніку війни на донбасі ,як ця срань 18 річна заходила в Україну,теж виконували наказ? а ще такі самі з тереторії підоросії ,обстрілювали наші війська на кордоні ,забув? Це були ці самі 18 річні соплякі, вирощені пропагандою війни і ненавесті до України,вбиваючи українців тішать себе виконанням наказу.Через багато років знайдуться тобі подібні на росії ,які будуть виправдовувати їх злочини ,великою місією звільненням Донбасу від націоналістів.Українці в Афгані були на чужій землі і воювали з народом який хотів сам вирішувати свою долю ,нажаль наші хлопці там були лише як окупанти,слава і честь тим з них, хто воював і воює на Сході,боронячи СВОЮ БАТЬКІВЩИНУ!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром