Єпископ Камінь-Каширський очолив літургію в Локачинському районі

11 Серпня 2016, 11:01
2048

10 серпня вікарій Волинської єпархії, єпископ Камінь-Каширський Нафанаїл очолив Божественну Літургію у Свято-Покровській церкві села Привітне. Цього дня громада відзначала 30-річчя з дня освячення храму.

Владиці співслужив сонм священнослужителів – кліриків Локачинського благочиння, - повідомляють у Волинській єпархії УПЦ.

На великому вході настоятель громади ієрей Ілля Дегалюк з рук Владики Нафанаїла отримав нагороду – жовтий священицький хрест.

Після Літургії Владика привітав прихожан зі святом та побажав Божого Благословення.

Коментарі
11 Серпня 2016, 14:31
Його відправили на приктику на Волинь чи на заслання? До чого там Його готовлять коли так старанно возять по усіх усюди. Впроваджувати "руській мір". Краще допомагав би школам та дитячим садочкам на Поліссі. Раніше років двісті чи триста назад державники, ті хто піднімав український люд будували уінверситети та бібліотеки піднімаючи таким чином освіченість люду, сьогодні подібні "державники" їздять по зокрема Волині тільки задля збору останнніх для передачі Їх на Велику землю (москву). Як Ви не старайтеся шановні рано чи пізно українська держава застосує прецендент коли наприклад тов. Сталін націоналізував Українську церкву на користь Російської православної церкви. Коли цьому панові будуть давати землю в центрі Західного Полісся для будівництва своєї РПЦМП церкви запитайте у нього у першу чергу український паспор.
11 Серпня 2016, 14:50
Така пильна увага до буденної роботи новоявленого єпископа Камінь=-Каширського на цьому сайті насторожує. Адже загальновідомим фактом є те, що московський патріархат має проблеми з поведінкою своїх ієрархів щодо оцінки подій на Майдані під час Революції гідності, подій на Донбасі, оскільки він є дочірною церквою РПЦ на чолі з Патріархом Кірилом та його загальновідомим негативним відношенням до державотворчих позицій українців. Тому явний перебір у висвітленні вояжів Нафанаїла по обласних та регіональних парафіяльних церквах сприймається, як пропаганда УПЦ МП, її реклама, а надмірність реклами, як відомо, призводить до зворотніх результатів... Особливо після того, як на Іллю 2 серпня ц.р. в Камені на храмове свято навіть не пом'янули Святоіллінську Церкву, що не вберегли від пожежі. Чи цей сайт є власністю РПЦ? Принаймні так можна вважати поглянувши на рубрику сайту "Читайте також", де стоїть 4 статті про єпископа...
11 Серпня 2016, 14:58
А що як МП є співзасновником цього сайту?
11 Серпня 2016, 15:28
А чим не догодив новий єпископ?<br/>Що зробив не так??
11 Серпня 2016, 15:31
Власником цього сайту є в попередніх публікаціях пан Корсак. Ведучою цього сайту є Новосад якщо можна так зрозуміти з попередніх публікацій. Але політика цього сайту напочатку є доволі демократичною. Новини можна засилати самостійно про що було попереджено раніше тільки слід відсилатис на факти. Тому повідомлення про Нафаїла це скоріше всього це повідомлення того самого &quot;Бла..&quot; Тут можна сказати, що К-Каширці, а саме РДА, К-Каширстка районна рада та К-Каширська міська рада не допрацьовують, а можна сказати зовсім не працюють оскільки сайт має змогу об&quot;єднувати усі новини району, це його перевага над новиним констекстом тим більше новини можна коментувати і це його перевага. Тут вже на жаль журналісти &quot;Полісся&quot; перестали засилати свої новини, очевидно що редактор постарався або почав &quot;доплачувати&quot; своїм работнікам. І Усі між іншим програють навіть і цей сайт через те, що не розуміють фундаментального - чим більше читають ресурс тим більше, тим дорожчим виявиться ресурс і тим більше зароблятиме власник. Тому однобока позиція ресурсу як ото про &quot;Нафаїла&quot; то тим гірше становище ресурсу. Не мені розказувати панові професорові про інформацію, новини але іншим скажемо, що інформація, новини є чим не найунікальніший товар який чим більше використовують тим більше він стає дорощим. В миру навпаки чим більше використовують товар тим менше він буде коштувати. Ось із цим слід цьому сайту й боротися. Просити, щоб РДА, К-Каширстка районна рада та К-Каширська міська рада, та іінші засилали свій новинний ресурс на сайт, надалі ресурс буде тільки покращувти свою роботу через те, що його читатимуть. А так всього 600 з початку 15 року занадто мало.
11 Серпня 2016, 17:33
Єпископ має годити тільки Богу. Тому ваше запитання є некоректним. Але тональність повідомлень з церковного життя району виводять на запитання - а чий це сайт? Якщо він церковний, бо намагається говорити церковною мовою, то нехай заявить, що він є сайтом не світським, а церковним. Якщо він представляє інтереси МП, тобто має конкретну церковно-організаційну орієнтацію, то це теж не варто приховувати, щоб прихильники інших віросповідань та конфесій не мали марних сподівань. Якщо сайт хоче миру і спокою в країні, то варто дотримуватись екуменічної позиції, повідомляти про життя і інших конфесій в районі, а не тільки тої, головний очильник якої заявив, що теза і практика про примат прав людини серед іншого є єрессю.
11 Серпня 2016, 19:32
&quot;тобто має конкретну церковно-організаційну орієнтацію&quot;: повідомлення про єпископа мають на меті тільки одне - відбилити не так завидне положення УПЦМП в К-Каширському районі представляючи його у більш вигідному світлі ніж його меншого представника який не вберіг К-Каширський Храм. Тому на сьогодні все покладено для того щоб землю під Храм РПЦМП виділили тільки для них. Вони розуміють, що землю тим хто свідомо чи несвідомо спалив Храм не дадуть тому Вони задіяли прямо тяжку артилерію у вигляді так званого представника теологічної науки і тому подібне. Вони точно знають, що якщо Їм землю під ХРАМ не дадуть рано чи пізно Вони підуть з Західного Полісся. Тому це їхня вотчина, Вони в небезпеці. Про те Їм все ж трохи вдається оскільки недалеко як вчора народний депутат через несвідомого заступника міського голови пообіцяла посприяти з будівництвом Храму. Але тут шановні, тут трохи хтсь таки поспішає, оскільки дехто вже вирішив що Храм буде будувати вже РПЦМП, через те, що говорилося через заступника голови міської ради, що тільки зняття з обліку СвятоІллінської церкви тормозиться будівництво церкви. Чому це комусь тормозиться питається, адже ще навіть питання не стояло на порядку денному в Міській раді, а вже хтось вирішив для себе що Вони будуть будувати. Думається, що це рішення повинно прийматися містом в цілому щоб небуло ніяких в подальшому есцесів інакше місто буде не добро розділене.
11 Серпня 2016, 20:52
Мене дивує як ви накинулись на владику Нафанаїла))))<br/>Чому висвітлюють все про нього??<br/>А тому що за 70 річну перерву у нас у місті є знову СВІЙ єпископ.<br/>Чи не є це причиную висвітлювпти новини про нього.<br/>Тим більш він же не закливає до сепаратизму чи до чогось поганого.<br/>А шодо храму.<br/>Винити когось ми усі вмієм,а от подумати що може Господь і за мої гріхи спалив храм.<br/>Які всі тепер стали набожні!<br/>А коли був храм де ви усі були????<br/>Чому не ходили на богослужіння??????<br/>Священик не такий???<br/>А хто вас змушував іти до священика??<br/>Людина ідучи до храму іде на зустріч з Богом,а священик лиш посередник між нами і Богом.<br/>Але напривеликий жаль на цю зустріч з Богом ішли одиниці мабуть краще піти на базар почути новини по пересуджувати усіх а потім коли в нас біда казати то піп винен то зтось а я святий.<br/>Отак і з храмом коли був храм то туди не ходили навіть ідучи повз не перехрестились а тільки як загорів храм тисячі позбігались з камерами щоб зняти цей жах,а потім хто винен піп ті люди що ходили а я святий бо я не зодив я не причетний до цього а може саме через те що і не ходили Бог забрав у нас святиню :не ходите не треба вам храм от Бог і забрав.<br/>І може і через це Бог не благословляє нам будувати храм бо ми не заслуговуємо на це.<br/>Чи навчила нас пожежа??ні ні в зрамі на волі ні на підцир'і та навіть в миколаівському храмі людей не збільшилось бо нам не треба храм нам не треба Бог.А поиім ми плачем чого у нас війеа чого Путін на нас нападає.<br/>А так нас Господь карає що на нас нападають ще гірші за нас через те що ми забули Бога цого заповіді.<br/>І зараз ви вчепились до дрібниць то новини про єпископа вам тут зайві і т.д а чим воно вам заважає ?? Не хочете не читайте.Не займайтесь дурницею краще ходіть до храму не обов'язково у ВПУ хоч на волю хоч на підцир'я хоч у раків-ліс хоч у миколаівську але підіть і так Господь простить нас і ми відбудуєм наш храм.
11 Серпня 2016, 21:10
Дякую Каменю за спостереження ) Справді, сайт належить до СІD MEDIA GROUP, я керівник проекту Район.in.ua, до якого входить і цей сайт. Щодо надмірної уваги, то секрет простий: прес-служба місцевого благочиння працює найоперативніше за всі інші місцеві прес-служби. На жаль, ми немаємо фізичної змоги бути й бачити все, так як у нас обмежений ресурс. В свою чергу будемо вдячні, якщо повідомлятимете нам про події, новини, надсилатимете свої матеріали для розміщення. Ось наша електронна адреса [email protected]
11 Серпня 2016, 22:16
&quot;може і через це Бог не благословляє нам будувати храм бо ми не заслуговуємо на це&quot;: шановний не через те, Бог не благословляє будувати Нам Храм, а через Вашу зарозумілість, гординю Вашу, через те що слово Боже надто часто всує використовувалось проти представників цього народу - української ментальності, оскільки скільки раз і не два говоилося на зібраннях чи де інде Вашими представниками, що українська церква не гідні вірити в господа. Та хто Вам дав право навіть думати про таке, адже Господь кличе до себе не праведників, грішників. Тому шановний, поки Ви не покаєтеся та не станете українськими доти у ВАс не буде Храму через те, що український народ також є витвір бога і у нього має бути також своя церква зі своєю мовою яку розуміють та через яку кличуть до Господа.
11 Серпня 2016, 22:23
Впорядкуйте свої думки і не плутайте думки зі своїми почуттями. З вини священників МП згоріла церква, яка пережила навіть радянський атеїзм. Не попи РПЦ, а прості люди, науковці, які ризикували своєю роботою не допустили знесення церкви, як це було передбачено планом розбудови Камінь-Каширська. А потім прийшов малограмотний та захланний піп, який розвівся на євроремонт споруди початку 18-го сторіччя, але не спромігся забезпечити протипожежну безпеку. Можливо і трапляються в РПЦ-МП нормальні, але яке ставлення може бути до конфесії, патріарх якої з однієї миски харчується з путіним, який повторює його імперські ідіотизми. Це не народ винний у своєму невігластві, а ці &quot;посередники&quot;, які церкву перетворили на бардак, а службу божу - на комерційну діяльність.
11 Серпня 2016, 22:28
От вийшло про те що і думалось)))<br/>Ви не так проти єпископа а як проти УПЦ взагалі))))
11 Серпня 2016, 22:32
Шановний то Ваш єписком випадково не в УПЦ випадково служить? )))))
11 Серпня 2016, 23:27
Аналізуючи промовисті тексти Андрія, мене наводить на думку, що я вже десь спілкувався з ним. Тільки тоді він був Саша. <br/>До речі , питання: &quot; Чому не ходили на богослужіння?&quot; - не є коректною і видає попівсько-московське нутро. Хто вам сказав, що не ходили?
11 Серпня 2016, 23:27
В УПЦ)))
12 Серпня 2016, 00:00
Іване,незнаю з ким виспілкувались це ваша справа.<br/>Коли я казав про тих хто не ходять у храм я говорив за тих що так виступають за храм а самі туди не ходять я не говорив конкретно про вас чи когось іншого а говорив у загальному.<br/>Незнаю як часто ви ходите до храму а це не моя справа це є на вашій совісті але ходячи до храму ви мали б знати що сказано не суди і не судимий будеш.<br/>Ті хто винні у пожежі храму вони відповідатимуть перед Богом бо храм то дім Божий.<br/>А замість того щоб шукати виного краще б допомогли вибити дозвіл на будівництво храму а то сидіти за комп'ютером зручніше аніж щось робити.
12 Серпня 2016, 00:24
Ти напевне геть дурненький, якщо так провокуєш людей)) <br/>Так, я ПРОТИ так званої Української Православної церкви Московського патріархату. Це є монстр чи оксюморон .Бо назва &quot;Українська Православна&quot;,а керівництво - в росії, в москві! <br/>Нагадаю,що саме ця країна зараз є спонсором тероризму на Сході..Саме попи цієї країни благословляють зброю і російських найманців,які їдуть на Донбас вбивати наших хлопців.<br/>Рекомендую зайти на такий собі сайтєг &quot;Русская православная церковь&quot; , вибрати опцію &quot;персоналии&quot;, потім &quot;Деятели русской православной церкви&quot; - знайти цього ж Нафанаїла (в миру -Крикота Петр Григорьевич).А нижче, є ссилочка &quot;Епископат РПЦ&quot; РПЦ!!! Яка ще Українська православна церква?? <br/>Так само можеш почитати і про онуфрія, і про ніфонта - вони теж є Деятели русской православной церкви&quot; і належать до &quot;епископата РПЦ&quot; !!!<br/>http://www.patriarchia.ru/db/persons/
12 Серпня 2016, 00:39
УПЦ через РПЦ має єднання з усім православним світом)))
12 Серпня 2016, 00:51
Тобто з москвою?))
12 Серпня 2016, 00:53
Дурнішого аргумента годі й придумати))
12 Серпня 2016, 01:02
Не з Москвою а з всім православним світом тобто з 15 помісними церквами:Константинопольською,Олександрійською,Антиохійською і т.д
12 Серпня 2016, 18:22
І тому що вони входять в єднання мусять підтримувати терористів входити до складу РАЦію і навіть не хрокнути в сторону Купила І Путіна щоб кремль відступив від України і не воював з нами
12 Серпня 2016, 18:25
15:22 12.08.2016<br/>І тому що вони входять в єднання мусять підтримувати терористів входити до складу РПЦ і навіть не хрокнути в сторону Керила І Путіна щоб кремль відступив від України і не воював з нами
13 Серпня 2016, 14:41
Іваночко,якщо ви не знаєте нічого про УПЦ то навіщо коментуєте.<br/>УПЦ це автономна церква з правами ШИРОКОЇ автономії.<br/>Тому всі накази ідуть лиш з Києва)))
13 Серпня 2016, 14:42
Іваночко,якщо ви не знаєте нічого про УПЦ то навіщо коментуєте.<br/>УПЦ це автономна церква з правами ШИРОКОЇ автономії.<br/>Тому всі накази ідуть лиш з Києва)))
14 Серпня 2016, 01:19
&quot;ходячи до храму ви мали б знати що сказано не суди і не судимий будеш.&quot;: добродію хто говорить про те, що тут хтось намагається судити Вашого попа Божим судом. Все що стоїть на землі і в тому числі той же самий Храм божий має судитися у першу чергу Людським судом на цьому світі, а вже на тому якщо бажаєте Бог розсудить своїм, тому не говоріть слово Бог всує через те, що Ви ніщо і ніхто перед Ним. Тепер шановний якщо Ви говорите про те, що УПЦ з правами широкої автономії то чому УПЦ не поїхала на Всеправославний &quot;форум&quot;/&quot;симпозіум&quot; як собі скажете навіть про те, що УПЦ не було на форумі в всесвітніх новинах аж ністілічки не було сказано тому добродію Ви можливо бажаєте відірватися від Вашої материнської цицьки але поки мать сама не відірве Вас звідтіля доти Ви будете вважатися дитиною. Пора Вже певно подорослішати.
15 Серпня 2016, 00:25
Цікава-цікава розмова тут зав'язалася. Дехто з наближених до місцевого благочиння намагається відповідати тільки перед судом Божим, у т.ч. і за невбережену церкву. Ні, шановні, так не буває. Ви себе вже піднесли у своїх очах до небожителів, це ваше особисте право. А от Святоіллінська церква у Камені належала державі Україна, яко пам'ятник архітектури культурного значення. Громада, а точніше Михалюки, зловживаючи близькістю до Ніфонта, плювати хотіли на дозволи, проекти з реконструкції церкви, провели її у псковско-вяземських мотивах та технічному рівні, що відповідає старовижівському рівню. А сраколизи з двадцятки і слова не могли сказати всупереч цьому самоуправству, та й їх розуміння сакральності зводиться до поверхового розуміння церковних обрядів і не більше. Тому, Божий суд це одне, але рано чи пізно Михалюку доведеться відповісти за втрату державного майна особливої цінності, за халатне відношення до забезпечення протипожежної безпеки, за скупість і захланність при облаштуванні протипожежної сигналізації та монтуванні електросистеми церкви нефахівцями. І ніяка поспішна зміна орієнтації на допомогу атошникам не допоможе адептам Кремля. Бо спочатку запалили міжконфесійний розбрат, підтримали своєю мовчазною згодою анексію Криму, події в Донбасі, а тепер лукаво на відеокамеру допомагаєте атошникам ящиком макаронів чи мішком крупи. Допоможіть, якщо справді цього хочете, словом, засудженням дій Кремля, закличте Патріарха Кірила засудити військові дії росіян в Україні. Бо патріархи, єпископи приходять і відходять, а православна віра живе тисячоліттями і взяла свій початок на наших землях у Києві з Херсонеса(Корсуня) та Константинополя...А такий розбрат, який нині сіє канонічна РПЦ, ще довго буде у пам'яті людській і чим далі лукавість церковних ієрархів братиме гору у спілкуванні з людьми над правдою і щирістю, тим глибша прірва ставатиме між московською церквою та православними українцями. РПЦ своїм ігноруванням Критського Всеправославного собору дедалі більше дистанціюється від цивілізованого людства, адже багато століть такого собору не було, православ'я через це та інші причини не прогресує, не розвивається, не йде у ногу з життям. А Єпископ та й інші очільники УПЦ МП поводяться з сучасними людьми, як у 19 столітті, як з безграмотним і неписьменним &quot;крепостньІм населением и прихожанами Архангельской губернии&quot;. Такі штучки у вік інтернету та ІТ технологій вже не працюють. Але , про що і про кого вести мову... Наведу яскравий приклад. Митрополита УГКЦ Йосипа Сліпого, який знав біля 7 європейських мов, латину, давньогрецьку та інші мови, якось запитали чи він таки мав якесь заспокоєння, задоволення від спілкування зі своїм співкамерником в тюрмі ГУЛАГу Єпископом РПЦ. На що Митрополит відповів, а про що з ним можна було говорити, коли він окрім церковних обрядів та псалмів нічого не знав...Ось така разюча відмінність церковних діячів різних традицій. Саме тому та й з інших причин й пішла мова на цьому сайті про надмірне висвітлення буденних службових обов'язків Єпископа. &quot;Не той тепер Миргород, Хорол-річка не та ...&quot;
29 Листопада 2016, 21:24
Андрій, не слухай тих безбожників.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024