«Дзвінок із банку» – шахрайська схема

07 Січня 2019, 12:00
«Дзвінок із банку» – шахрайська схема 1966
«Дзвінок із банку» – шахрайська схема

Новорічні свята посприяли тому, що волиняни втрачають пильність та легко стають жертвами шахраїв, які значно активізували свою діяльність у ці дні.

Лише за один день на Волині зареєстровано понад десяток шахрайств, серед яких 5 – пов’язані із «дзвінками з банку». Повідомляє Прокуратура Волині.

До потерпілих телефонували зловмисники і, назвавшись працівниками банківських установ, під приводом необхідності розблокування банківської картки, припинення "хакерської атаки" на рахунок та зміни пін-коду просили назвати персональні дані та реквізити карток.

Повідомивши такі відомості шахраям, лучанин позбувся 1300 гривень, мешканка Луцького району – понад 41 тисячі гривень, мешканці Любешівщини – 13 тисяч та 30 тисяч гривень, а мешканець Ратнівщини – 2 тисяч гривень.

Прокуратура області вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані та реквізити своїх банківських рахунків, адже працівники банківських установ навіть у святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі. Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном "банківський працівник" – потелефонуйте у банк та з'ясуйте ситуацію.

Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.

Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024