У Нових Червищах побували представники ООН

17 Серпня 2016, 15:50
4683

З 2008 року в Україні активно діє спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Мета Проекту – сприяння сталому соціально-економічному розвитку шляхом заохочення місцевих ініціатив. Такі ініціативи успішно реалізуються завдяки об’єднанню зусиль громад, владних структур та бізнесових кіл.

Учора, 16 серпня, у селі Нові Червища з робочим візитом перебувала делегація, що представляє вищезазначений Проект, а саме: Ніл Вокер – координатор системи ООН в Україні, Маркус Бранд – радник ООН з питань ефективного урядування, Олена Рудіч – спеціаліст з розвитку громад, координатор Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у 12-ти областях, Ірина Бойко та Оксана Гузь – координатори Волинського обласного ресурсного центру громад.

Про це повідомляють у Камінь-Каширській райдержадміністрації.

Мета візиту – побачити як місцева громада впровадила свої ініціативи з допомогою Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН.

Нагадаємо: Новочервищанська сільська рада була відібрана для участі у третій фазі Проекту, за підтримки якого громада реалізувала мікропроект з реконструкції фельдшерсько-акушерського пункту. Оглянувши тамтешній медичний заклад, присутні були одностайні в думці, що відправною точкою у даному напрямку є ініціативність, самоорганізація громад та спрямованість на результат.

На зустріч із поважними гостями прибули голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, головний лікар Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей, а також зібралися місцеві жителі на чолі з сільським головою Марією Салівончик.

Представники районної влади обговорили з іноземними делегатами перспективи четвертого етапу Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Власне, участь у такого роду проектах зміцнює потенціал громад, формує культуру їх реальної участі у вирішенні питань місцевого значення.







 

Коментарі
18 Серпня 2016, 10:43
А народ стоїть і у всіх на обличчях написано :"А гроші привезли?" або "По скільки будуть давати??"
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024