У Камені-Каширському відбувся Різдвяний благодійний концерт

15 Січня 2019, 16:00
На Волині відбувся Різдвяний благодійний концерт 5631
На Волині відбувся Різдвяний благодійний концерт

Духовенство Камінь-Каширського благочиння організувало шостий Різдвяний благодійний концерт.

Повідомляє Камінь-Каширське благочиння Волинської єпархії Української Православної Церкви.

Дійство відбулося 14 січня 2019 року в актовій залі Камінь-Каширського Районного будинку культури. Це вже шостий благодійний концерт, покликаний зібрати пожертви для підтримки сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для дітей наших захисників, які полягли за цілісність України в зоні проведення АТО-ООС.

Відповідальним за проведення даного заходу був настоятель храму Усікновення глави святого Іоанна Предтечі села Гута-Камінська священик Сергій Курапов.

Розпочалося святкове дійство зі співу хором духовенства Різдвяного тропаря. Опісля місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк привітав усіх присутніх цього вечора в залі з Різдвом Христовим і закликав проявити своє милосердя по відношенню до дітей сиріт, які опинились в тяжких життєвих обставинах та діток Воїнів АТО-ООС, які полягли захищаючи територіальну цілісність України.

Хори храмів Покрови Пресвятої Богородиці та святителя Миколая Мирлікійського сіл Піщане та Воєгоща по черзі виконали декілька колядок.

Особливі за мелодикою та змістом щедрівки пролунали з вуст учасників фольклорного колективу «Червона калина» села Раків Ліс, а церковний хор храму Пресвятої Трійці села Тоболи мелодійно прославляв Різдво Христове.

Справжньою окрасою став виступ хорів ветеранів війни і праці «Дзвони пам’яті», котрі цьогоріч дебютували на даному благодійному заході, та Районного будинку культури “Родовід”, які в неперевершеній манері виконували колядки та духовні канти. Глядачі бурними оплесками дякували за ці хвилини високого хорового мистецтва, що подарували всім присутнім на концерті ці колективи. 

Під час Різдвяної вистави в майстерному виконанні вихованців Недільної школи, що діє при храмі Різдва Пресвятої Богородиці Каменя-Каширського, всі присутні на концерті мали можливість долучитися до збору благодійних пожертв.

Завершував цей святковий вечір спів хору духовенства Камінь-Каширського благочиння під керівництвом настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці села Видерта протоієрея Анатолія Деречея. Після виконання колядок священики разом із усіма присутніми в залі заспівали «Вічную пам’ять…» полеглим на полях боїв Захисникам України, Героям «Небесної Сотні» і всім від віку спочилим православним християнам. Далі пролунало традиційне «Многоліття» всім живим, тим хто продовжує славні традиції благодійництва та допомоги і підтримки інших.

Щиро дякуючи усім присутнім за активну участь в цій черговій благодійній акції, благочинний протоієрей Стефан оголосив підсумок збору пожертв, зібраних увечері – 20600 гривень.

«Пожертви ще збиралися на православних парафіях району і на даний час продовжують надходити від небайдужих людей. Тому остаточна сума буде оприлюднена найближчим часом, коли ці кошти будуть передані за призначенням», – наголошують священики.

 








1

Читайте також: Камінь-Каширський: місцева влада хоче почути думку жителів щодо реконструкції магазину

Коментарі
16 Січня 2019, 13:14
Честь і хвала благочинному та священикам УПЦ, не дивлячись ні на що, вони виконують свою безпосередню місію
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024