Блокували сільраду чи ні: що сталося у Брониці

15 Січня 2019, 22:19
Чи дійсно у селі Брониця релігійний конфлікт 11911
Чи дійсно у селі Брониця релігійний конфлікт

У селах Броницької сільської ради місцеві активісти зібрали підписи селян за приєднання церковної громади до Православної церкви України.

Про це для Район Камінь-Каширський розповів Броницький сільський голова Петро Кошелюк

Кілька осіб у суботу та неділю, 12 і 13 січня, пройшлися населеними пунктами та опитали більшу частину парафіян.

«У нас вже давно назрівало це питання. І ось перед Старим Новим роком більше двох десятків людей взяли ініціативу в свої руки. Вони поспілкувалися з односельчанами і зібрали у них підписи. Більша частина, а це 750 осіб висловили своє бажання, щоб їх церква приєдналася до ПЦУ. Це  при тому, що загалом прихожан нашої церкви налічується трохи менше тисячі», – повідомив Петро Маркович.

Сьогодні, ввечері 15 січня, у деяких ЗМІ з’явилася інформація про те що у селі Бронниця невідомі особи під керівництвом священнослужителя УПЦ МП заблокували в сільській раді голову та секретаря та вимагали ці списки. Зокрема таке повідомлення з’явилося у ІА «Волинські новини».

1

 

Згодом з’явилося спростування цієї інформації. Зокрема заступник голови обласної державної адміністрації Denis Pyatigorets на своїй сторінці у Facebook назвав повідомлення про захоплення голови громади фейком.



Сам сільський голова Петро Кошелюк у коментарі для Район.Камінь-Каширський заначив, що група людей на чолі із настоятелем храму села Кримне Броницької сільської ради дійсно прийшли сьогодні ввечері до сільської ради з проханням надати їм списки із підписами.

«Вони прийшли у сільраду десь о 16.45. Просили списки. Однак їх у нас не було. Втім прихожани та священик продовжували наполягати на своєму. Хтось викликав поліцію. Тож лише після того, як правоохоронці з'ясували, що відбувається, та домовилися про зустріч наспутного дня всі порозходилися», – розповів сільський голова

Отже, інформацію про захоплення та блокування прихильниками УПЦ МП посадовців і приміщення сільської ради спростувала і поліція у повідомленні на офіційному сайті Нацполіції.

Коментарі
16 Січня 2019, 10:11
Хто хоче в Москву то вперед
16 Січня 2019, 10:29
якщо все було спокійно.то нащо викликали поліцію?
16 Січня 2019, 11:01
Бронниця може ввійти в історію району, як перша московська церква, яка вирвалась з зони зомбування. Молодці.
16 Січня 2019, 11:30
А чому зразу в Москву,то може УГКЦ тоже хай їдуть у Ватикан?І не оправдовуйтесь що Ватикан не є агресором,в свій час в історії католицизм теж був агресивною релігією щодо православя, але воно вистояло.Поважайте думку кожного, в Конституції України записано:<br/>Стаття 35. Кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну д<br/><br/>Здiйснення цього права може бути обмежене законом лише в iнтересах охорони громадського порядку, здоров'я i моральностi населення або захисту прав i свобод iнших людей.<br/>Церква i релiгiйнi органiзацiї в Українi вiдокремленi вiд держави, а школа - вiд церкви. Жодна релiгiя не може бути визнана державою як обов'язкова.<br/>Нiхто не може бути увiльнений вiд своїх обов'язкiв перед державою або вiдмовитися вiд виконання законiв за мотивами релiгiйних переконань. У разi якщо виконання вiйськового обов'язку суперечить релiгiйним переконанням громадянина, виконання цього обов'язку має бути замiнене альтернативною (невiйськовою) службою.<br/> <br/> Стаття 34. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань.<br/>Отож шановні не будьте як Петя Порошенко який мав би бути Гарантом ,а насправді?
16 Січня 2019, 11:37
До речі, не Петя , а Петро Олексійович!!! Як не як він поки наш Президент!!!! А на рахунок що церква далека від політики, то я не згоден!!!! Чого в Криму і в Росії немає не однієї Української церкви, тому що її всерівно або закрили би чи спалили на другий день.А попи може і мають свою думку, але мовчать , і чітко виконують вказівки із центру!!!!! В Україні повинна бути Українська Церква, і крапка!!!! От і тоді буду Україна!!!!!
16 Січня 2019, 12:07
Саме у відповідності до процитованої статті 34 Конституції України броничани і висловили своє право на приналежність до Православної церкви України, оскільки не хочуть молитися та підтримувати матеріально РПЦ, Патріарх якої возить у своїх офіційних делегаціях окупантів - полковників ГРУ, як це було з Гіркіним-Стрєлковим у Криму перед його анексією, та Митрополит котрої демонстративно не встає у Верховній Раді України під час поминання полеглих захисників незалежності України.<br/>Респект Кошелюку і мешканцям Брониці!
16 Січня 2019, 12:20
гугл в поміч.. почитай про існування КП в Росії
16 Січня 2019, 14:27
У фейсбуці є відео про події в Кримному, де є дуже цікавий момент: місцевий священик зі своїми прибічниками висловлюється проти благочинного Степана Михайлюка, мовляв, його присутність на зборах громади не бажана, бо він прихильник автокефалії, хай краще приїде Нафанаїл єпископ, котрий тут був в кінці грудня, і певно став одним із каталізаторів того, що там зараз відбувається
16 Січня 2019, 14:37
Думаю, що суть питання не у боротьбі священників МП за місце в Україні, а в бажанні команди Палиці, в особі його сайту – «Волинські Новини», перехопити ініціативу в Порошенка, вірних ПЦУ у поширенні Православної Церкви України в Україні. Хочуть аж пнуться довести, що серед усіх патріотів України вони є найпершими і найсправнішими патріотами нашої держави. На цю думку наводять повідомлення на сайті «ВН» з приводу візиту Порошенка на Волинь. Таких викручених і роздоєних мізків давно вже не доводилось бачити. Уявіть: Томос – це класно, а Порошенко – це ганебно, йому масовку під Томос зробили, бюджетників привезли. Прочитавши таке, як мухи на лайно підтягнулись з коментарями і «сєпари», і емпешники, і тимшенко-ляшківці, і просто придурки. Без Порошенка, як би до нього не ставились, Томоса б найближчі 10-20 років не було. Обиватель думає, що поїхав Петро Олексійович до Вселенського Патріарха, розділив з ним київський торт, розламав шоколадку «Рошен», запили кагором і все сталось. Якби би то так, то це питання вирішив би і Ющенко, пригостивши Варфоломія баночкою меду зі своєї пасіки та пляшечкою медовухи. До справи автокефалії було підключено найвпливовіших осіб світової політики, від держдепу США до адміністрації Президента Туреччини. Не так вже і легко далось рішення Вселенському Патріарху і його Синоду, бо з появою ПЦУ розпочинаються структурні зміни в світовому православ’ї. Це вплине на його духовну та політичну значимість, це вплине на баланс сил між протестантами, римо-католиками та православними в світовій політиці. Недарма колись РПЦ дала свободу і приручила собі Польську та Грузинську православні Церкви. Не дарма РФ мають вплив на православних Словаччини та Чехії, намагається контролювати православних Естонії і Латвії, купила Антиохийську православну Церкву, лізе на Афон. А тут УКРОП з мікроскопічними можливостями, мікроскопічними мізками та слонячими амбіціями. Що йому небораці робити. Ото і поклав око своє злодійкувате на Томос.
16 Січня 2019, 15:26
В Брониці багато в Москву їздять іх також потрібно вигнати з України ТАК...
16 Січня 2019, 15:27
В Брониці багато в Москву їздять іх також потрібно вигнати з України ТАК...
16 Січня 2019, 15:33
Та нехай Палиця перехоплює в Порошенка ініціативу, нехай рвуть інші на собі сорочки і еполети, аби лишень це було на користь Україні. Палицю свого часу взяв на абордаж Коломойський, провів його через Одесу, Луцьк, познайомив з сильними світу цього і веде його по життю й донині. Але за цей час &quot;гусь&quot; Палиця обріс колодками, пішов у власне пір'я на Волині, отримав кілька підконтрольних собі нардепів, приватизував цілий виборчий округ № 23 після несподіваної смерті І. Єремєєва, от голова й пішла обертом.<br/>Щодо ролі Порошенка у наданні Україні Томосу про автокефальну православну церкву, то тільки йолопи не бачать цієї далекоглядної і геополітичного масштабу його роботи, яку ще не всі і не тільки в Україні та світі усвідомили цілісно і сповна. Звісно, що ПОП не розпочинав це з нуля, про автокефальну українську церкву, як корінну і принципову річ української державності, знали і розуміли здавна, робили практичні кроки ще з часів УНР, доклалися у міру можливостей у цьому напрямку й Президенти України після проголошення української Незалежності. Тільки зараз люди дізналися, що Ющенко без зайвого галасу та розголосу їздив в останні місяці до керівників держав, помісних церков світу, які є прихильними до України і вів переговори з цих питань. І це не єдиний напрямок, де без розголосу працює Порошенко, мало того, певні речі він робить всупереч логіки кандидата у Президенти, бо вони не завжди є популярними серед змаргіналізованого люду, але це суттєві кроки у напрямку зміцнення державності України. Томос, якщо бути відвертим, не додав Порошенку голосів з числа прихильників МП, особливо на лівобережній Україні, але він згуртував українців, які побачили реальні державотворчі речі з боку свого Президента. Окрім цього, Петро почав об'єднувати навколо себе інших політиків з числа минулої пори, їх більший чи менший авторитет для конструктивних справ. Наприклад, отримання Джевелінів зі США остудило гарячі бурятські голови в ОРДЛО прокататися з вітерцем на російських танках українською землею, адже тепер вони ясно бачать картину зустрічі Кобзона з обсмаленим на головешку танкістом -бурятом у ордловській лікарні. Або візьміть факт отримання турецьких квадрокоптерів, що можуть на висоті більше 6 км висіти майже добу над ціллю з 50 кг протитанковими тактичними ракетами та прив'язка українського оборонпрому до цих високотехнологічних військових &quot;цяцьок&quot; та інші відомі у вузьких кругах і не відомих широкому загалу. Щоб не творити зайвих рядків у коментарі, скажу лишень, що керівники фракції БПП недавно сказали, що ще не розкриті всі фішки нинішнього Президента, які стануть відомими у процесі його боротьби за крісло Президента 31 березня цього року. Тому, які б політичні вихиляси не робив Палиця чи інші &quot;вожді&quot; місцевого розливу, якщо є притомні керівники і люди на місцях, як от Петро Кошелюк у Брониці, то все буде Україна! Бо з'явилась критична маса людей, котрі працюють не тільки на свій особистий імідж, а й на перспективу, заради держави, заради майбутніх поколінь, заради наших дітей і онуків...
16 Січня 2019, 15:35
То Читач так копає лисого Палицю? Як на мене то той Палиця мабуть таки не простий хлоп, а аналог совкового партноменклатурника, тому спрощувати все - це означає не бути об'єктивним. Краще в описали, хто були батьки Палиці, на які предметні олімпіади він їздив, будучи школярем, в який потяг він заскочив при суцільному бедламі, який панував при розвалі совка та подальшій прихватизації оравою Кучми тощо.
16 Січня 2019, 19:16
Для чого лишня писанина, краще подивитися. www.youtube.com/watch?v=WzkUE7yxZpA
16 Січня 2019, 22:50
А ви поцікавились коли він це все обіцялось? У квітні 2014 року. А тепер згадайте себе в цей час. Ви думали тоді про те, що Крим буде окупованим і в 2015, 16, 17, 18, 19-му? Ви могли подумати, що РФ введе на Донбас свої війська і з градів буде розстрілювати українських хлопців? А ви могли навіть припустити, що лише 5% військовослужбовців вийдуть на материкову частину України, решта стануть дезертирами, а більша частина перейдуть на службу в РФ? Що 20 тис. працівників СБУ виявляться державними зрадниками, що через зраду Україна втратить свій військово-морський флот? Що через окупацію Донбасу Україна в один місяць втратить 20% ВВП, що Росія повністю заблокує український експорт і чимало підприємств просто зупиняться? А ви могли уявити, що вчителі будуть проти реформи освіти, медики проти реформи медицини, мєнти, прокурори проти правової реформи, що судді будуть валізами возити до нардепів «зелені», щоб ті провалили судову реформу? Що розвалиться парламентська коаліція «революційних сил», що в нас є Ляшко, Тимошенко з Садовим, що Садовий та Тягнибок дружать з криміналом ще з часів Януковича? Ви могли повірити, що дехто з атовців стане рейдером? Що Юля за часів Віті стільки напозичала в МВФ, що й досі повертаємо? Що в нас буде Надя Савченко – герой України, яка плануватиме обстріл будинку Верховної Ради. А ви Конституцію колись читали, чи як Тимошенко, весь час намагаєтесь її написати, де чітко означені права Президента, що тільки Кучма, пару місяців Ющенко та Янукович мали абсолютну владу. А тепер підітріть свої поліщуцькі шмаклі і порівняйте зроблене за часів Порошенка із зробленим за часів усіх інших та колишніх Президентів України.
17 Січня 2019, 11:02
Ніхто не пророк ,але за свої слова треба відповідати ,або перед народом який його вибрав принаймі вибачитись і не робити піар на тому що не треба, олігарх він і в Африці олігарх і я поважаю вашу позицію щодо ПОП але і ви мене не переконуйти що цей дядько шоколадний через Томос є святий,гнати всіх олігархів з влади і тоді можливо щось зміниться!!!!!Тільки тоді коли ми навчимось не ображаючи один одного проявляти толерантність ми побудуємо демократичне суспільство.
17 Січня 2019, 11:52
Свого часу Вінстон Черчіль перед виборами казав британцям: &quot;Я не можу запропонувати вам нічого, окрім крові, тяжкої праці, сліз і поту...&quot;. Але ці слова ним були сказані на фоні більш аніж 200 літнього парламентського досвіду цієї країни. То ви хочете, аби нашому українському електорату, який на повному серйозі роздумує над кандидатурами у Президенти країни клоунів і коміків, нинішні кандидати у Президенти казали людям правду таку, як Черчіль? Я не ратую за брехню у вустах наших керівників держави, однак вони часто мусять казати політтехнологічні речі, водночас замовчувати свої плани, для прикладу, проти зовнішнього ворога, що має наміри знищити Україну як державу. <br/>З іншого боку, коли мова йде про Порошенка, то хіба він &quot;прихватизував заводи-пароходи&quot; і на ці олігархічні гроші тлумить свій народ? Свій бізнес він створив і розивав сам і люди про це добре знали. Мало того, виборці не хотіли бідного при владі, котрий би обкрадав державу. І, вочевидь, не помилились, адже за останні роки Порошенко віддав своїх більше 500 мільйонів гривень на розвиток збройних сил України і не хвалиться цим на кожному кроці. Єдиний найбільший недолік цієї людини, як Президента, це відсутність відчутних результатів у боротьбі з корупцією та покарані винних за злочини під час Революції гідності. Але я не бачу особистості, котра б справилась за той період з ворогами на два чи й більше фронти. Судова гілка влади настільки корумпована і корпоративна, що вона не видає своїх людей за жодних обставин, ще й збагачуючись при цьому. Попри це, у державі запроваджено систему декларації доходів, утворено нові спеціальні прокурорські структури, проведено низку інших дій котрі дадуть змогу прищемити корупції хвіст, а повністю викорінити це зло, на жаль, не вдалося ще у жодній країні. Навіть у Китаї, де активно діє смертна кара за це. <br/>Отож, аби не тратити зайвих зусиль в коментарях, назвіть свою кандидатуру на Президента і будемо порівнювати їх обіцянки, наміри і можливості, бо &quot;одне молоти язиком, а інше - перти плуга!&quot;. У нас часто критикують попередника, аби пропхати до влади свою кандидатуру, котра нікчемніша, але своя чи зі своєї політичної партії, що рветься до корита!
17 Січня 2019, 14:57
Наскільки я знаю, то з приводу «короткочасного завершення війни» Порошенко вибачився. І зі сцени, і з телеекрану. Те, що він олігарх – немає сумніву. Те що він не «шоколадний», хто б сумнівався. А далі, без образ, давайте знімемо «рожеві окуляри» і подивимось на Україну, таку, якою вона є насправді, а не на таку, як вона представлена в українському національному фольклорі. Ви пропонуєте вигнати олігархів з влади. Питання. Хто буде виганяти? Черговий Майдан? Майдан 2004-5 років, замість одних олігархів, привів інших. Майдан 2013-14 років зробив те саме. Як думаєте, чому? Та тому, що в Україні немає інших здатних захопити владу. Тому народ валить одних олігархів і не відаючи що робить, розчищає дорогу до влади іншим олігархам. Повалені олігархи беруть паузу, чекаючи на наступний Майдан. Це відбувається тому, що в Україні досі не склався інший політичний клас, повністю проукраїнський, про демократичний і антиолігархічний. Це має бути союз середнього та малого бізнесу, але не поетів, журналістів, співаків, шоуменів, науковців, молодих політиків, колишніх міністрів, колишніх есбеушників, громадських активістів, мерів, чиновників. Це мають бути люди, які вміють будувати бізнес і з цього бізнесу заробляти на себе і на державу. Це мають бути люди, які не мають коштів в офшорах, не мають зв’язків із іноземними політиками, не є доларовими мільярдерами, які не мають можливості приховувати прибутки і не сплачувати податки, які не мають нічого спільного з криміналом і навіть серед ночі можуть пояснити джерела своїх прибутків і доходів. Сукупний капітал такого класу повинен бути не менш, як на 10% більшим за сукупний капітал так званих олігархів. Такий клас колись буде, а зараз нам залишається вибирати між олігархами. Зараз нам залишається підтримувати такого чи таких олігархів, які ведуть проєвропейську політику, розбудовують національні збройні сили, утверджують позиції української національної культури, мови та автокефальної Православної Церкви. Тобто відривають з м’ясом українців від Росії, російської культури, російських звичаїв і поглядів, в тому числі – на право, державу, справедливість. Запанує в Україні право, складеться українська національна держава європейського, а не «малоросійського» типу – сформується середній клас, який не вижене олігархів з влади, але змусить великий капітал жити за однаковими для всіх законами. Маєте іншу думку? – спробуйте зимою прогнати холод.
18 Січня 2019, 02:54
дякуємо за підтримку.Попереду довгий шлях становлення , формування...А сьогодні було справжнє свято!<br/>,,Томос,, має рацію,.- приїзд Нафані став останньою краплею у чаші терпіння прихожан.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024