У духовенства Камінь-Каширщини просять провести молебень за мир в Україні та український народ

18 Серпня 2016, 18:24
1137

Голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук та голова районної ради Віктор Сус звернулися до представників духовенства з проханням напередодні Дня Незалежності України помолитися за мир у державі та український народ.

Всі ми пишаємося тим, що наша країна за 25 років засвідчила відданість демократії, демонструвала й демонструє повагу до прав і свобод громадян, релігійну толерантність. Переконані, що ці надбання нам потрібно берегти особливо тепер, у час великих випробувань, – пишуть на сайті kamadm.gov.ua.

Висловлюємо щиру вдячність церквам та релігійним організаціям району, які продовжують підтримувати Божим словом, молитвою і гуманітарною допомогою українських воїнів, що на Сході захищають рідну землю від ворога.

Тому закликаємо Вас напередодні головного свята нашої держави – Дня Незалежності, провести молебні за мир в Україні та Український народ.

 

Коментарі
19 Серпня 2016, 00:03
До кого конкретно та з яким зверненням попросили. А може варто було те звернення до ... опублікувати, щоб в чергове не продовжувати радянську традицію інтиму з попами.
19 Серпня 2016, 02:39
Раніше я не знав, чи на зарплаті попи. При нагоді запитав знайомого сина попівського, той відповів, що люди дають за те і живуть.
19 Серпня 2016, 14:31
"що люди дають за те і живуть" - бреше твій знайомий попівський син . У попів є свій "твердий прейскурант" чи "тарифна сітка" на їхні ритуальні послуги.особливо в попів Московського патріархату. Тому їм не дають ,а платять за послуги. А попи до речі, із цих прибутків податків не сплачують..Тому й живуть "кучеряво"
19 Серпня 2016, 15:55
та Дунайчуку. А чого це ви взялися просити? Ви що, керуєте конфесіями? Чи за старою звичкою? Може ви представляєте якусь чи якісь конфесії? Попи самі мають здогадатись, що варто виконувати свій професійний обов'язок. А нагадувати їм про це мають громади, а не державні службовці. Бо тільки громада має право тягати попа за бороду через їхнє релігійне нехлюйство.
19 Серпня 2016, 16:46
На Спаса вкрай складно говорити і писати про суєту людську, але й мовчати негоже...<br/>&quot;Кожному своє&quot; було написано на сумнозвісних воротах нацистами, які у такий спосіб сплюндрували філософську ще античну цитату грецького мислителя Платона. А ще кажуть Богу - богове, а кесарю - кесареве. Себто влада/держава має добре і вчасно виконувати свої світські функції, а церква, яка формально відділена від держави/влади, свої - духовні. Але ж якби то так було насправді, то й потреби такого звернення районних очільників до духовенства не було б... А так, свого часу, місцеве благочиння МП не мало сміливості чи й потреби звернутися до своєї Митрополії про нецерковну поведінку свого Патріарха Кірила в часи анексії Криму, окупації Донбасу, а тепер змушене замолювати свої і чужі гріхи. Світська влада району, свого часу, через брак сміливості чи й розторопності не надала адекватну оцінку владі Януковича, який готував державу до здачі Кремлю, не зупинила користувачів Святоіллінської церкви за тих часів у її плюндруванні при реставрації без відповідних дозволів та проектної документації, що призвело до втрати історичної пам'ятки. Пізніше - не вжила необхідних заходів для вияснення причини та винних у тій горезвісній пожежі. Тому світська і духовна влада від МП сьогодні перебувають у спільному дірявому човні, їм не залишається нічого іншого, як підтримувати одне одного, закликати до миру і спокою, аби мати хоч якусь довіру своїх прихожан. Молитва за мир, звичайно, сьогодні потрібна всім. Але самої молитви без щоденної тяжкої, щирої, часто невдячної праці кожного на своєму місці - мало! Христос тяжко йшов на Голгофу зі своїм Хрестом, він приніс себе у жертву за чужі людські гріхи, аби настав спокій і мир на Землі, аби прийшло спасіння! Тому, під час цієї щирої та конче необхідної, але недостатньої, молитви варто і священичому люду, і владі, в нам їх прихожанам та утримувачам набратись сміливості назвати речі своїми іменами та працювати щоденно задля цього миру в Україні. Працювати тяжко і без лукавства!
19 Серпня 2016, 21:37
Тяжко працювати за копійки, так Хріне?
19 Серпня 2016, 22:13
Спрощено і, вочевидь, буквально ви розумієте працю, про яку йдеться у коментарі. Тяжка праця, це дотримання християнських заповідей, і не більше....
20 Серпня 2016, 01:30
А, он воно що. Наразі всі жіночки, що відвідують різні церкви у нас такі. А чоловіки ні, вони,-ті,що молодші і заможніші, ліпше на Озюрку сало-шашлики смажитимуть та як граки галакатимуть так, що аж на Шапці чути. Старші по-різному, бо фактори здоров&quot;я і безгрошів&quot;я трохи коректують спосіб життя.
20 Серпня 2016, 03:12
У наших краях шашлик і чарка є вершиною добробуту і мірилом чи життя вдалося, причому це характерно практично всім, незалежно від соціального статусу і освіченості. Ми змінили кравчучки на вживані буси і далі тягаємо крам для перепродожу. Так і живемо...
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром