В УПЦ МП повідомили, що відбувалося в храмі села Брониця, коли люди голосували за перехід в ПЦУ

18 Січня 2019, 13:23
У селі Брониця прихильниками Московського патріархату, відмовилися переходити в УПЦ. 8776
У селі Брониця прихильниками Московського патріархату, відмовилися переходити в УПЦ.

Прихожани храму Різдва Іоанна Предтечі, що у селі Кримне Броницької сільської ради, які є прихильниками Московського патріархату, відмовилися переходити в УПЦ.

Про це повідомили на сайті Волинської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, що спочатку жителі Броницької сільської ради зібралися у церкві, щоб провести парафіяльні збори, але щойно єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл розпочав правити молебень, прихильники ПЦУ вийшли.

Читайте також: «У Брониці люди проголосували на вулиці за перехід в ПЦУ, поки «емпешні» священики закрилися в церкві»


 

Вже наступного дня Волинська єпархія УПЦ МП повідомила про те, що відбувалося у храмі:

«17 січня, у храмі Різдва Іоанна Предтечі Української Православної Церкви села Брониця Камінь-Каширського району, відбулись парафіяльні збори місцевої релігійної громади. Захід проходив на противагу зібранню територіальної громади села, окремі члени якої висловили бажання асоціювати себе з іншою релігійною конфесією – УПЦ КП (ПЦУ). Збори членів релігійної громади на честь Різдва Іоанна Предтечі УПЦ очолив голова парафії – священик Сергій Голодюк. Перед проведенням заходу було звершено молебень, який очолив керуючий Волинською єпархією УПЦ єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл. Разом з владикою молились священики округи та православні віряни села Брониця.

Під час зборів у місцевому храмі більше сотні осіб – членів релігійної громади на честь Різдва Іоанна Предтечі Української Православної Церкви села Брониця висловили бажання зберегти свою конфесійну приналежність та відмовились від переходу в УПЦ КП (ПЦУ)».

4

 

Коментарі
18 Січня 2019, 15:48
Сьогодні, 18 січня 2019 року Верховна Рада України не підтримала проекти Постанов про скасування змін до закону України «Про свободу совісти і релігійні організації». Проект ухваленого 17 січня 2019 року Закону підписав Голова Верховної Ради. Після підписання законопроекту Президентом, закон набуває повної юридичної сили. Цим законом встановлено, що членство в громаді визначає сама релігійна громада, тобто незалежно хто і скільки приходить до церкви. Перехід до ПЦУ вирішує виключного релігійна, а не територіальна громада, двома третинами голосів. Тим самим вирішується і майнове питання. Споруда церкви і все майно в ній залишаються за цими двома третинами. Якщо це власність громади, якщо це оренда, то право оренди переходить двом третинам. В голосуванні священик має лише один голос. Усі священики та інші не члени громади не мають права втручатись у волевиявлення громади.
18 Січня 2019, 16:41
"... що членство в громаді визначає сама релігійна громада, тобто незалежно хто і скільки приходить до церкви. " - тоді що ж маємо: в церкву не ходить,гроші на утримання не дає ,а має рівносильний голос з тим хто не пропускає богослужіння,і це ви називаєте демократією і свободою совісті!?За канонами церкви той хто пропустив 2-3 богослужіння без поважної причини має бути відлучений від церкви!Тож яке мають моральне право такі люди ,що не ходять до храму вирішувати долю релігійної громади і їхньої приналежності?Абсурд!!!
18 Січня 2019, 17:22
Шановний. Ви або займіться самоосвітою, або сутану зніміть. Чітко сказано – вирішує громада. То ось на конкретних зборах конкретної громади, до якої ви належите і будете про це говорити. І якщо вам так подобається демократія, то поставите на голосування свої пропозиції, якщо більшість підтримує вашу думку, то членами громади важитимуться ті, хто матеріально підтримує церкву, а інші ні. Можливо громада підтримує вашу ідею про разовість відвідування богослужінь. І шановний. Не смішіть людей. Де ви прочитали про канони щодо пропусків богослужіння. Це вам або наснилось, або ви переплутали з Трудовим кодексом, або самі вигадали через бажання мати більші кошти на прожиття. Зверніть увагу. Ви жодним реченням не згадали про духовність, про молитву. У вас одне в голові – гроші.
18 Січня 2019, 17:41
Присутність єпископа з кліром та священниками округи на зборах громади є прямим і зухвалим тиском на волевиявлення людей та їх священника. Ці московські методи утримання у покорі з допомогою зелених чоловічків зайвий раз підтверджують необхідність якнайшвидшого дистанціювання від РПЦ та її професора (днями йому присвоїли це почесне звання) невідомих наук Патріарха Кирила. <br/>Наявність списків майже тисячі громадян Брониці про підтримку ПЦУ у селі ніким і нічим не може бути заперечена. Слабке відвідування церкви зі священником МП може бути ознакою недовіри до цієї конфесії у селян.
18 Січня 2019, 18:58
І де ви бачите ту сотню прихожан на фото - максимум 25-30 чоловік.
18 Січня 2019, 20:03
Зверніться до окуліста.
18 Січня 2019, 20:39
Та ці фанатики МП і московського попа Голодюка хочуть брехнею світ пройти , але ж назад не повернуться...
18 Січня 2019, 22:40
Йдеться про старовинне церковне правило, в якому йдеться, що той хто не відвідує без важливої ​​причини храм повинен бути відлучений. У такому вигляді це правило давно не дотримується, але пам'ятати ми його повинні.<br/><br/>Справа в тому, що за будь-який тяжкий гріх відлучається християнин від Церкви. Тому священик і молиться на сповіді, просячи &quot;примири і з'єднай його (висповідатися) Святій Церкві&quot;. Невідвідування храму без серйозної причини - дуже тяжкий гріх. У цьому необхідно каятися і всіляко уникати.
18 Січня 2019, 22:57
Навпаки. Все починається з Церкви, бо церква є охоронницею віри в Бога. Яка Церква такий і народ. Недарма її знищували більшовики, а Сталін перетворив на свою прислужницю. РПЦ та її українська філія УПЦ є сталінським продуктом. А слів у вас немає, бо немає думок, є лише почуття відчаю від того, що опинились між бажанням людей розпрощатись з Москвою та наказом керівництва УПЦ-МП. Ідіть за людьми. Навіщо тримаєтесь представників ФСБ. Вони ще трохи повоюють і переберуться в Росію на жирні приходи, як опричники Януковича перебрались, хто до Криму, а хто й до Москви. Бізнес мають. Але це вас не стосуватиметься. Ви репетуєте з приводу канонів, яких як і христове вчення не знаєте, в ситуації, коли весь світ розповідає про контрабандні оборудки вашого Патріарха, колишнього і нинішнього працівника російських спецслужб. Вам не подобається політика Порошенка? А ви чим зараз займаєтесь? Чи то просто так охорона доходного місця?!
18 Січня 2019, 23:01
У автора від горя явно дах поїхав. Томос Україні дав не Порошенко, а Вселенський Патріарх, якого навіть Кіріл-Гундяєв мусить визнавати.
19 Січня 2019, 20:48
Сашка Ходаковського треба ставити на місце.
21 Січня 2019, 12:13
Панове не нервуйте. Все іде нормально і закономірним чином. РПЦ зробила все можливе і неможливе для того, щоб утворилась ПЦУ. Поки був Алексій ІІ в Москві, а Володимир в Києві справа творення автокефальної Української Церкви сунулась, як мокре горить. Проте в природі ніщо не може тривалий час стояти на місці і тому закономірним чином замість Алексія ІІ з’явився не такий як він, а Кіріл, Хрін дарма називає його Кирилом, а замість супердипломатичного Володимира – Онуфрій. І відкрилось. Виявляється ці два що померли прикривали те, що вже немає права на існування. Оскільки природа не терпить порожнечі, активується сила, яка спричиняє ПЦУ. На місце померлому завжди приходить живе. Все пішло нормальним курсом. Спочатку була пересторога, що Москва в ПЦУ напхає своїх і станеться щось на кшталт Польської або Грузинської православних Церков. Але завдяки вивільненим силам природи, Кіріл з Онуфрієм втратили розум і заборонили священикам та пересічним УПЦ-МП брати участь в об’єднавчому Соборі. Після Собору і вручення Томосу розум не повернувся, Бог карає лише в один спосіб – забирає розум, тобто допускає невігластво, і вуни заборонили визнавати ПЦУ. Клас!!! Чудова профілактична справа. До ПЦУ йдуть громади. З кожним тижнем швидкість переходу збільшуватиметься, що забезпечує безперешкодний процес сепарації: вершки в ПЦУ, водичка в - ??? Митрополит Епіфаній вже заговорив про реформу ПЦУ, про таку її роботу, коли до Неї піде молодь, коли відбудеться очищення від московського попізму чи пупізму. ПЦУ, завдяки відчуженню «вихованців» РПЦ має шанс вийти на культурний і духовний рівень Константинопольської ПЦ, Грецької ПЦ, … а значить піти в кращому напрямку. Нарешті почало працювати гасло Хвильового - «Геть від Москви!!!»
21 Січня 2019, 12:15
А, хто цей емоційний бронничанин та чому він говорить від імені Бога?
21 Січня 2019, 15:12
Бог може говорити лише вустами людини, бо якщо звернеться напряму, то в слухачів макітра лусне.
21 Січня 2019, 19:22
&quot;благодать Божа не зможе торкатися Ваших душ&quot;, хто ця людина, та чому вона, смертна, так багато на себе бере?
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024