Як у Брониці парафіяни голосували за перехід в ПЦУ

18 Січня 2019, 16:28
Як на Камінь-Каширщині парафіяни голосували за перехід в УПЦ 9974
Як на Камінь-Каширщині парафіяни голосували за перехід в УПЦ

Більшість парафіян храму Різдва Іоанна Предтечі, що у селі Кримне Броницької сільської ради заявили про свій намір перейти з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України.

У четвер, 17 січня, люди прийшли до церкви на збори, аби засвідчити своє бажання приєднатися до ПЦУ.

Коли у церкві почав правити Нафанаїл, вони вийшли.

 

За приєднання до ПЦУ парафіяни проголосували поблизу храму.

 

Після голосування громада молилася на вулиці та співала різдвяних пісень.

 

Яким чином люди далі мають відстоювати своє бажання приєднатися до ПЦУ, пояснив Камінь-Каширський декан протоієрей Володимир Мицько

Нагадаємо, що до цього селяни уже зібрали підписи за це. З 930 парафіян за перехід в ПЦУ підписалося 750 осіб. А це понад 80 відсотків парафіян місцевого храму.

 

Отець Володимир також зауважив, що слово завжди за більшістю, а тому в даному випадку селяни мають зібратися та домовитися між собою.

 

Тим часом у церкві за зачиненими дверима залишалися святі отці церков найближчої округи на чолі із єпископом Луцьким і Волинським УПЦ МП Нафанаїлом з благочинним Камінь-Каширського району Стефаном, також кілька десятків прихильників МП, серед яких чимало людей приїжджих.

Зауважимо, що перед цим отець Сергій Голодюк забрав із храму деякі речі. І громада цьому не перешкоджала.

 

Як діятимуть селяни згодом, час покаже. А поки що у законодавстві України відбуваються зміни. Зокрема 17 січня Верховна Рада ухвалила законопроект про зміну підлеглості релігійних громад.

 

 

Коментарі
18 Січня 2019, 20:24
З метою забезпечення народовладдя і безпосередньої участі громадян в управлінні державними та місцевими справами в Україні проводяться референдуми. Якщо у цього хлопа Петра було щось у голові то він би провів референдум. <br/> Юля стане президентом відразу наведе лад.
18 Січня 2019, 20:29
Крига скресла!Ну, молодці!Далі- буде!Всевишній вам у поміч.
18 Січня 2019, 21:09
Референдум можна проводити лише на основі закону про місцеві референдуми. Чи вам кортить це зробити так, як це 2014 року зробили в Криму? На сьогодні такого закону в Україні немає. Є лише конституційна норма, але вона справі самого проведення не допоможе. Немає, до повної міри, завдяки Юлі та її партії. Вашої партії Але навіть якби він і був, то питання переходу з конфесії в конфесію вирішується Законом України «Про свободу слова і релігійні організації». Тому знову можете засунути Юлю під стіл.
18 Січня 2019, 21:23
І хлоп решает за народ.
18 Січня 2019, 21:36
В сучасні українській мові слово «хлоп» має негативне значення. Стежте за мовою. Чи вважаєте себе представницю «вищої касти», подібно Юлі, яка залюбки торгує Україно і її народом.
18 Січня 2019, 22:35
Може, досить кормитися помиями з рук тимошенко ? Тим більше, що злодЮлі президентом не стати ніколи
19 Січня 2019, 03:29
Юля нецікава, бо вже неоригінальна. Та й не варто забувати Пашу Лазаренка, бо американці просто так по судах не тягають...
19 Січня 2019, 11:05
Невже всюди усі прихильники , адепти МП - тупі безграмотні фанатики і бандюги , чи тільки у нас в Брониці такі?
19 Січня 2019, 12:41
саня ходаковський прямо тезка сані ходаковського з лугандону
19 Січня 2019, 12:56
І такий же тупий безграмотний бандюга . Очевидно , що родич
19 Січня 2019, 18:19
А ви запитайте декана ПЦУ отця Володимира де працював і яку посаду займав його тесть!!! (Відповідь- КГБ)
19 Січня 2019, 18:53
Сам придумав чи калитка з голодюком підказали?))
19 Січня 2019, 20:45
О. Ходаковскький кгбіст, а нині &quot;критикант&quot; на пару з Гіркіндом донецької діри.
20 Січня 2019, 01:59
Бог вам суддя ...на тому світі будете відповідати за свої вчинки
20 Січня 2019, 01:59
Бог вам суддя ...на тому світі будете відповідати за свої вчинки
20 Січня 2019, 02:03
Хочете в українську церкву ? Будь ласка є в Камінь -Каширську і ходіть туди ... А цієї не зачіпайте люди добрі... Ви матимете великий гріх ...а особливо організатори брудних справ... Побійтесь Бога
20 Січня 2019, 02:06
Не путайте політику з вірою ...
20 Січня 2019, 02:07
В Брониці завжди був і є прибитий народ
20 Січня 2019, 04:52
людка не гріши погрозами
20 Січня 2019, 11:10
Просто запитай у нього чи у дружини, пардон, Матушки.
20 Січня 2019, 11:13
Він має квартиру у Луцьку і йому глибоко начхати на К-К
20 Січня 2019, 11:18
Моляться за того в кого грошей багато... БОГ від слова багатий у них))
20 Січня 2019, 11:27
Чим тобі Онуфрій не вгодив, тупе бейло?
20 Січня 2019, 11:35
Бо ануфрій друг кіріла, кіріл ходить під путіним, путін ворог України і друг таких дебілів, як ти.
20 Січня 2019, 11:38
Якби ви, православний, знали скільки єпископів, архієпископів, митрополитів за СССР співпрацювали з КГБ, якби ви знали, що на єпископа тоді без згоди КГБ не висвячували, якби ви знали, що все майже без винятку церковне керівництво РПЦ з КГБ перейшло в ФСБ, що там досі священиками працюють офіцери спецслужби, якби ви знали, як вербували в спецслужби, хто ішов добровільно, скільки з них сьогодні в УПЦ-МП, є й в ПЦУ – то мовчали б і мовчали. Але завжди є шанс покаятися, особливо, коли «керівництво» за кордоном, а місцевих його представників почали обмежувати у можливостях. ПЦУ, на відміну від РПЦ, має можливість реформуватись, чим назавжди відійти від російського попівства. Саме це лякає Онуфрія та його намісників в областях і районах. Не виконає завдання ФСБ, зітруть на «священний» порошок.
20 Січня 2019, 11:52
Менше дивись телевізор і хоч деколи пробуй включати свою тупу голову
20 Січня 2019, 12:02
Хіба що в іслам))
20 Січня 2019, 12:11
Пам’ятаю скільки було галасу і прокльонів у зв’язку із створенням на Волині УПЦ-КП. Коли Святотроїцький собор в Луцьку перейшов громаді Київського Патріархату, то майже місяць навколо бігали жіночки в чорних хусточках, дівчатка з обличчями, наче до монастиря збираються, чоловіки з обличчями без ознак віку і інтелекту, а за ними жваві бородаті особи але без ряс, бігали і розповідали, хто про те, що храм захопили уніати, хтось про якихось штундів, а особливо істеричні на повний голос казали, що до храму увійшли сатаністи. Одним словом – попи біснувались. Пройшов час, якихось пару місяців, чорна братія поховалась по своїх нірках, а до Київських Церков масово пішов народ. Так і цього разу буде. Поїдуть кудись з поліських сіл московські попи, втратять «духовну» підтримку жіночки в чорних хусточках, дівчатка з обличчями, наче до монастиря збираються, чоловіки з обличчями без ознак віку і інтелекту, і все буде так, яка має бути. А має бути Православна Церква України.
20 Січня 2019, 12:17
Згоден 100%, але та яка йде від Київської Русі, а не яку дарує турецький султан
20 Січня 2019, 12:46
А вам ваш МП-піп колись розповідав про Третій Рим? Може і ні, бо останнім часом священникам МП з Москви находять більш радикальні інструкції, аніж теоретичні розповіді. То ось, дуже, дуже давно, коли ведмедів з центру Москви витиснули на її окраїни, народилась серед царського оточення ідея московитського самовозвеличення. Знайшли попа, інші грамоти в країні мочкош (з мови тодішнього тамошнього народу перекладається як «бруд») не знали і звелили йому створити теорію возвеличення Мочкош. Піп покопирсався у вкрадених в Києві книжках і написав реферат на тему – «Третій Рим». Мовляв, був Рим перший з великим Цезарем на чолі (звідси слово «цар», тобто цисар), який з волі імператора Костянтина прийняв християнство. Але через численні гріхи римлян, Бог відвернувся від них. Тоді повстав Рим другий в особі Візантійської імперії і в особі Константинопольської православної Церкви, з якого православ’я прийшло на Русь. Точніше на територію Київського князівства. А ще точніше, остаточний розрив між католицтвом і православ’ям відбулося у 1054 році, саме в той час, коли язичників країни Мочкош, вогнем і мечем навертали в християнство і від отриманого стресу, серед її правителів запанував комплекс величі на основі комплексу неповноцінності. Турки повалили Візантію і московіти «стали третім Римом». На переконання того попа, призначення третього Риму &quot;у збереженні віри православної» Не якісь там тинці дринці. Звідти і пішла мулька, що українська Церква має піти від, хай Бог милує, від московітів, які за часів Петра першого обізвались Київською Руссю. Тобто дочка має породити матір, чи визнати матір повносправною. Якийсь інцест. Ну добре. В Москві столиці Мочкош хворіють на голову, а ви як заразились???
20 Січня 2019, 13:00
Яке відношення до Візантійської імперії має Варфоломій - капітан турецької армії, який давав присягу на вірність турецькому народу? Не дочка має породити матір, а Мати має повернутися додому!
20 Січня 2019, 13:23
Підтримую суть Вашого коментаря, однак хочу внести невеличку поправку. У реченні &quot;Турки повалили Візантію і московіти «стали третім Римом» варто виправити на &quot;захотіли стати третім Римом&quot;. Бо хотіти і стати - це абсолютно різні речі. Щодо мрії московитів прибрати до своїх рук Царгород/Константинополь/ Стамбул і, головне, протоки Босфор і Дарданелли - то це заповітна мрія не одного покоління росіян-ординців. Ще 140 років тому &quot;великий мыслитель&quot; Росії Фйодор Достоєвський писав &quot;Константинополь должен быть наш...&quot;, саме тому у 1877 році Росія оголосила чергову війну туркам. У разі перемоги у цій війні в руках росіян був би ще один пазл, якого так бракує у намальованій придворними істориками, коли невістка (московія) володіла б не тільки історичною святинею - матір'ю &quot;городов русЬких&quot; Києвом, але і бабусею її церкви - Константинополем. Але, на жаль, коментатор 10:17 20.01.2019, прагнучи української церкви, не знає чи не розуміє, що метричні записи і пуповина української церкви, Київської Митрополії знаходяться саме в нинішньому Стамбулі, звідки взяв благословення Володимир Великий ще у 988 році. Ні Москви, ні Московії ще тоді не існувало і близько, ні на картах, ні у гарячих головах мокшанців...
20 Січня 2019, 13:37
тут який недобрий чоловік все про волохату руку пише (кгб, квартири, гроші) цікаво б було, щоб він про самого себе щось написав
20 Січня 2019, 13:38
Немає ніякого Константинополя - забудьте (&quot;просрали&quot;, пше прашам) Є ісламська держава Терція. І є джиха́д.
20 Січня 2019, 13:39
Турція, вибачаюсь
20 Січня 2019, 13:45
Що саме тебе цікавить? Питай - розповім. А ні то давай телефон зустрінемось)
20 Січня 2019, 13:50
Говорю те, що знаю. Чому недобрий?
20 Січня 2019, 13:56
Авжеж, звездонію. Так склалось, що мав можливість досліджувати важку долю релігійних конфесій на території сучасної України зокрема та на колишніх просторах колишнього СРСР загалом. Архіви, книги зі спецфондів, спілкування з тими, хто постраждав від переслідувань і з тими, хто колись переслідував. Чимало з них ще живі. Незабаром буде оприлюднено архівні матеріали КГБ, які стосуються роботи його 5-го відділу, а також контррозвідки, які займалися конфесіями. Приблизно, як в Латвії. Матимете можливість взнати про участь попів, ксьонзів, муфтіїв, рабанів, пасторів, пресвітерів в розвідувальній та контррозвідувальній роботі на стороні КГБ. Станом на 1991 рік лише греко-католицька Церква була щонайменше в цьому заплямована. Тільки завдяки тому, що перебувала в підпіллі.
20 Січня 2019, 14:07
Взагалі, це складне питання... Не нам судити людей які навіть шляхом співпраці із сатанинськими структурами зберігали чистоту віри і можливість для простої людини прийти в Храм. Можливо, просто іншого виходу не було...
20 Січня 2019, 14:30
Шановний, що Хріна звернувся. Ви такий злий, бо дуже мало знаєте. Мабуть МП-священником на хліб з маслом заробляєте. Серед 7-ми смертних гріхів найбільшим є невігластво. Колись Стамбул називався Візантієм. Потім імператор Костянтин перейменував його на Константинополь. Це було доти, доки була Візантія. Коли Візантію підкорили турки і утворилась Османська імперія, місто стали називати Стамбулом. До речі, османи були набагато цивілізованішими за московітів. Церкви ворожих князівств не палили і за віру по деревах не розвішували. Карали лише за непослух. Для прикладу, коли хрестоносці захопили Єрусалим, то вщент вирізали всіх мусульман – чоловіків, дітей, жінок. Коли до Єрусалиму повернулись мусульмани, то всім християнам дали можливість живими піти з міста. Османи зберегли головну пам’ятку християнської культури – Собор святої Софії. Більш того, вони дозволили існування на своїй території православній Церкві, яка досі вважається першою серед рівних православних Церков. Тому Константинополь існує не як адміністративне явище, а як історичний символ. Нині немає Османської імперії, натомість є Турецька Республіка. Нею керують парламент і Президент. Президент Туреччини є мусульманином і до Константинопольського Патріархату не має, не може мати і не має права мати. «Джихад», бідний ви наш, з арабської перекладається як «опір», «захист». Колись джихаджиди боролись за чистоту мусульманської віри, її незалежність від державних правителів. Тепер – це символ мусульманського фундаменталізму. До речі, Патріарх Кіріл очолює православний фундаменталізм, намагається встановити державний статус РПЦ та очолити світове православ’я. ПЦУ йому всі плани зіпсувала. Від середини 20-х років минулого сторіччя, завдяки Ататюрку, Туреччина є світською державою. Захід разом із Туреччиною оголосив ІДІЛ (держава ісламітів) війну. Станом на сьогодні ісламістів підтримує Росія, підпільно, та Іран, відкрито. Іран, на відміну від Туреччини, є теократичною державою.
20 Січня 2019, 14:38
Тупорилий демагог!
20 Січня 2019, 14:39
Не цікаво(((
20 Січня 2019, 14:45
#FreeSavchenko ! Чому зараз не кричиш? Ти ж кричав. Що змінилося? Тупа мразь!
20 Січня 2019, 15:03
Згідний. Але не зовсім, бо чи можна зберегти святість, регулярно порушуючи таємницю сповіді. Ті, хто дав згоду співпрацювати з КГБ, регулярно писали звіти. І не думайте, що вони могли цю контору обдурити. Якщо священик є священиком-порушником канонів, чи здатний він в повній мірі сприяти духовному зростанню пересічного парафіянина? Бо не можливо бути напівсвящеником. Саме через це напів і відбувалась деградація РПЦ, а як може бути інакше. Або пиши доноси, або іди по статті Кримінального Кодексу – антирадянська пропаганда. А це могло бути до восьми і більше років позбавлення волі. Була і інша біда. Поряд в сутанах перебувало безліч офіцерів КГБ, ГРУ, які просто працювали під прикриттям, виконуючи завдання контррозвідки. Закордонні місії РПЦ складались виключно з офіцерів-розвідників ГРУ. Іншого виходу не було, займались напіврелігією, тепер маємо напівхристиян.
20 Січня 2019, 15:04
&quot;Колись джихаджиди боролись за чистоту мусульманської віри, її незалежність від державних правителів. Тепер – це символ мусульманського фундаменталізму&quot; - &quot;капець&quot; по-іншому не скажеш
20 Січня 2019, 15:06
Так ти мусульманин? Колись
20 Січня 2019, 15:07
Нарешті ви заговорили «рідною мовою». А то про святість, про Бога. Тямити ви на тому, як піп на Біблії.
20 Січня 2019, 15:11
Не кожний мозок може сприйняти, що йому недоступне. Забудьте. Краще попийте свяченої води. І не дай вам Боже подумати ще, що Ісус Христос був юдеєм та ще й обрізаним. Ото халепа!!!
20 Січня 2019, 15:34
Достали ви - нкаведисти, за 100 років нічого не змінилося: хто проти, той ворог народу))
20 Січня 2019, 15:41
та просто зайдіть на сайт РПЦ і там - о чудо! - написано , що і Нафанаїл (Крикота) , і Онуфрій (Березовський) єсть сущімі &quot;деятели Русской православной Церкви&quot; і належать до &quot;Епископата Русской православной Церкви&quot; .<br/>http://www.patriarchia.ru/db/text/70984.html - Онуфрий<br/>http://www.patriarchia.ru/db/text/4190763.html - Нафанаїл
20 Січня 2019, 15:48
Я ж кажу: складне питання. Не можна всіх судити однаково. Невідомо що краще - священники, які співпрацюють з кгб, чи тотальне знищення православ'я в країні? Тепер нам легко говорити
20 Січня 2019, 15:56
А шо тебе так коробить? путін і його олігархи - це не вся росія
20 Січня 2019, 19:05
Здається, що в мене щодо вас є підозра у причетності до завербованих. Завербований колись КГБ, а тепер ФСБ, тобто іноземними службами, які цілеспрямовано ведуть роботу на знищення держави Україна, є найбільша біда і небезпека для нашої країни. Створенням ПЦУ, а перед тим УПЦ-КП, УАПЦ робились спроби, робиться все можливе, аби унеможливити нав’язування українцям псевдоправослав’я під виглядом «істинного православ’я», утвореного ще за часів царів Олексія Романова та Петра №1.
20 Січня 2019, 19:26
Може хто знає хто цей коментатор Хрін?
20 Січня 2019, 20:24
А вам нащо? Бити будете як о.Володимира?
20 Січня 2019, 20:24
А вам нащо? Бити будете як о.Володимира?
20 Січня 2019, 21:33
Хрін - це точно не о.Володимир
20 Січня 2019, 22:31
Хрін є простою і звичайною людиною, поліщуком з діда-прадіда і баби-прабаби, як у нас звикли казати. Мій нікнейм давній і, вочевидь, для декого гіркий, оскільки цей всюдисущий і невибагливий дар природи у вигляді овоча, якщо ним не вміти користуватися, дійсно є таким на перший погляд і смак. Мало того, його наші поліщуки почасти вважають бур'яном, немилосердно виполюють з своїх городів і згадують хіба на великодні свята та при солінні огірків. Хто ж хоча б трішки більше знає його цілющі властивості і вміє ним користати, той має неабиякий з того зиск для свого здоров'я, а дехто і комерційну вигоду. Це метафоричне і розлоге порівняння я вжив, аби мене не вважали якимсь монстром чи ботом, чи тим паче, асоціювали з священичим людом КП чи інших конфесій, як хтось пробує безпідставно тулити таке до о. Володимира. Я звичайний християнин, хрещений священником Іллінської церкви в умовах, котрі були можливі за того часу. Будучи не байдужим до життя людей свого краю, я у міру своїх знань, умінь і досвіду намагаюсь розбудити у своїх земляків думку і не більше. Бо нема гіршого для громади, як байдужість, пристосуванство і угодовництво, яке у силу різних причин стало майже генетичною ознакою нашого поліського люду. Відтак, я ніколи не переслідував думки розбурхати серед переважно ментально дрімаючого населення своїх земляків якусь ворожбу, дурну силу чи ненависть. Тим паче, у такій тонкій справі, як релігійність. Люди у своїй простоті, неосвіченості та байдужості водночас є щирі і богобоязливі, причому ця боязнь кари Божої зростає і зміцнюється з віком і хворобами. І це з одного боку добре, адже у такий спосіб превалює людяність у конкретній особі. З іншого, сильні світу цього, починаючи з дохристиянських і римських часів та й донині часто активно експлуатують цю богобоязливість, що посилюється з відсутністю знань, освіти та спілкування зі світом, на свою імперську/царську/державницьку та іншу, у т.ч. і особисту користь. Росія, яка свого часу отримала релігійність з Києва, а з нею і освіту та культуру, також довідалась про цю магічну силу церковного устрою і хутенько перебрала на себе всі права і можливості для своїх імперських цілей. Але, справжня віра у Бога, щира молитва у всі часи давала благодатну основу для становлення держави, її оборони і процвітання, у т.ч. і духовного. З постанням української держави закономірно постала потреба у своїй помісній православній церкві, адже така є її суть і задум. Але Москва і РПЦ, розуміючи всю гіркоту втрати територій, які їй століттями давали образно кажучи , все - від історії до мільйонів і мільярдів грошима, створювали велич Росії, завше вважали наш люд малоросами. А ми все робили, аби це відповідало цій принизливій назві. Тепер настав час господарювати у своїй хаті самим і нам не потрібна московська &quot;благодать&quot; від РПЦ, яка навіть у часи цієї страшної війни не зрозуміла своєї ролі духовної ролі. Мало того, коли Патріарх Кирило приймає участь у засіданнях Міністерства &quot;оборони&quot;/агресії Росії, благословляє на війну проти України російських найманців, то ми маємо робити з цього відповідні висновки. Але це &quot;розлучення&quot;, яке боляче найперше для священників МП, бо вони, якщо не підуть у ПЦУ з громадою, втрачають парафії і засоби до життя, має відбутися відповідно до волі громад. Пройти мирно, з розумінням та взаємоповагою одних до інших. Моя репліка щодо благочинного, якщо він і надалі так войовничо вестиме себе до людей, які прийняли його у районі після великої Людини і духівника Феодосія Кристецького, має грунт. Бо ніхто не хотів не хоче помсти за цю втрачену Іллінську Святиню, яка була надана його громаді у користування, але й зухвалості ніхто не потерпить. Якщо він хоче поваги, то має так само відноситися з повагою до інших та їх волевиявлення...
21 Січня 2019, 10:05
Хрін це редактор газети Полісся!
21 Січня 2019, 11:52
Якби Хрін був редактором газети &quot;Полісся&quot; то у ній не знайшлося б місця лукавим оголошенням знахарів та цілителів, котрі на біді поліщуків заробляють собі на прожиття. Нинішній редактор Полісся, котрий мав щастя працювати при світлої пам'яті Іванові Корсакові, людина освічена і грамотна, але ж не можна так дрібно розмінюватися, ставати, даруйте, посіпакою лжецілителів та заробляти й собі копійчину на їх злочинному ремеслі. Газета покликана відкривати людям очі на правду та історію і вона, щоправда, у цьому напрямку старається, однак сьогодні поліщуки, на жаль, ще не мають матеріальних можливостей платити за газету ціну, яка б дозволяла газеті бути газетою! Замкнуте коло, доки Україна не стане на ноги!
21 Січня 2019, 12:05
Панове не нервуйте. Все іде нормально і закономірним чином. РПЦ зробила все можливе і неможливе для того, щоб утворилась ПЦУ. Поки був Алексій ІІ в Москві, а Володимир в Києві справа творення автокефальної Української Церкви сунулась, як мокре горить. Проте в природі ніщо не може тривалий час стояти на місці і тому закономірним чином замість Алексія ІІ з’явився не такий як він, а Кіріл, Хрін дарма називає його Кирилом, а замість супердипломатичного Володимира – Онуфрій. І відкрилось. Виявляється ці два померлі прикривали те, що вже немає права на існування. Оскільки природа не терпить порожнечі, активується сила, яка спричиняє ПЦУ. На місце померлому завжди приходить живе. Все пішло нормальним курсом. Спочатку була пересторога, що Москва в ПЦУ напхає своїх і станеться щось на кшталт Польської або Грузинської православних Церков. Але завдяки вивільненим силам природи, Кіріл з Онуфрієм втратили розум і заборонили священикам та пересічним УПЦ-МП брати участь в об’єднавчому Соборі. Після Собору і вручення Томосу розум не повернувся, Бог карає лише в один спосіб – забирає розум, тобто допускає невігластво, і вуни заборонили визнавати ПЦУ. Клас!!! Чудова профілактична справа. До ПЦУ йдуть громади. З кожним тижнем швидкість переходу збільшуватиметься, чим забезпечиться безперешкодний процес сепарації: вершки в ПЦУ, водичка в - ??? Митрополит Епіфаній вже заговорив про реформу ПЦУ, про таку її роботу, коли до Неї піде молодь, коли відбудеться очищення від московського попізму чи пупізму. ПЦУ, завдяки відчуженню «вихованці» РПЦ має шанс вийти на культурний і духовний рівень Константинопольської ПЦ, Грецької ПЦ, … а значить піти в кращому напрямку.
21 Січня 2019, 12:40
Хрін + Шляхта + Читач = це один і той самий коментатор Сергій Ус.
21 Січня 2019, 13:17
Якби Хрін і Читач були однією і тією ж особою, то ми б не чубилися сют-тут, як кажуть поліщуки, з приводу тих чи інших бачень подій і фактів. Мені, загалом, імпонує світоглядна позиція Читача, оскільки вона підкріплена знаннями, логікою та українським духом. Я тішуся, що маю у певному сенсі колегу, котрий тверезо у доброму розумінні цього слова бачить життя, суспільний розвиток та перспективу. Щодо Кирил/Кірил - я розділяю позицію Читача, але скажу наступне. Цим я висловлюю певну повагу до своїх земляків, маси інших людей, котрі належать до МП, оскільки їх рівень освіти та ерудиції дозволяє не бачити імперської сутності дій цієї конфесії. А я хочу до них достукатись! Думаю, що суттю своїх коментарів я не возвеличую цього московського діяча, рафінованого представника &quot;русского мира&quot;, переконаного пропагандиста школи Дугіна за світоглядом та безсумнівного офіцера спецслужб Росії. Не думаю, що Сергій Ус розділяє радість з того, що його обзивають)) Хріном, оскільки це самодостатня людина з поважної сім'ї, котру я шаную здавна. Але ж уважний читач мав би аналізувати, що Хрін признався вище у коментарях про семиколінний поліщуцький корінь з діда/прадіда, а батька Уса направили у Камінь суддею і він з честю виконував ці свої обов'язки в умовах і рамках того часу. І останнє, прошу вас всіх - лишіться того ровера і не прив'язуйте думку і суть написаного до прізвища і родини. Мені нема чого боятися, ховатися і критися, але прізвище відволікає від суті сказаного у коментарях, бо ж поліщуку конче потрібно &quot;помити кісточки&quot;, якщо не автору коментаря то його родині. Я не потребую політичної популяризації своєї персони, оскільки асоціюю себе державником, а не партійним заробітчанином біля корита. Наша українська проблема у відсутності політичних партій як таких, це фінансово-політичні проекти, заточені на боротьбу за владу заради корита. ВО &quot;Свобода&quot;, яка могла позиціонувати себе як одна з небагатьох ідеологічних партій, дискредитувала себе зв'язками з нечистими на руку спонсорами і потрапила до них у кабалу. Все решта - політпроекти без перспективи перетворення на партію європейського типу. Отож - дискутуймо, спілкуймось! Якщо Хрін плете якусь дурницю - пишіть, опонуйте, обгрунтовуйте це подіями і фактами, але не принижуймо один одного, бо кожен з нас має право на свої таракани у голові, на свою думку і волю.
21 Січня 2019, 20:20
Дякую за інформацію. Проаналізував коментарі це він Ус.
21 Січня 2019, 21:35
Надто набавляєте мені віку, колего )) З того і троха старшого віку людей хіба Василь Кук - останній генерал-хорунжий, головнокомандувач УПА вмів користуватися ПК і мав свою електронну пошту. Люди того покоління вже не гарцюють на сайтах, бо сучасні масиви швидкоплинної інформації в ґазетах не прочитаєш, а телевізор не дає того рівня знань та компетентностей, який необхідно мати для таких дискусій. От, для прикладу, БронЕчанин має можливість проаналізувати коментарі і вийти на висновок - це він Ус. Але він, вочевидь, не дочитався, що дослідник-любитель УПА Сергій Ус і я маємо різнобачення щодо останнього повстанця Голуба, якого взяло КДБ у нашому районі. Хрін і Ус - це різні люди!
21 Січня 2019, 22:40
Модератори, зробіть кнопку ЛАЙК. Хочу лайкнути пана Хріна. Респект.
21 Січня 2019, 22:57
Дякую пане Хрін. Я за дубецькою версією йшов, а серед дубецьких знав лише покійних Ваших земляків Гарбарчука В.І. та Солов&quot;я Івана Петровича (першого заочно, а з другим один раз спілкувався в кабінеті місцевого ПТУ), більше нікого не знаю. Ще тут, на сайті, дізнався, що Бодя П. там &quot;піщаний генерал&quot;. Ви мабуть ближче мене до Каменя живете та маєте друзів, що працюють тут на посадах. Ні одного, ні другого в мене нема, та й в Камені у мене вже нікого нема (всі повмирали). Про Камінь я знаю мало, а та сукупність емпіричних фактів, які фіксує моя свідомість- від місцевої лікарні (поки були живі дорогі мені люди) до маршрутки Камінь-Ковель та ринку з маркетом &quot;Наш край&quot;, поки невпорядкована. Єдине, що намагаюсь - це по-можливості не використовувати емоції для усвідомлення специфіки життя-буття камінського, але цілісного знання про нього не маю. Стосовно церковної тематики, то, на мою, тут мабуть більше з інших країв тролів-провокаторів крутиться, чим місцевих.
03 Лютого 2019, 05:32
&quot;Пам’ятаю скільки було галасу і прокльонів у зв’язку із створенням на Волині УПЦ-КП.&quot;: все-таки я думав про Вас як людину більш молодшого віку але моя для Вас пропозиція прочитати книгу Лі Куан Ю з якою Ви не скористалися та ці слова вже не дали надії про Вас як про перспективного молодшого принаймі від мене хлопця.
03 Лютого 2019, 05:32
&quot;перейде потужна та авторитетна громада одного з найбільших сіл краю.&quot;: надіємося що надійде але не факт.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024