Змінили замки в церкві та обрали старосту: як у Брониці більшість селян відстоює храм

21 Січня 2019, 10:55
Московський батюшка забрав речі, а парафіяни одразу обрали старосту церкви та членів першої двадцятки 6179
Московський батюшка забрав речі, а парафіяни одразу обрали старосту церкви та членів першої двадцятки

У церкві села Кримне Броницької сільської ради, більшість селян, які проголосували за перехід в ПЦУ, змінили замки.

Про це для Район Камінь-Каширський повідомив сільський голова Петро Кошелюк.

Петро Маркович зазначив, що громада сподівається, що на цьому всі суперечки довкола храму припиняться.

«Священик Сергій Голодюк забрав з храму усі необхідні йому речі, прихожани замінили замки, щоб більше нічого не виносилося, і вирішили, що варто запломбувати входи до церкви. Поліція це і зробила», – розповідає сільський голова.

Церковна громада одразу обрала старосту церкви та членів першої двадцятки. Ці люди поки що і займатимуться оформленням усіх потрібних документів для приєднання до ПЦУ.

Зазначимо, що напередодні та у день світлого свята Хрещення Господнього разом з парафіянами молився декан Камінь-Каширського району отець Володимир Мицько. Увечері 18 січня він та віряни зайшли до храму і провели богослужіння. Щоправда прихильники МП спробували цьому завадити.

«Місцевий житель вдарив отця Володимира в груди, хтось поцупив кропило для води, заважали проводити службу перекрикуючи…» – розповідає Петро Кошелюк.

Зранку 19 січня священик Сергій Голодюк не пустив до церкви прихильників ПЦУ. І близько півтисячі вірян, які прийшли освячувати воду разом з дітками, простояли службу на вулиці. Молилися разом із отцем Володимиром Мицьком.

Цього разу обійшлося без стусанів, проте словесна перепалка таки була.

«Отець Сергій бачив, що до нього на освячення води прийшло лише близько двадцяти осіб, а більша частина селян, кілька сотень, все ж не бажають, щоб у них правив «московський батюшка» і щоб церква була «московською. Тож наступного дня батюшка забрав речі, і, як сподіваються люди, більше не перешкоджатиме богослужінню в храмі», – підсумував сільський голова.

 

Коментарі
21 Січня 2019, 15:05
МОЛОДЦІ !!! Колись на Вашій церкві буде пам’ятна дошка – Перша громада в районі, яка встала біля витоків Православної Церкви України.
21 Січня 2019, 16:41
Молодці. Слава богу. Слава Громаді села. Слава Україні
21 Січня 2019, 18:12
І громада з великої літери ну Україна зрозуміло. Але коли Богу віддаєш славу пиши з великоі
21 Січня 2019, 18:27
&quot;«Отець Сергій бачив, що до нього на освячення води прийшло лише близько двадцяти осіб...&quot;. <br/>То, мабуть, церковна &quot;двадцятка&quot; прийшла і то за розрахунковими виплатами? ))
21 Січня 2019, 21:24
&quot;Марфо! Марфо! Ти турбуєшся і клопочешся багатр чим, а одного тільки треба&quot;. Бачу що в цієї Марфи теж матеріальне в голові, кажуть люди, що кожен думає в міру своєї розпущеності. Марфо, Ви що, зодвигнуті на грошах, Вас турбують чужі розрахункові виплати.
22 Січня 2019, 23:04
Пане голова побійтеся Бога Що Ви говорити все обман.Людей які були на вулиці від української церкви як вони говорять було всього 20 людей. Вони такі набожні що по св'ятивши воду всі розішлися а вода яка залишилася в каструлі вилили на дорогу. Глибоко віруючі люди таке не роблять бо це гріх.Люди голова цього села в списки писав і штундів і людей які померли.Там взагалі більша половина села проти українськоі церкви і ще в додачу купляв голоса. Ганьба такому голові все краде із села
22 Січня 2019, 23:15
Згодна з вами люди не розуміють , що роблять . Ганьба сільським керівникам. В селі повинні жити як одна велика сімя, а не ворожнечу зробити. Налаштували один проти одного.
22 Січня 2019, 23:28
Люди цей ТОМАС як зараз говорять не підписаний цей священник від української церкви добре знає опічатити церкву сам голова не може .Тут потрібно подавати заяви на голову що він робить що хоче прямо в суд.Тут щоб закривати потрібно комісія благочиний а не голова сам собі пан що хоче і те робить.Люди добрі навіщо Вам потрібен голова села такий збирайте збори вибіріть собі нового цей голова порядку в селі не може навести це не голова
23 Січня 2019, 10:53
ярина славутич- ти дура!!!!
23 Січня 2019, 21:28
Пан голова виконував вказівку ода про перехід 20церков мп в пцу за що мав отримати 120 000 грн
26 Січня 2019, 21:33
Серйозно? Я чула , що є вказівка кожному попу , який не дасть громаді перейти, Нафаіл по 500 тис виплатить
26 Січня 2019, 21:33
Серйозно? Я чула , що є вказівка кожному попу , який не дасть громаді перейти, Нафаіл по 500 тис виплатить
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024