Ірина Констанкевич увійшла у топ-10 найбільш продуктивних законотворців

21 Січня 2019, 12:57
Ірина Констанкевич підготувала 15 законопроектів за час 9 сесії 4065
Ірина Констанкевич підготувала 15 законопроектів за час 9 сесії

Десятеро найактивніших народних депутатів 9-тої сесії нинішнього скликання Верховної Ради сумарно брали участь у підготовці 159 законопроектів.

У «десятку» увійшла і народна депутатка від УКРОПу Ірина Констанкевич.  Рейтинг найбільш продуктивних законотворців склав аналітичний портал «Слово і Діло». 

Очолює рейтинг позафракційний народний депутат, укропівець Тарас Батенко. Він виступив автором або брав участь у підготовці 19 проектів законів. Крім того, у першій десятці» ще один нардеп від УКРОПу Валентин Дідич. На його рахунку – 16 законопроектів.

В Ірини Констанкевич – 15 законопроектів. Зокрема, серед них:

  • щодо соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи;
  • щодо запобігання торгівлі незаконно виготовленими алкогольними напоями;
  • щодо засудження та заборони «русского мира» в Україні; щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради студентам вищих навчальних закладів;
  • щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки;
  • щодо продовження терміну включення об'єднаних територіальних громад до перспективних планів спроможних територіальних громад; 
  • щодо звільнення від адміністративної відповідальності, а також звільнення від справляння митних, податкових та інших платежів з волонтерів, які забезпечували військові формування, що були утворені відповідно до законів України та брали безпосередню участь у антитерористичній операції, у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації;
  • щодо присудження Премії Верховної Ради України найталановитішим молодим ученим у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок за 2018 рік та ін.

Ірина Констанкевич підготувала 15 законопроектів за час 9 сесії
Ірина Констанкевич підготувала 15 законопроектів за час 9 сесії

Коментарі
21 Січня 2019, 16:38
Це набагато краще, аніж в інших народних депутатів від Волинської області. Принаймні вони нічого про свою законотворчу діяльність не говорять. Проте є запитання: ці законопроекти пані Констанкевич розробляла самостійно, з власної ініціативи чи просто приєдналась до творчої групи? Бо! Розробити концепцію законопроекту – це одне, вправити концепцію в правову форму – це друге, скоординувати законопроект з іншими вже чинними законами – це третє, оцінити соціальні, економічні, політичні наслідки прийнятого законопроекту – це четверте. Бо, скажімо, стосовно законопроекту «Щодо засудження та заборони «русского мира» в Україні» Інститут Національної пам’яті України виніс вкрай негативну оцінку. Отож було б цікаво, якби пані Ірина Констанкевич розповіла на цьому сайті про ці законопроекти з концептуальної, правової, соціальної, політичної та економічної точок зору. Сподіваюсь, що її помічники їй в цьому нададуть відповідну їх кваліфікації допомогу.
21 Січня 2019, 23:26
До кожного ЗП є пояснювальна записка, висновки НЕУ та комітетів. <br/>Якщо цікаво зайдіть на сайт ВР та почитайте.
22 Січня 2019, 12:57
Ще раз перечитайте мій допис. Мене цікавить не експортна оцінка загалом, а яку саме участь в цих законопроектах взяла Ірина Констанкевич. Розумію, що її помічникам важко дати пояснення на поставлені мною запитання, тому слово за народним депутатом. Досвідчений законотворець впорається з цим завданням легко, просто треба пояснити суть проблеми, її негативний вплив на громадянський, економічний та політичний розвиток України, через наявність якої виникла нагальна необхідність у розробці та прийнятті того чи іншого законопроекту. Скажімо, законопроект – «щодо визнання депортованими громадян України, які у 1944-1951 роках були примусово переселені з території Польської Народної Республіки». Ми знаємо, що українці пережили чимало депортацій. І якщо депортація українців з території сучасної Польщі обійшлась їм моральними та матеріальними втратами, то депортації українців до Росії та Казахстану, під час колективізації до початку Другої Світової війни та з території західної України включно до 1953 року, - численними фізичними втратами й асиміляційними наслідками. Через ці депортації в Україні, по суті було знищено селянство, як самодостатній клас, на його місце прийшли колгоспники, як соціально-психологічна категорія людей. А ще варто згадати інтелектуальні втрати. Дещо дивує законопроект «щодо соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», дивує тим, що при такому одномірному ставленні до людей, які втратили через стихійне лихо, навіть з людської вини, посилюється корупційна небезпека. Хіба є таємницею, скільки мільйонів потрапили до чиновницьких кишень, а не тим, хто потребував та потребує допомоги. Як на мене, дуже важливою є проблема реабілітації осіб, які перебували в зоні бойових дій. Одним словом, чекаємо на пояснення Ірини Констанкевич.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром