Підприємство на Камінь-Каширщині поверне державі незаконно зайняту землю

22 Січня 2019, 10:50
Підприємство на Волині поверне державі незаконно зайняту землю 2476
Підприємство на Волині поверне державі незаконно зайняту землю

Господарський суд Волинської області зобов’язав одне з волинських господарських товариств повернути державі земельну ділянку і відшкодувати збитки, завдані її самовільним зайняттям.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Нагадаємо, підприємство зайняло земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею понад 17 гектарів в адміністративних межах Камінь-Каширської міської ради за межами населених пунктів. Факт такого самовільного захоплення встановили під час перевірки, проведеної Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області.

Землю, вартістю 12 мільйонів гривень, товариство засіяло соняшником. Факт самовільного зайняття ділянки воно визнало, проте не відшкодувало понад 23 тисячі гривень шкоди, завданої державі її використанням, та не звільнило землі.

Керівника товариства притягнуто до адміністративної відповідальності за самовільне зайняття земельної ділянки (адміністративне правопорушення, передбачене ст. 53-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та накладено на нього стягнення у виді штрафу.

Прокурори ж у суді домоглися відшкодування підприємством шкоди та повернення землі державі.

Читайте також: Камінь-каширцям на замітку: як розпізнати фальшиві гривні

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024