Як у Камені-Каширському святкували сторіччя Дня Соборності України

22 Січня 2019, 17:45
Як на Волині святкували сторіччя до Дня Соборності України 4933 Джерело: kamadm.gov.ua
Як на Волині святкували сторіччя до Дня Соборності України

У Камінь-Каширському районному будинку культури відбулася урочиста академія до Дня Соборності України.

Пишуть на сайті Камінь-Каширської РДА.

Дійство провели 22 січня, воно присвячене сторіччю Дню проголошення Акту воз’єднання Української та Західноукраїнської Народних Республік.

На заході були присутні представники районної та міської влади, учасники АТО (ООС), волонтери, духовенство, молоде покоління, громадськість районного центру, ЗМІ.

«Сьогоднішній день – то символ соборності, єдності, здатності українців до консолідації, до праці та боротьби за власну державу. Саме тому возз’єднання Української та Західноукраїнської Народних Республік – одна з найвагоміших подій в історії України. У 1919-у велелюдна Софійська площа вітала проголошення злуки, яка сприймалася усіма як велике національне свято. Нині український народ складає щиру шану тим, хто 100 років тому підняв над нашою землею ідею нації, держави та єдності. Ми згадуємо патріотів, чиї ідеї стали інтелектуальною, духовною і військовою бронею. Ми вшановуємо імена діячів і лідерів України – Української та Західноукраїнської Народних Республік. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто в часи національної революції 1917-1921 років боролися за нашу державу. Низький уклін поважному воїнству та активістам волонтерського руху. Це ще один яскравий приклад національної єдності. Щиросердечно вітаю усіх із Днем Соборності України та 100-річчям Злуки! Злагоди, добра та міцності переконань, а нашій Батьківщині – мирного неба! Слава Українському народові! Слава Україні!» – з гордістю промовив голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук.


У свою чергу, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук під час виступу наголосив, що нині, як ніколи, потрібно берегти і зміцнювати українську єдність та соборність.

Урочисте слово промовив і декан Камінь-Каширського району, настоятель Свято-Миколаївського храму отець Володимир.

«Які б вороги не зазіхали на нашу державу, ми – незламні. Адже Бог дарував нам найцінніше – працьовитих і талановитих людей, родючі землі, соборну Україну», – зауважив він.

Учасники урочистої академії хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих патріотів, що в різні роки віддали своє життя за єдність Батьківщини, мир та спокій у державі. Потому представники молодого покоління поклали квіти до пам’ятників борцям за Україну.

Народний аматорський ансамбль народної пісні «Родовід», вокалісти районного будинку культури та вихованці дитячої школи мистецтв упродовж усього дійства радували присутніх патріотичними композиціями.








 

Коментарі
23 Січня 2019, 11:52
В. Суса і московських батюшок на титульному фото нема, це не їхнє свято?!
23 Січня 2019, 12:08
За активну участь у творенні та розбудові Української помісної церкви єпископ Михаїл нагородив відзнаками волинської єпархії ПЦУ “За церковні заслуги” очільника райдержадміністрації Валерія Дунайчука, голову райради Віктора Суса, міського голову Василя Бондаря.
23 Січня 2019, 16:21
Ти навіть різниці не знаєш між УПЦ МП та ПЦУ. Запитай краще в о.Володимира хто який вклад із районного керівництва вніс у створення ПЦУ і тобі все пояснять.
23 Січня 2019, 16:26
Боніфіцій натуральний пліткар!
23 Січня 2019, 17:43
Нехай іншого не знаю, але невігластво про МП і ПЦУ вже тулити мені не тре! )) <br/>Якщо злі язики розносять різні побрехеньки і ця вся свята трійця заслужено отримала від єпископа Михаїла церковні відзнаки, то їм мої кпини, як з гуски вода ))
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром