Інтернет-шахраї ошукали жителя Камінь-Каширщини

23 Січня 2019, 14:35
Шахраї ошукали жителя Волині 4473
Шахраї ошукали жителя Волині

Житель Камінь-Каширського району потерпів від інтернет-шахраїв, які ошукали його на чотири тисячі гривень.

Про це інформує прес-служба поліції Волинської області.

За їх повідомленням, до Камінь-Каширського відділу поліції із заявою про незаконне заволодіння коштами шляхом обману звернувся 19-річний житель райцентру. Молодий чоловік у грудні минулого року за оголошенням на сайті про продаж ноутбука переказав зловмиснику через термінал самообслуговування чотири тисячі гривень.

Слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає штраф або громадські роботи, чи виправні роботи, або обмеження волі на строк до трьох років. 

Загалом, протягом одного дня 21 січня, поліція Волині розпочала дев’ять кримінальних проваджень за повідомленнями про шахрайства.

Найпоширенішим є заволодіння чужими грішми під приводом продажу різноманітних товарів через мережу Інтернет, а також продовження дії банківської картки.  

Тож, Поліція Волині настійливо радить громадянам не здійснювати покупок на сумнівних сайтах, перераховувати кошти за товар тільки після його отримання. Уникнути шахрайств також допоможуть такі поради: 

  • не варто переказувати гроші наперед. Якщо продавці просять повну передоплату, то швидше за все це - шахраї. Є різноманітні служби доставки, де можна розрахуватися за товар після його отримання; 
  • коли вказують номер карти для передоплати, радимо зайти на сайт кіберполіції, де в розділі «Стоп фрауд»  ви можете перевірити зазначений продавцем рахунок, чи не входить він до переліку шахрайських;
  • якщо дуже низька ціна на товар (нижча середньостатистичної), то швидше за все ви натрапили на шахраїв;
  • ні в якому разі не повідомляти ні номерів банківської карти ні номерів CVV2-коду третім особам.

Читайте також: Підприємство на Камінь-Каширщині поверне державі незаконно зайняту землю

Коментарі
24 Січня 2019, 12:58
Йолоп
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром