24 січня: події, дати, іменини

24 Січня 2019, 08:00
2267

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 24 січня. 

Іменини святкують: Терентій, Юліан, Федір, Йосип, Володимир, Степан, Микола, Михайло.

Міжнародний день ескімо

Цей день дуже солодкий, тому що це день самого популярного морозива. Дату обрали тому, що саме 24 січня 1922 року Христиан Нельсон отримав патент на цей вид морозива. Нельсон був власником магазину солодощів в Онаві в США. Насправді існує теорія, що навіть давньоримський імператор Нерон іноді їв подібний десерт.

Легенда про походження морозива, каже, що Нельсон назвав його пиріжком ескімоса «Eskimo Pie» у 1919 році. Пізніше ескімо ще кілька разів змінювалося за формою, стало більше схоже на паралелепіпеди і зовсім не схожі на початковий циліндр форми. Морозиво почали робити не тільки з вершків, але і з молока, а глазур тепер може бути не тільки шоколадна. Але всі ми досі любимо ескімо.

Цитата дня: «Творіть! Я не жартую. Чоловік втік з політиком? Творіть! Удав-мутант зламав і з’їв вам ногу? Творіть! Вас переслідує податкова поліція? Творіть! Вибухнула кішка? Творіть! Хтось в інтернеті вважає ваші роботи тупими, злими або вторинними? Творіть! Робіть те, що ніхто краще за вас не зробить. Творіть!»  (Ніл Гейман)

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024