У районі не співфінансують ремонт дороги на Грудки

22 Серпня 2016, 13:55
1949

Щодо співфінансування ремонту доріг, на який виділяли кошти з обласного бюджету, голова ОДА Володимир Гунчик констатував, що Іваничівський район зовсім не дає співфінансування. На поточний ремонт дороги С-030418 у село Грудки не дає коштів співфінансування Камінь-Каширський район, пише ІА «Волинські новини». Ківерцівський район не співфінансує поточний ремонт дороги у село Пальче. Водночас зафіксували позитивні зміни щодо співфінансування ремонту доріг у Турійському районі.

Якщо до 1 вересня не підтвердять співфінансування за згаданими районами, фінансування ремонту доріг перенесуть, з його слів, в інші райони. Це, мовляв, рішення облради щодо співфінансування інвестиційних проектів. Щодо нестачі коштів, він зауважив, що Іваничівському району пропонували за кошти держбюджету придбати шкільний автобус, але тоді автобус місцева влада вирішила придбати за кошти районного бюджету, витративши 1,4 мільйона гривень, які можна було б спрямувати на ремонт доріг.

Також, мовляв, є зауваження до районних бюджетів щодо фінансування ремонту доріг спільно з держбюджетом. Так, з державного бюджету виділили майже 60 мільйонів гривень на ремонт доріг центрального значення. Місцеві голови стверджують, що не бажають співфінансувати 5% робіт на дорогах державного значення. Зі слів посадовця, ті райони, «які найбільше плачуть», мають найкращі показники виконання районних бюджетів. Це Луцький, Любомльський райони та інші.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024