25 січня: події, дати, іменини

25 Січня 2019, 08:00
3620

Вітаємо вас, дорогі читачі!

Сьогодні п'ятниця, 25 січня. 

Іменини святкують: Тетяна, Макар, Галактіон, Петро, Ілля.

Щорічно 25 січня відзначають два великих свята: День студентів і Тетянин день.

До 1755 року 25 січня так і залишалося Днем Тетяни. Але в тому році було прийнято важливе рішення, завдяки якому у нас і з'явилось друге свято. Тоді імператриця Єлизавета Велика підписала декрет "Про заснування Московського університету". Їй подали цей указ на підпис в цей день саме через свята на честь Тетяни.

Саме після цього вона і почала вважатися покровителькою студентів, хоча за життя з наукою, або чимось подібним вона пов'язана не була.

Цитата дня: «Є скандинавська приказка, яку багатьом з нас варто зробити девізом життя: «Північний вітер створив вікінгів». Звідки ми взяли, що спокійне життя, задоволення, відсутність труднощів і турбот здатні самі по собі зробити людей добрими чи щасливими? Найважливіше в житті полягає не в тому, щоб максимально використовувати свої успіхи. Кожен дурень здатний на це. Справді важливе вміння полягає в тому, щоб отримувати користь з втрат. Це вимагає розуму». (Дейл Карнегі)

Якщо ви бажаєте привітати своїх рідних вашому серцю людей зі святом, надсилайте нам свої привітання та фото іменинників на нашу електронну адресу [email protected] і ваші близькі отримають гарний сюрприз на нашому сайті від вашого імені!

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024