Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу

27 Січня 2019, 11:27
Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу 1405
Уляна Супрун розповіла про переваги вакцинації від грипу

За тиждень в Україні на ГРВІ захворіли майже 192 тисячі осіб, як запобігти хворобі розповідає в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун

«Доказова медицина береже ваше здоров’я та гроші», – зазначає у соцмережі Уляна Супрун.

Вона пише, що з усіх сторін це є вигіднішим, а саме:

  • Інвестувати гроші, щоб запобігти хворобі
  • Не шкодувати час, щоб укласти декларацію зі своїм лікарем
  • Звертатися до нього чи неї за консультацією завчасно, а не коли щось турбує вже нестерпно

«Одна з причин відмови від вакцинації проти грипу — її вартість. Однак, часто ми навіть не помічаємо скільки в сумі виходять витрати на лікування. Особливо, коли в хід йдуть вітаміни, сиропи від кашлю, антигістамінні засоби чи різні рослинні препарати, яких в принципі не треба було купувати для лікування грипу або застуди», – говорить Уляна Супрун.

В сумі все це вартує набагато дорожче, ніж вакцина, яка могла б захистити від хвороби або вберегти від небезпечних ускладнень.

Вакцинуватися від грипу ще можна і треба, оскільки епідсезон триває. Також лікар рекомендує окрім вакцини не забувайте про часте миття рук, здорове харчування, фізичні навантаження і повноцінний сон.

Зазначимо, що в Україні наразі немає епідемії грипу, в цілому по країні не перевищено епідемічний поріг. Водночас, за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли майже 192 тисячі українців. Тож подбайте про профілактику від грипу. 

Якщо все ж таки захворіли на грип або застудилися – не купуйте ліків без рекомендацій лікаря. Тим більше, що їх треба не так багато: це жарознижувальний засіб (коли температура зросла до 38,5) і специфічні противірусні препарати, які призначає виключно лікар. Тільки спеціаліст може встановити чи потребуєте ви саме такого лікування.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39