Життя починається і в 60: у Нових Червищах одружилися пенсіонери

27 Січня 2019, 10:10
2184

У селі Нові Червища  розписалися пенсіонери, які залишилися вдівцями. Хоча могли одружитися і в юності.

Життя починається і в 60. Це зрозуміли Анастасія Ярошевич та Василь Давидюк із села Нові Червища. Майже в один рік обоє залишилися вдівцями. А коли випадково зустрілися через багато десятиліть зрозуміли, що хочуть бути разом, – пише Волинь 24 з посиланням на газету «Вісник».

Пані Анастасія виросла у Нових Червищах. З Василем, теперішнім чоловіком, жили по сусідству. Молодша на рік дівчина хлопцеві подобалася. 

Може й одружилися б, та доля склалася так, що у 21 Анастасія одружилася з хлопцем із Дніпропетровщини. 

У шлюбі пара прожила 38 літ, народили трьох дітей, які роз'їхалися по Україні. А коли чоловік Анастасії помер, залишилася сама-однісінька в Криму. 

Жінка часто навідувалася в гості у рідне село. І випадково у січні 2014 року під час гостин у Нових Червищах зустрілася з Василем.

«То нас сестра моя двоюрідна звела. Сказала мені, що Настя одинока. Подумав, я теж вдовець, треба побачитися. Діти в мене вже дорослі», – пригадує чоловік. 

Поговорили, згадали молодість, кілька разів зідзвонилися. Як на те, якраз почалася російська окупація Криму. Діти попросили маму, щоб кидала все та виїжджала. Тоді Василь і запропонував Анастасії жити разом.

Спочатку не все радісно було, допікали людські пересуди. 

«Рік прожили, не розписуючись. А тоді кажу йому: скільки мене будуть бомжихою обзивати? Пішли у сільську раду і розписалися», – розповідає пані Анастасія.

У березні минає 5 років, як зійшлися удівець з удовицею, незважаючи на осуд людей. Разом живуть, разом й хазяйнують... 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024