У школах на Камінь-Каширщині припинили навчання

29 Січня 2019, 08:01
У волинських школах припинили навчання 4051
У волинських школах припинили навчання

На Камінь-Каширщині захворюваність ГРВІ та грипом вище епідемічного порогу.

Про епідемічну ситуацію повідомляють на сайті Волинської ОДА.

За останній тиждень захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом в області має тенденцію до збільшення і наближається до епідемічного порогу.

За даними закладів охорони здоров’я за останній тиждень кількість хворих ГРВІ та грипом зросла на 20% в порівнянні з попереднім і становить  6132 особи проти 5951 минулого тижня. Ріст захворюваності спричинений збільшенням кількість захворювань серед дитячого населення, 61% серед котрих – школярі.

В цілому, по області захворюваність ГРВІ та грипом нижче епідемічного порогу на 7%, проте зареєстровані локальні перевищення епідемічних порогів: в м. Нововолинську (на 18,6%) та ще в п’яти районах області: Рожищенському (на 35,7%), Турійському (на 17,7%), Шацькому (на 15%), Камінь-Каширському та Любомльському районах (на 9 %).

У зв’язку з ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі понад 20 % учнів, лікарями-епідеміологами надані рекомендації щодо тимчасового  призупинення навчання у загальноосвітніх школах. Так, на Камінь-Каширщині припинено навчання у школах сіл Осівці, Великий Обзир, Личини, Верхи, Піщане та Нуйно.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1427осіб (34% від запланованого обсягу). Прищеплено лише 0,14% населення області. Такий незначний відсоток щеплених забезпечує індивідуальний імунітет у вакцинованих, проте, не дозволяє створити колективного імунітету, а, відтак, вимагає додаткових заходів щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на грип серед населення, профілактики можливих ускладнень.

Читайте також: Камінь-каширців запрошують на семінари для безробітних

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024