Трудова міграція людей – втрата для Волині

29 Січня 2019, 17:00
2296

Під час робочого візиту до Камінь-Каширського району народний депутат України Ірина Констанкевич завітала до районного центру зайнятості. 

Нещодавно тут пройшла реорганізація і нині філія Камінь-Каширського районного центру зайнятості налічує  9 штатних працівників,  а на обліку перебуває 170 безробітних. Про це йдеться на персональному сайті Ірини Констанкевич.  

Директор установи Лілія Дзямко розповідає, що нині служба зайнятості робить все для того, щоб не тільки підтримати людину фінансово на період безробіття, а й обов’язково працевлаштувати.

Сьогодні на базі центру створений, так званий, центр рекрутингу, який націлений на допомогу роботодавцям у пошуку потрібних спеціалістів. Також при центрі зайнятості є кар’єрні радники, які не просто шукають людині роботу, але й супроводжують у процесі працевлаштування та адаптації.

У пріоритеті вакансій професійно-технічні спеціальності. Ірина Констанкевич наголосила, що незабаром може відбутися так зване «укрупнення» професійно-технічних закладів, що не сприятиме розвитку робітничих професій.

Разом з тим, високий рівень безробіття, низька заробітна плата та бажання матеріально забезпечити свої родини все частіше спонукає волинян їхати на заробітки за кордон. В основному виїжджають молоді люди, які після закінчення університету так і не змогли реалізувати себе в Україні. Хоча умови, в яких вони живуть та працюють, можуть бути далеко не ідеальними, часто доводиться бути в статусі «нелегала» бажання накопичити «свій міграційний капітал» все ж стимулює їх залишитися та працювати на чужині.

Також нардеп цікавилася працевлаштуванням воїнів АТО, розвитком дуальної освіти та освіти дорослих. За результатами зустрічі буде напрацьовано цілий ряд пропозицій з метою покращення ситуації на ринку праці. 





1


Коментарі
29 Січня 2019, 19:18
Коли будуть Буська судити?
29 Січня 2019, 20:24
Трудова міграція - це не втрата, а можливість отримати достойний прибуток і побачити світу. Це мільярди євро до України щороку. І це необхідність для наших роботодавців підвищувати зарплату в Україні - щоб утримати робочу силу на своїх підприємствах. А такі як костанкевич, схоже, хотіли б бачити народ кріпаками - щоб працювали на них за копійки?
29 Січня 2019, 22:25
Закрити центр зайнятості і крапка.
30 Січня 2019, 00:24
9 штатних працівників, а на обліку перебуває 170 безробітних?Питання оплата праці +комунпослуги+поточні витрати -це вартує того?Лікарні в населених пунктах на тисячі мешканців закривають,школи закривають бо не вигідно ,а тут на 170 чоловік 9 працівників - ну не пі...ець!!!!!
30 Січня 2019, 02:02
Я теж за .Краще закрити.Людина зареєстрована в центрі зайнятості а сама знайшла роботу то центр робить так, ніби вони знайшли роботу.
30 Січня 2019, 02:33
От коли мынымака буде хочаб доларыв 600 тоды може ы центр зайнятосты пригодиться)
30 Січня 2019, 12:46
це втрата для палиці та констанкевич. людина яка мозолями на чужині заробила копійки, що будуть вкладені знову ж в економіку Волині, ніколи не візьме крадені гроші з рук укропівських посіпак, та не віддасть свій голос за цих світокрутів. <br/> Що поганого для економіки Волині, коли людина замість безробітного сидіння на біржі, привезе за три місяці тисяч зо сто гривень, та заплатить за газ не з державної субсидії? Погано для економіки Волині, що до влади прийшли шахраї та поставили своїх маріонеток до верховної ради, бо обідраний народ, за вкрадені у них же гроші, продавав для них свої голоси. А те, що президент пробив безвіз для України, дає можливість вибрати місце роботи за більш достойну платню, ніж пропонують доморощені олігархи, і їх представник, констанкевич, напевно розуміє, що для працюючих на Волині, теж треба буде піднімати зарплатню, або швидко в лікарні не буде жодної санітарки, а в школах прибиральниці. З багатшим людом важче торгуватися за голоси, та деколи стає недоцільно, коли з бюджета або надр у перспективі вкрадеш менше, ніж витратиш на підкуп виборців.<br/> Хтось може викласти цифри про витрати укропу на 23 округ, на проходження констанкевич, для підкупу виборців, хоча б приблизно?
30 Січня 2019, 16:11
Трудовій міграції можна запобігти лише виведенням української економіки на німецький або британський рівні. Це можна зробити за умови заборони в Україні популізму. Для цього потрібно в законодавчому порядку запровадити отримання права поширювати популізм лише за наявності ліцензії на популізм, як на алкоголь та тютюн для магазинів чи ресторанів. Ліцензія має видаватись на рік і коштувати не менше п’яти мільярдів доларів, які по отриманні ліцензії мають автоматично вноситись до державного бюджету. При цьому ліцензія має носити персональний характер. Скажімо конкретно для Констанкевич, але не для всього УКРОПу. Конкретно для Ляшка, але не всієї партії Ляшка, конкретно для Гриценка, для Тимошенко, Садового. Ліцензія на антиукраїнський популізм має коштувати 10 мільярдів доларів. Це для Бойка, Рабіновича, Медведчука, Мураєва та подібних.
30 Січня 2019, 17:44
&quot;Нещодавно тут пройшла реорганізація&quot;: такого роду реорганізація нічого не дає і нам нічого не розказує оскільки сьогодні директор вже не директор, оскільки так званий директор вже не має навіть право на прийняття своїх працівників на роботу але тільки область. Так звана бухгалтерська служба цього центру зайнятості відсутня, а отже платить таж область. На лице маємо банальне так зване укрупнення або інакшими словами декоцентралізацію це по європейськи але по-нашому централізацію влади оскільки таким чином місцеві вже не матимуть впливу на ситуацію на теренах розвитку трудових ресурсів.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром