Обездолені діти Камінь-Каширщини отримали пожертви

30 Січня 2019, 10:25
Обездолені діти Камінь-Каширщини отримали пожертви 4739
Обездолені діти Камінь-Каширщини отримали пожертви

В храмі Різдва Пресвятої Богородиці міста Каменя-Каширського 29 січня передали зібрані під час Різдвяної благодійної акції пожертви для дітей, які цього потребують.

Як повідомляють у Камінь-Каширському благочинні, допомогу отримали діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, ті котрі потрапили в тяжкі життєві обставини, а також діти наших Захисників, які віддали свої життя за цілісність України. Проживають вони на парафіях Камінь-Каширського благочиння. 

Зокрема, 63100 гривень зібрали завдяки милосердю небайдужих людей. З цієї суми 20600 гривень безпосередньо на Шостому Різдвяному Благодійному концерті, решту коштів пожертвували парафіяни православних храмів Камінь-Каширського благочиння УПЦ та благодійники.

22 дитини отримали цю допомогу. Не лишилися без уваги та підтримки 5 неповнолітніх дітей загиблих в зоні ООС Миколи Королька, Дмитра Герасимика та Олександра Шеметюка10000 грн. було передано на 25-ий Благодійний концерт, що був організований Волинською єпархією УПЦ та недавно проведений у місті Луцьку. Решту коштів було передано для підтримки сім’ї колишнього клірика Камінь-Каширського благочиння – нині спочилого, настоятеля Свято-Успенського храму села Щитинь Любешівського благочиння протоієрея Іоанна Свередюка та діток клірика Камінь-Каширського благочиння протоієрея Сергія Сіжука.

«Дітям, які через певні причини не змогли прибути для отримання коштів у храм Різдва Пресвятої Богородиці, передадуть допомогу місцеві настоятелі православних парафій. Варто зауважити, що передаючи допомогу, ніхто не ділив сиріт по релігійному принципі, всім, хто потребував цих коштів, вони були передані, не залежно від конфесійної приналежності», – переконують у Камінь-Каширському благочинні.










 

Читайте також: Директора Камінь-Каширського ВПУ нагородили Відзнакою Волинської єпархії УПЦ

 

 

Коментарі
30 Січня 2019, 14:28
Здається, що пишеться не «обездолені», а «знедолені». А загалом, непоганий PR – пі-ар. Шкода, що його не було у попередні роки, у довоєнні януківські.
30 Січня 2019, 15:28
Це добра і потрібна справа, але вона має робитися щиро і без особливого афішування. Досить згадати як це робив Святий Миколая, архієпископ Мир Лікійський чудотворець...
30 Січня 2019, 18:51
а вам нічим не догодиш.........
30 Січня 2019, 19:04
Не потрібно нам годити. Годіть собі, тобто живіть чесно і по-людські. Людина допомогою комусь, допомагає собі. Якщо вона це робить щиро, то має від цього духовну втіху, про яку слайд-презентацію не виставляє. Таке виставляння можна пробачити підлітку, але не особі, яка вважає себе священиком.
30 Січня 2019, 19:37
А коли вбивцю судитимуть?
30 Січня 2019, 20:49
А ви зробіть флешмоб,продовжіть гарну справу. А то осуджувати беретесь,а сам то що хорошого зробив?
30 Січня 2019, 22:01
Між флешмобом і благодійництвом немає нічого спільного. Флешмоб – це імпровізація чогось, а не реалізація чогось. Це обгортка без цукерки. Якщо ваші знайомі священики хочуть допомогти знедоленим грошима, то нехай організують серію концертів духовного співу, відвідають своїх заможних парафіян, особливо тих, хто має нелегальний бізнес. Ще щось прибуткове придумають. Про свої добрі справи промовчу, бо, на відміну від ваших знайомих священиків, не вважаю за потрібне про це говорити.
31 Січня 2019, 00:05
Молодці . Благодатний вплив томосу (не знаю як це новомодне слово пишеться)
31 Січня 2019, 00:27
Отож і мовчіть,бо тільки язиком молотити вмієте. А суть флешмобу це візьми з кишені і віддай нужденому і покажи своїм прикладом,що ти так можеш.
31 Січня 2019, 11:43
Ви малограмотна і хамовита людина. В такий спосіб ви своїх знайомих священиків не підтримуєте, а підставляєте, бо навіть люди базарного типу віддають перевагу врівноваженим і толковим. Флешмоб - слово з англійської мови, українською перекладається «блискавична юрба», це несподівана поява групи людей у заздалегідь запланованому місці. Отже ваші «благодійники» несподівано юрбою з’явились у запланованому місці і за допомогою фільмування справили враження на глядачів. Клоуни.
31 Січня 2019, 12:01
Це чим вам не вгодили люди,які працюють на базарі.Чи ви вважаєте себе самим розумним,що людей на сорти ділете.Ви неотесане хамло ,якщо вважаєте що люди на базарі немають освіти.
31 Січня 2019, 12:24
З приводу мене маю власну думку. Вас залишаю з вашими думками. Вірю, що про хамство ви знаєте краще за мене, з власного досвіду. А ще вам було б не зле навчитись розуміти прочитане. Я написав - «базарного типу», а не «базарники». Не думав, що з вашим досвідом важко усвідомити різницю між цими поняттями. Не всі, хто стоїть на базарі є носіями базарного типу мислення. Натомість осіб з базарним типом мислення чимало серед тих, хто приходить на базар по покупки. Базарне мислення, пояснюю, - це говоріння без розуміння вимовленого, без чіткого дотримання теми розмови, на одних емоціях. Тому люди такого типу віддають перевагу врівноваженим і толковим. Бо лише врівноваженістю можна зупинити цей хаотичний словесний фонтан.
31 Січня 2019, 13:16
Трохи вже занадто махати купюрами перед носами читачів. Так як я розумію у церкві є придбанник у якому здійснюються усі так би мовити товарогрошові операції. Для себе, думаю це для того щоб не гнівити господа який у свій час повиганяв усіх мінял з господнього храму, тому він і будується збоку храму. Тут Ми явно бачимо, що гроші ходять просто посеред храму, а отже чекатимо того часу коли Їх Госбодь також вижене з цих святих місць. Придумана мною на ходу казка про мінял та господа звичайно не має збутися вже, можливо "святі отці", "сімейство" само відійдуть від своїх гріховних справ не мені судити але є очевидним що "сімейство" прохи перегинають палку, скоріше всього що від безвиході свого становища яке все-таки на мою думку не є безвиходним. Просто слід дуже добре подумати і прийняти все-таки "правила гри" й не надіятися на наступного гаранта який поверне усе на свої місця оскільки гарант тут явно не причому. Слід згадати Старий Завіт коли Каїн убив Авеля, Світ не повернувся до попередніх станів, а став жити за іншими правилами, тому я у свою чергу пропоную "святому сімейству" ще раз подумати про своє становище й піти далі зі своїм народом. Найбільше моє скромне бажання це те коли наступні нащадки цього "сімейства" будуть охрещені у храмі отця Володимира. Якщо Вони приймають такий розклад то БОГ Вам у поміч.
31 Січня 2019, 15:23
Для "Камінь", "Хрін" і інші подібні до них: "У психології неадекватним називається людина, яка реагує на будь-яку подію нестандартно, врозріз із загальноприйнятими нормами моралі. Реакція, емоції і поведінку такої людини не відповідають ситуації. Наприклад, якесь позитивне подія викликає у людини негативні емоції. Він може стати неадекватним тимчасово, наприклад, в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, в будь-якої критичної ситуації. Або це може бути його постійний стан свідомості, в такому випадку це вже хвороба, наприклад шизофренія". Можливо вищеперерахованим особам пора вже звернутися до психіатричної лікарні. Щоб хто не зробив, а вони все гадять та й гадять. Радійте життю, панове!
31 Січня 2019, 15:38
"якесь позитивне подія викликає у людини негативні емоції": для ОГО, ця подія в становищі людини може ще називатися критичним ставленням до подій які не відповідають їхнім переконанням або загальноприйнятим подіям. Потім в зв"язку із цим слава Богу в Уукраїні близько 200 політичних партій які свого часу були зареєстровані Мінюстом України. І вже зовсім до речі у Росії тільки зовсім недавно було зареєстровано здається тільки близько сорока чи й менше політичних партій але все-таки на першій сходинці у Них так звана "єдиная Росія" з 75 відсотками підтримки це вже зовсім для Ваших підстав щоб не казатися як Ви говорите не викликати для себе емоції загальноприйнятим нормам моралі. Для Вас загальноприйнята норма моралі це підтримка промосковської церки, так званої УПЦ. Це точно загальноприйнята норма. До речі зовсім недавно загальноприйнята норма як будь-то було те, що росіяни наші друзі та брати. Тепер Ви що скажете на ці обставини із загальноприйнятними нормами коли КРИМ та частина Донбасу по-тихому відходять до "старшого брата"?
31 Січня 2019, 19:57
Це ви мабуть цитуєте результати своїх персональних психологічних переконань та умовиводів. Щось подібне масово поширювалось за часів СРСР – пропаганда стадної психології. Тому усіх незгодним з радянським режимом або відправляли на примусове психіатричне лікування, або за грати, або підводили під всесоюзну обструкцію. Завдяки цій практиці виросло покоління «народних психіатрів», які в кожному, не подібному собі бачать хворого на шизофренію. Що таке шизофренія не знають, але слово «шизофренія» шанують. По-друге, психологія людини і мораль, то різні речі. Мораллю психіку не вгамуєш, особливо, якщо це мораль чекіста, або злодія. Психіка пов’язана з людською душею, а мораль з суспільними традиціями. Склалась останнім часом мораль селфі, яку успішно перебрали «священики», і вже немає значення що селфується і хто селфується. Але має ж в когось бути поклик душі. Особливо в тих, хто працює священиком. Не може священик, якщо він не барига, хизуватись благодійним вчинком. Те що вони щось комусь подарували, то добре. Те, що вони це показали – є проявом їхньої духовної ницості. Ну уявіть собі селфі геніколога під час пологів на тлі звідки дитина виходить на сайті з підписом – ото вже десяте за день виймаю. Я бачу вам це важко зрозуміти, а все тому, що під час читання Святого Писання припиніть лузати гарбузове насіння або попкорн.
31 Січня 2019, 22:29
Як можна зрозуміти із сайту благочиння - 6-ий раз поспіль організовується Різдвяна акція допомоги знедоленим дітям. Священики відзвітувалися про це, підтвердивши фото, тому парафіяни бачать, що їх настоятель кошти отримав, отже передасть сиротам. Система "Прозоро" у виконанні священиків... До слова: подібний захід організовувала місцева РДА 8-го січня, заледве назбирали 2,5 тис. грн, був залучений весь район. Благочиння, що охоплює на половину меншу територію спрацювало в цьому напрямку "трішки ефективніше" і відзвітувалося на загал відкрито, з фото про все було прозвітовано. Так би ще наші чиновники різного розливу звітували про використання їхніх коштів ( чит. податків )...
01 Лютого 2019, 00:32
Ні, я таки правий. Для мене загальноприйнята норма моралі це - любов Божа. У Бога немає ні скифа, ні варвара, ні елліна. Перед Богом усі рівні.Рівний і українець, і білорус, і росіянин, і поляк. Любов Божа рівна перед усіма і для всіх. Якщо хтось зробив добру справу, дякуймо Богові, але ж не какаймо на тих, хто нам не подобається, бо перед Богом він такий же як і всі ми. А "ВСІМ" добре підмітив, гроші настоятель отримав, має передати сиротам на приході, з нього спрос. А "добродії" осуджують і порівнюють з торговцями в храмі із євангелія. Не осуджуйте, не путайте ..............................ну ви зрозуміли
01 Лютого 2019, 00:41
Ви спочатку розберіться, що таке селфі і де Ви його бачите на фото у даному випадку. Про шизофринію і психіатрію філософствуєте, а лементарного не знаєте. Геть як в анекдоті. Корова, кінь і овечка ість одне і теж, а на двір ідуть по різному. Чому? Не пояснить, але богослова із себе корчить. Не розбираєшся в г...і, не слід і богословствувати.
01 Лютого 2019, 11:59
Для ОГО:"Для мене загальноприйнята норма моралі це - любов Божа": чого це вирішили що загальноприйнята норма моралі це "божа любов"? До речі тут Ви дали маху, оскільки що таке божа любов то достоменно ніхто не знає. Не існує такої любові як "божа любов" й очевидно Ви взагалі у цьому випадку атеїст. В євангелії пишуть про любов до ближнього і так далі. Так ось як би вона була ось ця "божа любов" загальноприйнятною то принаймі старший брат не викрав би у Нас Крим та залишив и НАс з Донбасом на одинці, принаймі той хто говорить про "божу любов" не продавав и лахи у Камінь-Каширську зрізуючи стікери американської благодійної допомоги - це на місцевому рівні. Тому говорячи про "божу любов" то ще слід у цьому випадку подумати чи випадково не торгують цією "божою любов"ю" наше "святе сімейство" оскільтки очевидячки бачимо на власні очі як тут картинно хизуються грішми перед своїм та іншим електоратом.
01 Лютого 2019, 13:00
То ви пане себе трохи переоцінили. Все, що я написав не для вас, бо відразу видно, що ви з усього знавець. Я для тих, хто стежить за цією, типу, дискусією. Ви ж або священиком працює, або до них підв’язались – всі розуми поїли. Раніше у вашій тональності розмовляли компартійні керівники з людьми та комсомольські ватажки з комсомольцями. Так само, як і ви, коли в них закінчувались аргументи, то на людях починали просто хамити. Поза люди і кулаки випускали. Я таки не богослов, хоча сумніваюсь, що ви знаєте, хто це. Є радше теософом. То ось з площини своїх знань маю нагади про сім, зафіксованих в християнстві, смертних гріхів. Найбільшим гріхом є невігластво. Левова частка московських працівників церков вчиняють його регулярно. Найпомітнішим є патріарх Кіріл, який заявив, що слов’яни до прийняття християнства були дикими як звірі. Бідна на голову людина. Не здатний втямити, що християнство це не таблетка від голови і не проносне, а вчення, яке може сприйняти лише людина мисляча. Ось чому так багато тупих попів маємо і толкових серед не-попів. «Селфі» можна зробити самому, за допомогою палки чи без неї. Фото-селфі може зробити іншій, замість автоспуску і штативу. Суть селфі не у виконавці, це є фотожанр, добровільне сюжетне фото. Чи ви не помітили, що попи, наче моделі, на фото позують. Добре що хоч не обіймаються, не цьомкаються.
01 Лютого 2019, 13:36
Отут Ви дали не маху, а "МАХИЩА". Ви до цих пір не знаєте що таке любов Божа??? Так полюбив Бог світ, що віддав Сина Свого Єдинородного, щоб спасти світ. Прости їм Господи, бо невідають що творять. Ось в цих словах і проявляється любов Божа до нас, які є образ і подоба Божа. Образ Божий ми зберегли, а ось подобу зберегти не всім вдається, бо не мають любові. І словами "святе сімейство" не розкидайтесь, Ви чудово розумієте кого стосуються ці слова у євангелії. Що до коштів, думка моя, це фотофіксація для того, щоб люди бачили кому передані кошти і в кого їх потім шукати. Все прозоро. Дасть Бог дочекати на слідуючий рік благодійного концерту, знову що зможу пожертвую, а на виступі який влаштовують "розкрадачі бюджету" страшно щось подавати, "ноги можуть пришити"
01 Лютого 2019, 13:53
Довго думали над таким поясненням? Чи хто підказав?! З приводу фіксації коштів. Це не фотофакт, це фотожаба. Якщо вже й закортіло по-чесному зафіксувати, то для цього складається протокол вручення-отримання із підписами обох сторін. Якщо Бог допустить новий благодійний концерт – то не «що зможу», а то Бог допоміг, а сам розподілив. Скажіть чесно – варіанти обіцянки: віддам все, віддам 50% віддам 25%. А проповідь про любов - більш менш. А тепер розтлумачте сказане.
01 Лютого 2019, 14:15
Стосовно патр.Кирила я згідний на всі 100%. Його вчинки і життя відштовхують людей від церкви, але йому на це плювати, влада і багатство все що йому треба. Судити його, як і всіх нас, Буде Господь і тоді кожен дасть відповідь, ми за свої хріхи, він за свої. Думаю що Бог спитає в нього за війну на Донбасі, за полеглих воїнів та мирних людей, за благословіння військової техніки, спитає за всі біди людські до яких він був причетний. БУДЬ ЛАСКА. УВІМКНІТЬ ТРОХИ ЛОГІКИ. Маємо 14 помісних церков, які утворюють ЄДИНУ, СВЯТУ, СОБОРНУ АПОСТОЛЬСЬКУ ЦЕРКВУ і священики, яких всі гадять відносяться саме до неї, перебувають у єдності зі світовим православ&quot;я. Не керує повнотої церкви ні патр.Кирил, ні патр.Варфоломій, вони мають свої патріархії, рішення приймаються соборно. Інтонізація 3 лютого 2019 року митр.Епіфанія покаже, скільки помісних церков підтримують очолювану їм церкву. Дай Боже щоб визнала більшість і прислала на цю подію своїх представників, а інакшу ПЦУ залишиться невизнаною церквою - черговим розколом.<br/>Доречі, коли йду в храм і молюся в ньому, то про патр.Кирила не чую в ньому, у нас не поминають. Особисто для мене патр.Кирила не існує, не в нього ключі ві Царсво Божого і не він відкриватиме туди двері. Царство Боже в середині нас є (із євангелія).
01 Лютого 2019, 14:45
Шановний. Логіку не вмикають, а застосовують. До того ж немає універсальної на всі випадки логіки, бо це є лише усвідомлений порядок здобуття умовиводів. До того ж формальна логіка подає одну картину, а діалектична чи навіть математична – зовсім іншу. Але будьмо логічними. Кіріл є органічною, бо визнаною, складовою РПЦ та її філії УПЦ-МП. Якщо ця конфесія його прийняла і його терпіть, то чим вона від нього відрізняється? Це ж не дитина, а цілий Патріарх. Для вас він другий після Бога, чи не так?! Але для вас, а ви не єдині в цьому світі. Самі признались про ще 13 православних конфесій. Забули 14-ту, окрім РПЦ, ПЦУ. Забули, бо однією половиною свого мозку засуджуєте Кіріла, а другою повторюєте його гасла. Тепер запитання. Повторюєте, бо солідарні з ним? Чи боїтесь дисциплінарного стягнення від Онуфрія-Нафанаїла? Якщо повторюєте, то поділяєте його невігластво, немає значення, що потайки думаєте інакше. Якщо боїтесь, то який тоді з вас християнин, а тим більш – священик, чи біля нього? Ви ж передатчик істини від Бога до людини. Але й передатчик мав би зрозуміти, що недаремним був поділ християнства на православ’я і католицтво. Не недаремним був поділ православ’я на окремі конфесії. То чому поряд з РПЦ Польська Церква є, Грузинська є, словаків і чехів є, Болгарська є, Румунська є, а Української без Москви не має бути. Бо так Кіріл сказав, а ви повторив, як луна в горах???
01 Лютого 2019, 15:06
У Вашому випадку логіка вмикається. Не розумію про які ви пешете 13 конфесій. Не конфесії, а помісні чи автокефальні церкви. Так, про одну я не написав, &quot;церква Америки і Канади&quot;, яку визнають кацапи і ті що з ними. Це була б 15 помісна, а в даному випадку ПЦУ має шанс бути 15, має шанс, бо крім Константинопольського патріарха її ще ніхто не визнає. Я бачу для Вас на думку інших наплювати, як сеператюгам на думку українців, робімо що хочемо. Не обов&quot;язково бути попом чи біля нього, історію держави і церкви потрібно знати всім, а боятися треба Бога а не Пуйла, Пороха, Онипрія чи Кирилка. Українська церва має бути, але визнана іншими церквами помісними, а що думає стосовно цього рашка мені байдуже.
01 Лютого 2019, 15:41
Кожна людина допомагає чим може. Фарисей подібно до вас давав, але не все і не 50%, і не 25%, а 10%. У вас логіка фарісейська. Вдовиця добре пожертвувала, віддала останнє і не пошкодувала. Якщо нема що подати, морально підтримай і молитовно. Хто може вмістити, нехай вмістить.
01 Лютого 2019, 16:09
Де-юре, називається конфесія. Відповідно даним сайту Вселенського (Константинопольського ) Патріархату є 15 помісних Православних Церков. П’ятнадцятою з них є Православна Церква України. Плогіку не буду, бо в Московській чи Ленінградський семінаріях не навчався, але згадав про розповідь на цьому сайті Хріна щодо вражень очильника УГКЦ Сліпого про московського попа. Піп окрім зазубрених молитов нічого не знав. На вашому прикладі пізнаю особливості РПЦ – школи того попа. Але то не ваша вина в повному сенсі, тому добре, що ви не бачите і не чуєте себе збоку.
01 Лютого 2019, 22:05
Біда, що не бачу себе з боку, гріхів свої не бачу. Що стосується молитви, то настоятель навчав молитися своїми словами, говорити з Богом як із своїм батьком. Видно він теж у московській і ленінградській семінарії не навчався. Молодець він у нас. На сайті Константинопольського патріархату повинна бути ПЦУ, бо саме вона дала автокефалію ПЦУ, і в диптиху церков знаходиться на 15 місці того ж сайту. Питання в іншому, на сайтах інших церков помісних ПЦУ є? ОЙ, немає. А чому. Бо ніхто ще не визнав. Ох яке ж лихо, бідойка то яка, горейко ж то яке. Нічого, 3 лютого представники всіх помісних церков приїдуть до Києва і визнають ПЦУ, Якщо приїдуть. А як не приїдуть то й така політична сила як ПЦУ і так житиме.
02 Лютого 2019, 12:14
&quot;Ви дали не маху, а &quot;МАХИЩА&quot;: чому Ви вирішили що я дав маху? Я говорю про те саме що й Ви - ніхто незнає що таке божа любов оскільки людина не може бути буквально богом, навіть ближче того. Більше того ті хто намагаються бути Ним або принаймі схожим на нього я думаю вчиняють гріх. Тому і гріховні діла тих людей які говорять про себе як про богів або убоосоюлюватися Йому. Але про те я чомусь не бажаю на цю тему з Вами більше спілкуватися оскільки якщо Ви й знавець цих справ то не факт що Ви любите ближнього як Ви говорите, божою любов&quot;ю.
02 Лютого 2019, 12:44
Думка КАМЕНЯ:&quot;Більше того ті хто намагаються бути Ним(Богом) або принаймі схожим на нього я думаю вчиняють гріх.&quot; Богом ніхто не намагається бути, у Вас КАМІНЬ трохи цікаві фантазії, а от схожим... Краще ніж думати почитайте євангеліє і зверніть увагу ось на що, особливо на закінчення уривка де говориться про досконалість (схожість - бо ж не зрозумієте):<br/>Євангелія від Матея 5:42-48<br/>42 Дай тому, хто в тебе просить, а хто хоче позичити в тебе, не відвертайся. 43 Ви чули, що було сказано: Люби ближнього свого й ненавидь ворога свого. 44 А я кажу вам: Любіть ворогів ваших і моліться за тих, що гонять вас; 45 таким чином станете синами Отця вашого, що на небі, який велить своєму сонцю сходити на злих і на добрих і посилає дощ на праведних і неправедних. 46 Бо коли ви любите тих, що вас люблять, то яка вам за це нагорода? Хіба не те саме й митарі роблять? 47 І коли ви вітаєте лише братів ваших, що надзвичайного чините? Хіба не те саме й погани роблять? 48 Тож будьте досконалі, як Отець ваш небесний досконалий.”<br/>Добре Ви підмітили, немає в мене тієї любові до ближнього, яку хотілося б мати, проте людине повинна удосконалювати себе протягом усього життя. Надіюсь з Господньою допомогою здобути те, що необхідно мати для кожного християнина.
02 Лютого 2019, 13:02
Для ОГО: Дякую за науку про те бути досконалим як Отець це переважно не для Усіх загальноприйнятого як раніше Ви сказали, а тим більше усі грішні і в тому числі Я. Раніше бути досконалим як Отець, сьогодні маємо наприклад дві Українські лаври, про те бути досконалим з того самого як Бог полюбив Нас грішних то це проста тавтологія.
15 Лютого 2019, 16:24
А в кепіста Володимира в храмі гроші не ходять? Там що банкомат стоїть? А у їх все через казначейство воно ж недалеко
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром