Як і кого на Камінь-Каширщині забезпечують реабілітаційним лікуванням

02 Лютого 2019, 11:00
Як і кого на Камінь-Каширщині забезпечують реабілітаційним лікуванням 2655
Як і кого на Камінь-Каширщині забезпечують реабілітаційним лікуванням

На Камінь-Каширщині медичною реабілітацією забезпечили на понад 300 тисяч гривень.

Про це йдеться на сайті Камінь-Каширської РДА.

Так, з початку 2018 року Камінь-Каширське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області (далі – Богодухівське відділення) медичною реабілітацією на базі санаторно-курортних закладів забезпечив 27 застрахованих осіб на суму понад 324 тисяч гривень.

Від загальної кількості пролікованих 15 пройшли відновне лікування за профілем кардіо-пульмонарна реабілітація. Здебільшого це складні патології, вчасна реабілітація після яких дає можливість зменшити період лікування та повернутись до роботи і повноцінного життя. Зокрема, підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці, стан після  пролікованої нестабільної стенокардії, підгострий період захворювань легень, цукровий діабет тощо.

Крім того, протягом 2018 року за рахунок коштів Фонду послуги з реабілітаційного  лікуванняв  санаторіях України отримали:

5 осіб за профілем нейрореабілітація;

4 особи за профілем м’язово-скелетна реабілітація;

3 особи після операцій на органах травлення, на жіночих статевих органах та інше.

«Соціальна послуга–медична реабілітація, один із видів соціального захисту, спрямованого на відновлення здоров’я працюючої особи, профілактику ускладнень захворювань та уникнення інвалідності. Крім того, це  і матеріальна підтримка на весь період медичної реабілітації. Такий підхід дозволяє застрахованій людині, незалежно від її фінансових можливостей, отримати повний курс лікування в реабілітаційних відділеннях  санаторно-курортнихзакладів», – говорять у Камінь-Каширському відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області.

Підставою для направлення на лікування в реабілітаційні відділення санаторно-курортних закладів є висновок лікарсько-консультативної комісії (ЛКК) закладу охорони здоров’я, в якому хворий перебуває на стаціонарному лікуванні.

Відновне лікування в санаторії надається за наявності у застрахованої особи медичних показань і відсутності протипоказань та здійснюється за такими  профілями медичної реабілітації:

  •  нейрореабілітація (підгострий період інсультів, черепно-мозкових травм);
  • м’язово-скелетна реабілітація (підгострий період після операцій ортопедичних татравматологічних, ревматологічні захворювання);
  • кардіо-пульмонарна реабілітація (підгострий період інфаркту міокарда, після операцій на серці; підгострий період захворювань легень, після операцій на легенях; цукровий діабет);
  • медико-психологічна реабілітація учасників АТО;
  • реабілітація після оперативних втручань на органах зору;
  • реабілітація при порушенні перебігу вагітності (ускладнена вагітність)
  •  інша (соматична) реабілітація: підгострий період після оперативних втручань на органах травлення, сечостатевої системи, жіночих статевих органах.

На весь період реабілітаційного лікування застрахованій особі надається листок непрацездатності, відповідно до якого за рахунок коштів Фонду виплачується допомога у зв’язку зтимчасовою втратою працездатності.

Читайте також: Оголосили тендер на будівництво школи у Стобихівці

Коментарі
02 Лютого 2019, 13:19
Брехло і тільки. В Камінь-Каширьску взагалі відсутній лікар реабілітолог. Тому усе що призначається іншими лікарями усе йде котам під хвіст. Навіть узгодити з профілюючим лікарем який так і називається лікар-реабілітолог іншими лікарями курс ребілітації хворих НЕМАЄ МОЖЛИВОСТІ. Більше того коли мій син намагався пройти практику реабілітоголога в Камінь-Каширській поліклініці то йому відмовили оскільки сказали що у Нас немає практикуючого лікаря-реабілітолога. Я був просто в шоці. Усі щось пишуть, призначають реабілітаційний курс, а лікар реабілітолог відсутній в Камінь-Каширському районі. Не треба попросту брехати.
02 Лютого 2019, 13:30
До речі він (син) сьогодні збирається як завше поїхати на заробітки до Польщі або Чехії але в районі для нього немає роботи реабілітологом оскільки бути реабілітологом за його фахом то напочатку треба Камінь-Каширській поліклініці мати свого лікаря. Тому усе що тут говорять просто лапша на вуха.
03 Лютого 2019, 13:41
Вам в першу чергу потрібно ображатись на себе, що перед тим як віддати чадо на навчання не замислились що воно таке і де потім з такою бумажкою можна працювати.Вам чітко написали,що реабілітацією займаються спеціалізовані заклади і санаторіїї,де є відповідної кваліфікації лікарі. Поліклініка чи райлікарня займається іншим.А більшість дипломів приватних закладів освіти,які випускають таких спеціалістів-це путівки на ,,сезон"
03 Лютого 2019, 14:29
"Поліклініка чи райлікарня займається іншим": чим вона займається чи має займатися запитайте у нового міністра
03 Лютого 2019, 15:04
КВЕД-2010: Клас 86.10<br/>Клас Назва видів економічної діяльності та пояснення до них<br/>86.10 <br/>Діяльність лікарняних закладів<br/>Цей клас включає:<br/>короткострокове та тривале перебування пацієнтів у лікарнях широкого профілю, які здійснюють медичну, діагностичну та лікувальну діяльність (наприклад, громадські та обласні лікарні, лікарні некомерційних організацій, університетські лікарні, військові шпиталі та в'язничні лікарні), та лікарняні установи спеціального призначення (наприклад, наркологічні та психіатричні клініки, інфекційні лікарні, пологові будинки, санаторно-курортні заклади). Тут чітко сказано що за цим кведом санаторно-курортні заклади також підпадають під категорію діяльності лікарняних закладів. ТОму не слід говорити що мовляв Камінь-Каширська райлікарня чи поліклініка має займатися тим чим займається. Якщо мова зайшла тільки за спеціалізовані санаторно-корортні заклади то зайдіть до установи (К-Каширська райполіклініка, лікарня), пройдіться поверхами і Ви самі побачите скількома операціями займається поліклініка, лікарня чисто санаторно-курортним напрямком. Потім недаром один із членів фронтового братства на зустрічі з народним депутатом оголосив своє бачення цього новітнього напрямку відновлення втраченого здоров&quot;я. В районі немає або відсутній будь-який напрямок або розуміння цієї ситуації, оскільки так як вже сталося що я особисто перебуваю у цьому &quot;процесі&quot;, розуміння цієї важливої теми, оскільки якщо мій член родини навчався по цьому напрямку то хочеш чи не хочеш інколи задумуєшся над тим чим буде займатися чи займається моя близька людина то маю якусь навіть неупереджену/упереджену як кому до вподоби думку відносно цих проблем. Тому ця інформація про фінансування деяких напрямків відновлення здоров&quot;я реабілітаційними методами згідно тренду про який було оголошено міністром, дай бог ЇЇ здоров&quot;я оскільки до цього часу нашими очевидно не розумілося як бути далі і що робити з громадянами коли вони після стаціонару опиняються знову сам на сам з хворобами то виявляється реабілітація хворих, а надто тепер післяопераційних або серево-судинних це на 80 відсотків це час за який громадянин має нехай повністю одужати відносно свого попереднього стану. Тут в Камінь-Каширську або не можуть або невміють або не мають змоги тому та інформація яка тут була оголошена це інформмація тільки для галочки оскільки якщо голова РДА все-таки має якусь там освіту приблизно медичного характеру то має розуміти що на такий район як Наш із 62тис. населенням то рано чи пізно реабілітація має розгортатися у цілком пристойний напрямок медичної галузі. Від себе додам, що Мій намагається осягнути для себе цей напрямок своєї діяльності в майбутньому але чи хто йому допоможе то не факт, оскільки має бути воля, бажання місцевих структур державної та місцевої влади.
03 Лютого 2019, 17:35
&quot;в першу чергу потрібно ображатись на себе,&quot;: до чого тут така риторика, ображатися. Як можна ображатися на те чого немає але неодмінно має бути адже навіть міністр говорить, що медицина має перекваліфікуватися на інші шляхи оздоровчого напрямку громадян держави. У цьому випадку МИ бачимо совєтський звіт про те, що Ми мовляв послали на такую-то суму на реабілітацію або як говорить мій оппонент(тка) на санаторно-курортне лікування в спеціалізовані заклади - це вже з ясно що опонент(тка) є знавцем справи. Шановні та якщо взяти наприклад тільки серцево-судинні захворювання то наша рідна, районна медицина тільки гідна своєчасно привести, утримати від нагальної смерті місяць, два чи від сили до шести місяців, а там вже точно в гроб. Чому таке становище? Через те, що у Нас навіть немає часу чи коштів на цю массу людей або хоч 10-15 відсоків від громадян які пройшли курси реанімації на РЕАБІЛІТАЦІЮ свого здоров&quot;я. Тому наша система тільки для того щоб у свій час рано чи пізно отримати довідку про смерть своїх близьких та рідних. Ми нічого не можемо або принаймі не робимо і нічого не бажаємо. Користуємося тим що Нам дісталося від радянського союзу. А Ви говорите що я ображаюся. Так ображаюся, що наші діти підростають набуваючи нормальних спецільностей, а далі вимушені шукати своєї долі де інде оскільки наша влада не може забезпечити розвиток у цьому випадку медичної галузі в районі. До речі, або як говорить один ведучий з телеканалу, не чіпайте дітей й Він між іншим без Мене отримав спеціальність і я його туди не посилав.
03 Лютого 2019, 19:00
Дуже цікаво для чого тоді вводити таку спеціальність і навчати такій справі людей.
03 Лютого 2019, 19:03
На мою думку це питання має вирішити головний лікар, так як міністерство дало згоду на випуск спеціалістів з такими дипломами.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024