На поклін до Москви: Онуфрій та нардеп від «Опоблоку» їздили вітати патріарха Кирила

02 Лютого 2019, 19:15
Онуфрій та нардеп від «Опоблоку» їздили вітати патріарха Кирила 5578
Онуфрій та нардеп від «Опоблоку» їздили вітати патріарха Кирила

Предстоятель УПЦ МП, митрополит Онуфрій і нардеп від Опозиційного блоку Вадим Новинський взяли участь в урочистостях з нагоди десятиріччя інтронізації патріарха Московського і всієї Русі Кирила, які проходили в Москві 31 січня.

Знімальній групі телеканалу ATR увечері 1 лютого вдалося зняти ексклюзивні кадри, як кортеж з одіозним політиком і предстоятелем УПЦ МП виїжджає з воріт VIP-терміналу аеропорту «Київ» (Жуляни).

Кілька знімальних груп різних телеканалів чатували під VIP-терміналом аеропорту «Київ» починаючи з 18:00 години. О 21:45 журналістам вдалося зняти ексклюзивні кадри, як кортеж з одіозним політиком і керівником УПЦ МП, виїжджає з воріт VIP-терміналу. Так, з з терміналу Б аеропорту «Київ» (Жуляни) виїхав мікроавтобус Chevrolet, в якому, за словами журналіста ATR, знаходилися люди в рясах, а в автомобілі Mercedes був Вадим Новинський.

Як відомо, 31 січня 2019 в Великому залі Державного Кремлівського палацу відбувся урочистий захід, присвячений 10-річчю Помісного собору Російської Православної Церкви в 2009 році і інтронізації Патріарха Московського і всієї Русі Кирила. 1 лютого відбулося богослужіння в храмі Христа Спасителя. Митрополит УПЦ МП Онуфрій взяв участь в урочистих заходах.


 

Коментарі
03 Лютого 2019, 01:04
Рівно 10 років тому напередодні виборів Патріарха РПЦ, мотивуючи зняття своєї кандидатури на претендента на цю найвищу церковну посаду, Митрополит УПЦ Володимир(Сабодан), що представляв найчисельнішу і найвпливовішу делегацію від українського православ'я, заявив, що "воліє постати перед Богом 121-м митрополитом Київським, аніж 16 патріархом Московським, цим самим підтверджуючи давність Київської Митрополії, котра свого часу була материнською для Москви". Прикметно і те, що новообраний Патріарх Кирило (Гундяєв), коли його вже оголосили обраним на престол, на початку своєї інтронізації підійшов на ритуальний подячний поклін і цілування тільки до Митрополита УПЦ Володимира, після цього зайняв своє місце на символічному троні і вже приймав вітання від всіх інших високосановних владик, гостей, що представляли помісні церкви світу та інші церковні структури та делегації. Цим він віддав не тільки шану особисто Митрополиту Сабодану, не дивлячись на його фразу наведену вище, але й Київському престолу, знаючи його вагу та значення для РПЦ...
03 Лютого 2019, 05:13
"Цим він віддав не тільки шану": чого він там віддав це один бог знає, не слід накручувати різне треп"є.
03 Лютого 2019, 16:17
З огляду на те, що більшість громад УПЦ-МП перейшли в ПЦУ без своїх, тепер колишніх, священиків, говорить про те, що московська церква за весь час свого порядкування в Україні так і не змогла прищепити вірус холуйства більшості українців.
04 Лютого 2019, 15:25
На урочистості з приводу інтронізації патріарха Кирила були присутні преставники 11 помісних церков. А на дійстві , які відбулись 03.02.2019 року в Софії Київській були присутні лише представники Константинопольського папи-мами. Дивно ще , що Філарет захворів ( чи просто гордість не дала йому зняти патріаршого куколя, якого він продовжує натягувати собі на голову)
04 Лютого 2019, 15:42
Поживемо – побачимо. Колись «мудрі» доводили, що держави Україна ніколи не було і ніколи не буде. Про надання автокефалії – що ніколи не нададуть. Щось не збувається. Процедура визнання ПЦУ розтягнеться максимум на три роки. Останніми визнають РПЦ, Сербська Православна церква, можливо після того, як від неї відійде Македонська та Чорногорська Православні Церкви, та Антиохийська Православна Церква. Не виключено, що до того часу від РПЦ відійде Молдавська Православна Церква. Або стане самостійною, або приєднається до Румунської Православної Церкви
04 Лютого 2019, 17:07
Пане Сергію, не "паліться" так відверто, якщо вже всім серцем, душею і власною кишенею вболіваєте за РПЦ і Росію, а не за Україну. На інтронізацію до Кирила прибували представники майже всіх помісних церков, бо РПЦ на той час, коли у її складі була УПЦ, була найбільшою з православних церков світу і її вплив у світовому християнстві був значний та непередбачуваний. Окрім того, Москва у своїх давніх ще з царських часів традиціях щедро засівала світом, у т.ч. і серед помісних церков, аби і у такий спосіб мати відповідний всесторонній вплив на існуючий світопорядок. Окрім того, клірики, церковні сановники це не миряни, їхня корпоративна підтримка одне одного відома здавна і передбачувана. Навіть єзуїт Франциск на зустрічі з Кирилом на Кубі загравав до нього і підписав спільну заяву, яка на перший погляд була дещо проросійською. Але ж це все пропагандистські штучки і РПЦ нині має такі ж потуги і перспективи, як СССР у 1990 році. Москва взагалі 141 рік була самопроголошеною церквою, доки їй представник "папи-мами" вимушено під тиском Бориса Годунова не виписав у Москві на коліні грамоту про визнання. Хіба Вас у бурсі не вчили, що у 1948 році РПЦ з шиком і розмахом святкувала на весь світ своє 500 ліття? Хіба вам, освіченому у церковній історії РПЦ не було дивно, що Путін вже у 2018 році раптом організував святкування 1030- ліття Хрещення Русі у Москві, ніби то московія у якийсь спосіб була причетна до цього свята? Бо з таким самим успіхом в Москві можна святкувати і ювілеї Візантії чи Єрусалиму, адже саме звідти через Київ і Володимира Великого християнство йшло на береги Москви-ріки. Чого тільки Києвом обмежуватися? Тре брати далі, саме для того і московити носяться з ідеєю ІІІ Риму, аби з часом в архівах знайшлось підтвердження, що Ісус Христос був родом десь з псковських земель... Тому, ви не журіться за ПЦУ, журіться за долю улюбленої вам сторони, бо їхні історичні катаклізми насторожують, рівень православної релігійності в Росії дедалі падає і у центрі Москви 200 тисячний намаз мусульман вже давно став звичним явищем...
04 Лютого 2019, 19:09
Сам написав - сам прочитав. Видно часу не бракує.
04 Лютого 2019, 21:12
Чого мені журитись за ПЦУ СЦУ УПЦКП КПУПЦ (вибачте, ніяк не збагну як правильно). Вирішили, що моя освіта на рівні бурси, і я не патріот України. Ну щож, Спаси Вас Господи.
04 Лютого 2019, 21:31
Всім демагогам-активістам: "Ми молимося за єдність православної церкви. Тобто ми поминаємо всіх предстоятелів помісних православних церков. Тому і в диптиху серед них є і предстоятель РПЦ, патріарх Кирило." Ги-ги-ги
04 Лютого 2019, 21:46
Отакої. То пан Доменко проповідує рускій мір. Жах. Як може церква, яка молиться за Кіріла називатись українською автокефальною? Хоча , її автокефалія на рівні звичайної єпархії.
04 Лютого 2019, 22:04
Втерлись?
04 Лютого 2019, 22:33
Кіріла старість не бере? Мабуть він не виняток і старіє потрохи.
04 Лютого 2019, 23:02
Не буде Кирила буде Алексий ІІІ. Головне не лізти поперед батька в пекло.
05 Лютого 2019, 15:26
З приводу поминання Кіріла, Епіфаній дав чіткі пояснення. Це є правилом Православної Церкви – згадувати всіх очильників помісних Церков. Тому справа не в Епіфанії, а в правилах. Інше – чи наважиться колись Кіріл згадати Епіфанія? Русский мір проповідають священики МП. Прикривають це будь-якою захисною брехнею, але проповідають. Досить того, що вони визнають існування якоїсь Русі, тоді як такої держави ніколи не було. Була вигадка істориків-пропагандистів, політиків-пропагандистів про Русь, як православний простір. Правда чомусь забули залучити до цього простору болгар, румун, сербів, македонців, чорногорців, албанців, грузинів. Чомусь не наважуються в голос заявити, що відповідно їх міркуванням, до «Русі», «руського православного світу» варто зарахувати східну Польщу: Холмщину та Підляшшя і східну Словаччину. Чому вони не боронять «права» рускоязичного насєленія на теренах сучасної Речі Посполитої??? Відповідь очевидна. Вони брехуни. І їх сила у суцільній необізнаності українців
05 Лютого 2019, 19:58
Перекладаю вищесказане на українську Для Єпиванія поминання Кирила є правилом Православної Церкви, а для Онуфрія зрада! Крапка.
05 Лютого 2019, 21:09
Крім правил є принципи. Як бути з принципами?
05 Лютого 2019, 22:12
Єпинфанію поминати Кіріла можна бо таке правило,а ви по селех не згадуйте бо ви сепари?!Абсурд!!!!!!!!!!!Не бомкайте дурного,в селах району кіріла давно не згадують,а всі ці події щодо переходу в пцу ,сцу,упцкп не що інше як передвиборний піар президента.Скиньте рожеві окуляри,підіть в церкву (не в пцу,не в упцкп,не упц мп) а в церкву Христову і щиро помоліться(нехай навіть на африканській мові,Бог знає всі,головне щоб з вірою) за мир у всьому світі.
05 Лютого 2019, 22:44
+100500, але краще в канонічну
05 Лютого 2019, 22:56
Це гординя. Піди покайся і не сприймай надто серйозно тимчасове. Краще думай про вічне
06 Лютого 2019, 00:35
Станом на кінець січня 2019 року до ПЦУ з УПЦ-МП перейшло 250 парафій. З такими темпами до кінця року ПЦУ поповниться не менш як 1500 парафіями. А ще. Усі закони. Це про обов’язкове перейменування МП на РПЦ, про порядок переходу релігійних громад приймали депутати Верховної Ради, а не Президент Порошенко. Усі телевізійні канали, крім промосковського Інтеру щоразу повідомляють про перехід чергової парафії. Щодня збільшується людей, які підтримують ПЦУ. І тільки невелика купка поліських попів не може запам’ятати назву Православної Церкви України. Знав, що убогі вони умом, але не знав, що настільки.
06 Лютого 2019, 00:56
Давно знав? З моменту хрещення? Чи тільки зараз прозрів з допомогою зомбоящика? Шкода тебе убогого
06 Лютого 2019, 12:24
О, перший відгукнувся. Вітаю. У вас є шанс повернутись до розуму. Але якщо серйозно, то не з «зомбі ящика», а по роботі знаю, що ще за часів НКВД-КГБ була розроблена ефективна програма знищення справжнього православ’я в СССР. Комуністам була потрібна псевдоцерква, яка б так сяк задовольняла «духовні потреби віруючих», але до віри не мала б ніякого стосунку. Попередній досвід показав, що проста заборона Церкви нічого не дає. Вона має шанс відродитись в підпіллі, як це сталось з українськими греко-католиками. Згідно цієї програми усіх толкових вербували ще в семінарії, але на керівні посади просували безвольних та жадібних. Давали їм можливість щось вкрасти, десь согрішити, а потім тримали їх за одне місце до скону. На сьогодні переважна частина попів УПЦ-МП на гачку ФСБ. Першим з них є Онуфрій зі своїми маєтками на пожертви прихожан. Ви мабуть з тієї самої когорти.
06 Лютого 2019, 14:39
А Філарет, часом, не з тієї когорти. Чи він не в радянські часи вибився наверх? І зараз продовжує свою брудну справу. А православна псевдоцерква зараз потрібна не тільки комуністам, а османам і масонам. Завтра вам скажуть, що краще в мечеть ходити і ви побіжите перший, забувши про предків... А на рахунок маєтків, то поцікавтесь скільки їх у Єпифанія у 40 років
06 Лютого 2019, 14:52
З тим, що війна проти Православної Церкви і Християнством в цілому йде давно, повністю згоден. Причому, з часом дедалі інтенсивніше.
06 Лютого 2019, 14:57
ЖОДНОГО Попа, котрий відійшов від Божого призначення, не виправдовую
06 Лютого 2019, 15:44
Ото вас розвезло. Значить в ціль влучив. Філарет про свої «стосунки» сам признався. Тепер черга за Кірілом і його підлеглими в Україні. про Філарета можу додати, що в кожній системи знаходяться зрадники. Філарет зрадив РПЦ – це вигідно Україні. Якщо маєте достовірну інформацію про Епіфанія, українською слід писати Епіфаній, а не Єпіфаній, язик поміняйте попе, то оприлюдніть. А ось про все інше, про масонів, мусульман, православ’я промовчу. Це для вас надто складні питання, то не буду перевантажувати ваш мозок, аби запобігти його вибуху. Одне скажу. Якщо ви вірите в існування Бога за межами вашого тіла з головою, то зробіть спробу повірити, що й християнство існує за межами РПЦ. Якщо християнство, православ’я – це РПЦ, то краще вже прийняти мусульманство, щоб оголосити джихад таким релігійним йолопам, як попівство РПЦ.
06 Лютого 2019, 18:59
Не 250 парафій перейшло, а 250 Храмів вкраличи віджали. Але забирають будівлю. Парафії лишаються. В нас можуть забрати будівлю, але віру ніхто в мене відбере.
06 Лютого 2019, 19:00
Вибачте, НЕ ВІДБЕРЕ.
06 Лютого 2019, 23:40
Якщо зайшла мова про статки Епіфанія, який в селі зробив ремонт маминого будинку, обклавши його цеглою, то стільки б "гріхів" нам всім. А от для цікавості загугліть "статки Харківського митрополита Онуфрія" на сторінці "Юный Харьков", то за голову візьметесь - яку силу силенну землі, квартир, машин, маєтків наколядував цей відносно молодий бізнесмен у рясі. Тому, шановні попи з МП, відмежуйтесь від цих грошових мішків і діляг, які вами справді бідними у прямому і переносному сенсі священниками та малоосвіченими прихожанами прикриваються у своїх злодіяннях. А хіба така ситуація лишень у Харкові? Не повторюйте московських жидівсько-масонських страшилок, оскільки питання української православної Церкви вирішено раз і назавжди. Питання воз'єднання в єдину УПЦ Київської молодих православних людей, а не на глибоких пенсіонерів...
07 Лютого 2019, 00:52
Подивіться краще на маєтки під Києвом Сергійка Доменко.
07 Лютого 2019, 01:20
Ти про той зелений будиночок? Тут на аеродромі у кожного другого ліпший стоїть, так що притихли. Бо якби у Філарета чи Епіфанія були такі мазанки із глини як у Онуфрія з Кирилом , то перший рос канал з Інтером кожного дня б показували. А так нема за що зачепити
07 Лютого 2019, 01:38
Маю враження, що у вас почалась розумова агонія. Переходять громади. Переходять нормальні люди. А ось попам, що не пішли з ними треба вставати на облік в центрах зайнятості. Може трохи попустить. Або до Сибіру. Кажуть там бракує попів. Що були, поспивались
07 Лютого 2019, 01:42
Станом на 06 лютого 2019 року у Волинській області 38 парафій пішли від Кірила
07 Лютого 2019, 10:18
Ні, ми не про той зелений будиночок, а про персикові хороми на 2000 квадратів. А агонія почалась у Вас , шановні. "Переходять нормальні люди"?. А ті , що лишаються вірні своїй церкві що є ненормальні? А Ви , вибачте, хто такий , що судити когось? В нас вже ті, що мають іншу думку , чи ходять до неправильної церкви стають людьми другого гатунку? Ми вже Вам заважаємо ? В нас тільки всі проблеми в Україні, чи ми по Вашому менші патріоти? ТА ПОЧНІМ НАРЕШТІ КОЖЕН З СЕБЕ, НАВЧІМОСЬ ПОВАЖАТИ ОТОЧУЮЧИХ!!! Може тоді щось хочаб матимемо надію на кращі зміни. А то: ти в Моску, ти в Сибір, ти ще кудись. Та хто Ви такі, щоб так звертатись до інших?!!!
07 Лютого 2019, 12:57
Якщо маєте достовірні факти про маєтки Епіфанія, беріть журналістів, нардепів, нехай роблять запити з метою отримати підтвердження ваших заяв про Епіфанові багатства. Зробите добру справу, незалежно від результатів розслідування. Нова Церква не повинна повторити шлях РПЦ-УПЦ. Нормальні люди – це люди, які мають власну думку і не у всьому слухають священиків. Бо, по-перше, значна частина священиків є малограмотними, боязливими і безпорадними. Наслідок московського виховання. По-друге, священик однозначно краще знається на літургії, але, часто-густо, не на питаннях віри, християнства, православ’я зокрема. Часи, коли попи знали все вже давно минули. По-третє, священики МП відстоюють не православ’я, а свої пригріті кормушки. Розриваються на частини між бажанням зберегти свої статки, свій спосіб заробляння на життя та бажанням догодити Онуфрію-Нафанаїлу. Неправильних Церков немає. Є неправильні люди. Бо навіщо орендувати канонічність у РПЦ, коли є своя. Навіщо залишатись у філії РПЦ, коли є автокефальна Православна Церква України. З приводу сортовості, то це вже ваша вигадка. А ось щодо патріотизму, то для мене, який вважає себе патріотом, патріотизм вимірюється формулою: Бог – Україна – Церква. Ви ж фактично пропонуєте формулу: Церква – Росія – Бог. І для священиків, які є шанувальниками цієї другої формули, дорога до Сибіру, в гіршому випадку, а до Москви – в найкращому.
07 Лютого 2019, 13:41
З ким ви спорите? З проплаченим ботом. Він за 30 срібняків продасть що завгодно
07 Лютого 2019, 13:46
Що не сподобались факти про статки Думенко? Навіщо посилання видалив? Цензура ще та, совєцька.
07 Лютого 2019, 14:33
Отож окрім питання статків Епіфанія вам немає про що говорити. Тому, ще раз звертаюсь, позичте в Путіна дрон, найміть журналістів, підтягніть опаблоківців з Верховної Ради і знайдіть вже ці багатства. В Ануфрія знайшли, в Нафанаіла знайшли, в настоятеля Києво-Печерської Лаври знайшли, документально зафіксували. Знайдіть в Епіфанія. Покваптесь у вас часу до Великодня. Бо потім вас ваші найпалкіші прихильники заїдять. З кожним днем ваші шанси тануть. Фактично дві, три парафії переходять до ПЦУ. Ануфрію є куда їхати. Нафанаілу є куди їхати. А на вас хтось чекає???
07 Лютого 2019, 17:00
Яке відношення має неголений чоловік у синій маринарці на світлині праворуч? Де та яким чином він озолотився?
07 Лютого 2019, 18:07
Проплаченого бота ти в дзеркалі побачиш. Не суди по собі.
07 Лютого 2019, 18:14
Для Вас Бог-Україна -Церква. А для мене в душі найперше Господь Бог Наш і Спаситель Іісус Христос. Він , і Його заповіді для мене найголовніше. В Господа не має національностей (згадайте Святе Письмо) . Україна для мене- це моя Батьківщина , в якій я народився, в якій жили мої батьки-прадіди, в якій будуть жити мої діти. Але релігія- це одне це моє, особисте, а громадянство це інше.
07 Лютого 2019, 18:31
https://strana.ua/articles/private-life/176811-strana-nashla-200-metrovyj-dom-hlavy-ptsu-epifanija-v-sele-pod-kievom-foto.html Ось один з матеріалів про статки Сергія Доменко.
07 Лютого 2019, 19:58
Якщо для вас Канонічна Церква і Путін одне і теж, то про що мова? Всі аргументи зводяться до цього. Мені глибоко все одно в яку Церкву, Синагогу чи Мечеть хто ходить, тож і ви не переймайтеся. Адже у нас європейська демократія, чи не так?
07 Лютого 2019, 20:33
Не лукавте. Заповіді. Це ті 10, які з рук Яхве отримав Мойсей на горі Синай ? Якщо так, то до чого тут Христос? В Бога, який забрав до себе Христа національностей немає, але Христос був іудеєм за вірою і національним походженням, поки жив на землі. Кіріл з Путіним називають себе велікоросамі. Кажуть, що ми з ними один народ. Полякам, німцям таке не кажуть, а нам кажуть. Значить РПЦ розрізняє нації. То в Святому Писанні все правильно, а на землі дещо інакше. Якщо ви в духовному поєднані з Кірілом, то на першому місці для вас має бути не Україна, а він з його конфесією. Не удавайте з себе абсолютно перейнятим християнством. Такі живуть в печерах, займаються самопізнанням, а не роблять дописи в інтернеті. Ви маєте стать, вік, соціальне, національне походження, живете в конкретній країні, яку фактично продаєте московському попу. Ви ведете земний спосіб життя, а тому варто триматись того, від чого походиш: Бог, який є єдиним для всіх – Україна разом з батьками – Церква, яка в релігійний спосіб стоїть на сторожі України, батьків, рідних.
07 Лютого 2019, 20:44
РПЦ для мене Путін. Путін має прямий вплив на РПЦ. Опосередковано впливає на польських, словацьких, чеських, деяких арабських православних. Канонічність для мене означає те саме, що і для інших. Це законність або легітимність. На сьогодні в світі є 15 канонічних православних Церков. На 10 з них Путін немає впливу. В Церкву не ходять. Ходять в туалет. В Церкві моляться, бо то не обов’язково є спорудою, а духовним визнанням причетності до подібних за вірою. В нас насправді є трохи демократії, тому ви можете довіку лишатись в релігійній організації, якою керує Путін.
07 Лютого 2019, 21:49
Прискіпуватись до слів - це доля невдах, які не мають аргументів.<br/><br/>ЦЕ́РКВА, и; род. в. мн. ков, жін.<br/>1. Релігійна організація духівництва і віруючих, об'єднана спільністю вірувань і обрядовості.<br/>2. Будівля, в якій відбувається християнське богослужіння.<br/><br/>http://sum.in.ua/s/cerkva
07 Лютого 2019, 23:06
а статки бороданя в піджаку?
08 Лютого 2019, 14:03
Вже безліч разів були спроби створення релігійно-політичних організацій, щоб використовувати їх у власних цілях. Тільки де вони всі? Пішли в забуття...<br/>Істинна Православна Церква - Церква Христова на землі, що очолюється Господом Ісусом Христом є, була і буде! Амінь.
08 Лютого 2019, 14:31
Таки так. Однією з таких релігійно-політичних організацій є УПЦ-МП, яку, щоб її підтримати на чужій від Росії території, зробили орендарем канонічності у РПЦ. Чи то їй франшизу продали. Далі маєте рацію, тільки додам – усе неприродне, штучне іде в забуття. З приводу істинної Православної Церкви на землі, явно перегнули, бо Христос своє вчення між православними, католиками, протестантами не розносив. Це вже справа земних очильників, не всі з яких насправді вважають Христа своїм духовним керівником. Тому істинна Христова Церква на небесах. Аве!
08 Лютого 2019, 15:08
Те, у що ти віриш, стає твоїм світом. © Річард Метісон<br/>Якщо сміття в голові ... далі по тексту. <br/>Схоластичні суперечки мене не цікавлять.<br/>Хай щастить.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром