Як боржникові зі сплати аліментів влаштуватися на роботу

04 Лютого 2019, 13:00
3153

Особа, яка має заборгованість зі сплати аліментів, може знайти роботу, звернувшись у відповідні органи.

Камінь-Каширський районний відділ державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Волинській області повідомив деталі працевлаштування.

Як виконується рішення про стягнення аліментів?

Якщо боржник працює або отримує інший дохід (пенсію, стипендію тощо) – шляхом здійснення підприємством, установами, організаціями, фізичними особами, фізичними особами-підприємцями, які виплачують боржнику заробітню плату (інші доходи), щомісячних відрахувань із його заробітньої плати (інших доходів).

Якщо боржник не працює та не сплачує аліменти самостійно, за наявності у нього заборгованості із сплати аліментів понад три місяці – належне йому майно арештовується, вилучається та реалізовується в примусовому порядку для погашення заборгованості зі сплати аліментів.

Які стягнення можуть бути застосовані до боржника?

  • тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, керуванні транспортними засобами, користуванні зброєю та полювання,
  • стягнення виконавчого збору (основної винагороди приватного  виконавця) та штрафних санкцій,
  • адміністративна відповідальність за несплату аліментів ( передбачені суспільно корисні роботи),
  • кримінальна відповідальність за ухилення від сплати аліментів.

Як боржник може знайти роботу?

Працевлаштуватися самостійно або звернутися до державної служби зайнятості за сприянням у працевлаштуванні.

Офіційно інформацію про наявні вакансії можна:

Якщо неможливо працевлаштуватися за наявним фахом?

Державна служба зайнятості може забезпечити професійне навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації з можливістю отримання навичок нового виду професії або підвищення кваліфікації за вже наявним фахом.

Що необхідно зробити боржнику у разі працевлаштування?

Негайно повідомити державного виконавця, на виконанні у якого перебуває рішення про стягнення аліментів про місце роботи.

Проект Мін'юсту «Я МАЮ ПРАВО!» навчає громадян користуватися своїми правами та захищати їх у разі порушення. За питаннями звертатися за телефонами: єдиного контакт-центру системи, безоплатної правової допомоги – 0800213103, гарячої лінії Державної служби зайнятості 0800509966, а також на офіційному веб-сайті Державної служби зайнятості. 

Детальніше у буклетах


 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром