Як «вирощується» ліс у розсадниках Камінь-Каширського лісгоспу

05 Лютого 2019, 12:41
Як «вирощується» ліс у розсадниках Камінь-Каширського лісгоспу 4045
Як «вирощується» ліс у розсадниках Камінь-Каширського лісгоспу

Ліс починається з насінини. Цей взаємозв'язок лісівники державного підприємства "Камінь-Каширське лісове господарство" забезпечують власною працею.

Шлях розпочинається... із восьми тимчасових розсадників, що діють при кожному лісництві. У цих розсадниках навесні висівається насіння головної лісоутворюючої породи - сосни звичайної. І тільки належний догляд забезпечує очікуваний результат. Тривалий час лісівники успішно застосовують фактор природного заліснення лісових територій. Інакшими словами - сприяють вирощуванню молодого насадження природним шляхом. На відміну від штучного, природне поновлення має ряд переваг, головна з яких та, що молоді дерева за генетичними та екологічними показниками краще пристосовані до конкретного місця.

Крім того, за сприятливих умов успішне природне поновлення вимагає значно менших зусиль і витрат коштів, ніж створення лісових культур. Наочний приклад цьому - ділянка Добренського лісництва, де у 2016 році було проведено сприяння природному поновленню. Річний приріст сосни (зважаючи навіть на те, що рік видався не найкращим у плані погодніх умов) в межах 50 сантиметрів.

2

1

1

1

1

1

2

1

1

Минулоріч на тимчасових розсадниках лісництв підприємства вирощено більше 900 тисяч сіянців сосни звичайної. Цієї кількості посадкового матеріалу вистачить для забезпечення лісокультурних потреб лісгоспу навесні. Щорічні плани лісовідновлення лісівники складають виходячи з головного завдання –стовідсотково заліснити площі, що вийшли з-під суцільних зрубів.

1
майстер лісу Сошичненського лісництва Василь Петрук
майстер лісу Сошичненського лісництва Василь Петрук

2
майстер лісу Добренського лісництва Петро Триндюк
майстер лісу Добренського лісництва Петро Триндюк

Читайте також: Як працюють камінь-каширські лісгоспи: соціально-економічні реалії

Коментарі
07 Лютого 2019, 16:50
Розсадник і шкілка- це одне і теж? Хто в темі поясніть будь-ласка.
13 Лютого 2019, 11:47
Бусько і подібні йому вирізає по варваські ліс тисячами куб. а лісхоз розсадниками і посадкою займається.ОЦЕ "СПРАВЕДЛИВО"
13 Лютого 2019, 12:21
Подібні йому :ВОВК, ДЕНЕСЮК,ПЛАКОШ...(подпольні мільйонери) не менше лісу вирізають і крадуть ,но в Буська хоть законо наймана праця оформлена,а в тих козлів жодної
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром