До нового навчального року в районі підготувалися на 4 мільйони гривень

29 Серпня 2016, 12:43
1378 Джерело: voladm.gov.ua

За декілька днів у всіх школах Камінь-Каширщини пролунає перший святковий дзвоник. Саме тому питанням «номер один» є готовність навчальних закладів району до нового навчального року.

Як повідомляє прес-служба РДА, саме на цьому акцентувалася увага учасників апаратної наради, яку сьогодні, 29 серпня, провів голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

Із короткою інформаційною довідкою виступив начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась:

– Керівниками та колективами навчальних закладів проведена значна робота з підготовки закладів освіти до нового навчального року. Всі кошти першочергово спрямовувались на ремонти будівель, енергетичного обладнання, котельного господарства, зовнішніх інженерних мереж, накопичення запасів палива. Здійснена профілактична очистка водонапірних башт і водогінних мереж.

Окрім того, Віктор Іванович зауважив, що рішенням сесії обласної ради виділені кошти в сумі 2 млн. грн. для початку будівництва загальноосвітньої школи в селі Осівці та 1 млн. грн. для продовження будівництва загальноосвітньої школи у селі Оленине. За рахунок реконструкції частини приміщення сільського будинку культури облаштовано навчальний клас, спортивну кімнату, кімнату-музей, санітарні кімнати в навчально-виховному комплексі села Видричі. Два навчальні заклади (загальноосвітні школи сіл Нуйно та Сошичне) стали переможцями обласного Конкурсу проектів із енергозбереження.

Відтак, за словами начальника відділу освіти, в цілому на підготовку закладів освіти до нового навчального року затрачено кошти в сумі 4 млн. грн.

–  У рамках інноваційного проекту щодо створення шкіл нового типу з 1 вересня буде функціонувати опорна школа І-ІІІ ступенів села Пнівне. На оснащення навчального закладу сучасною матеріально-технічною базою (засоби навчання, навчально-комп’ютерні комплекси, мультимедійне обладнання, впровадження енергозберігаючих технологій тощо) із освітньої субвенції державного бюджету виділено близько 2 млн. грн. З метою раціонального використання коштів та керуючись нормативно-правовою базою, буде призупинено роботу загальноосвітньої школи І ступеня села Олександрія, а загальноосвітні школи сіл Котуш та Малі Голоби – передано на баланс сільських рад. До кінця 2016 року планується продовжувати роботу щодо розширення мережі дошкільних навчальних закладів: відкрити дитячий садочок у селі Добре, перевести з короткотривалого на 10,5 годинний режим ДНЗ в селі Нові Червища, – резюмував Віктор Пась.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024