Піщане: відкрили новий підрозділ місцевої пожежної охорони

29 Серпня 2016, 16:00
5558 Джерело: volyn.mns.gov.ua

Необхідність існування пожежної охорони на селі зрозуміла усім – адже радіус виїзду з місця дислокації професійних пожежно-рятувальних частин ДСНС у районних центрах до найбільш віддалених сіл в окремих випадках складає понад 50 кілометрів. А це втрачені дорогоцінні хвилини на порятунок людей та їх майна. Тому питання боротьби з пожежами у сільській місцевості поставлене гостро не тільки в межах області, а й усієї держави загалом.

Подібна проблема існувала і до 28 серпня на території  Піщанської сільської ради і ще чотирьох навколишніх сільських рад Камінь-Каширського району – Великообзирської, Верхівської, Полицівської та Гутоборовенської, де наслідки пожеж мешканці  цих сіл відчували на собі вже не раз. Про це повідомляє УДСНС України у Волинській області.

До важливої події у сільському житті місцеві мешканці йшли довгих 20  років. Відродити у селі пожежну команду вдалося завдяки активній підтримці працівників управління ДСНС України у Волинській області, які надали у користування пожежний автомобіль.

Для забезпечення цілодобового чергування в пожежній сільській команді ввели посади водіїв-пожежних, працює телефон та створені усі умови для праці у пожежному депо.

«Пожежна безпека – це охорона життя і здоров’я кожної людини, майна, надбаного важкою працею та вирощеного врожаю від руйнівної сили вогню. - Наголосив на урочистому відкритті МПО голова РДА Валерій Дунайчук. Донедавна такі пожежні підрозділи тільки ліквідовувалися, бо реорганізовані сільгосппідприємства не хотіли брати на себе фінансовий тягар по їх утриманню, але зараз ми відновлюємо пожежну охорону на селі».

«Наразі в області вже створено 103 підрозділи місцевої пожежної охорони. -зазначив  заступник начальника обласного управління ДСНС полковник служби цивільного захисту Олег Билиця. - Приємно констатувати, що цього року ними здійснено вже понад 200 самостійних виїздів на гасіння пожеж.  Сподіваюся, що позитивна тенденція, яку сьогодні демонструють камінькаширці громадам  інших сіл у справі заснування та утримання місцевих пожежних команд, набуде подальшого розвитку».




 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024