«Катастрофа» у Камінь-Каширському районі: із 30 тисяч податки сплачує лише 6 тисяч

08 Лютого 2019, 11:30
«Катастрофа» у Камінь-Каширському районі: із 30 тисяч податки сплачує лише 6 тисяч 4553
«Катастрофа» у Камінь-Каширському районі: із 30 тисяч податки сплачує лише 6 тисяч

До Камінь-Каширського районного управління Пенсійного фонду України два роки тому увійшли Маневицький та Любешівський райони.

Під час нещодавного візиту на Камінь-Каширщину, народний депутат Ірина Констанкевич поцікавилась, як вплинула реорганізація на надання послуг та яка ситуація з наповненням пенсійного фонду, йдеться на сайті народної обраниці.

Начальник Камінь-Каширського пенсійного фонду Валерій Должко переконаний, що найбільшою проблемою для наповнення є нелегальна підприємницька діяльність в районі: зарплати в конвертах, несплата податків нелегальними підприємцями.

«Ми як об’єднане управління трьох районів виплачуємо сьогодні 80 мільйонів 600 тисяч гривень пенсій, а зі сплачених податків отримуємо 28 відсотків від потреби», – наголошує чиновник.

У Камінь-Каширському районі із 30 тисяч людей працездатного віку офіційно працюючих і тих, хто платить податки, лише 6 тисяч.

«Коли ми отримали інформацію із бази фіскальної служби, то виявилось, що у нас більше 6 мільйонів боргу по об’єднаному управлінню», – наголошує Валерій Должко.

Питання пенсій є пріоритетним у роботі народного депутата Ірини Констанкевич, адже чи не у кожному селі, які відвідує нардеп це є питанням номер один. Також депутатами від УКРОПу було підготовлено цілий ряд законопроектів що стосуються пенсійного забезпечення.

Коментарі
08 Лютого 2019, 14:15
І що тепер. А хіба районне керівництво про це не знає? Навіть більше. Йому за мовчання віддячують. Воно систему міняти не хоче. Йому децентралізація не потрібна. Воно – це не окремі суси. Воно – це місцеві клани. Тепер черга за нардепом. Має бути депутатський запит щодо призначення комплексної перевірки роботи усіх, хто має бодай найменше відношення до фінансового контролю, від місцевих голів до голів ради і райадміністрації. Потрібно перевірити статки всіх працівників поліції, прокуратури, тієї частини, яка пасеться в районі. Отже з нетерпінням чекаємо спочатку на депутатський запит. Нагадую, що депутатський запит має підтримати Верховна Рада. Але це документ, який трохи важче зігнорувати, аніж поточне депутатське звернення. Питання навіть не в тому, покарають когось чи ні. Питання у знищені місцевих кланів, що має стати першим кроком розвитку легального бізнесу – головного джерела місцевих бюджетів.
08 Лютого 2019, 15:39
Тож в районі усі постраждалі, а ті, хто “пасеться” - найбільш “уражені” і пооформляли собі і родинам Чорнобильські пенсіі. Скільки тих і тих?Плюс 6 тис. платників - дорівнює район. Вітаю будь-який запит.
08 Лютого 2019, 22:46
Корупція скрізь. Так було побудовано державу з самого початку і ніхто не в змозі зробити інакше, ні Пєтя, ні Вова, ні Юра, ні Сєня. Ніхто! Пєтя за 5 років так і не почав боротись з корупцією тільки пристоїв Сопля генеральним прокурором. В Камінь-Каширську щоб стати на електрону чергу на паспорт треба заплатити 80 гривень. Соромно.
08 Лютого 2019, 23:28
У першу чергу таке становище у тому що район вже більш як 20 років дерибанять на користь інших територіальних утворень як ото Ковельський, Ратнівський, та Маневицькиф райони. З району щоразу вимиваються дедалі більше юридичних осіб які так чи інакше переводяться своїми центральними органами у інші райони. Потім податкова щоразу тільки не в нашому, відсутні центри прийняття рішень. Так звані податкові площадки які ще започатковані Януковичем так і залишилося в Ковелі. Камінь-Каширська РДА не виконує своїх прямих повноважень, район просто не управляємий з тієї точки зору що Їм не управляють відповідно до своїх повноважень державної адміністрації. Так склалося що до керівництва району приходили або некомпеентні громаляни як ото через одного/два або такі які сідали у крісло тільки задля вирішення свої власнрих проблем. Пан Должко знає. Проблему може вирішити тільки децентралізація, громадяни які очолбватимуть свої територальні утворення мають звертутати увагу на збільшення прибутків своїх бюджетів. Без розуміння проьлеми по наповненню бюджету та розвитку бізнесу нічого тут не буде. Вкрай важливо хто десь приблизно з осені очолить Камінь-Каширське ОТГ. Громадянин(а) має розуміти щось з стратегічного планування розвитку територій. Сьогодні Камінь-Каширщина пасе задніх. Якщо піде так і далі району не стане навіть в образі Повіту, вкрай важливо. Камінь_Каширськ чекає розруха та запустіння.
08 Лютого 2019, 23:29
Так звичайно. Проблеми є але на місцях вони не бачать оскільки поки дефіциту фінансів вони не мають. Тут інша проблема, стратегічний баланс К-Каширского району на Заході України дедалі більше падає. Навколо територіальні утворення утворюють свої унікальні можливості для розвитку територій. Тут я думаю винні керівники які через меркатильні погляди не бачать власного майбутнього саме через діяльність опозиційних партій і в тому числі Укропу, Радикалів та БЮТ. Вони бояться що Вони програють вибори. Тому у цьому випадку до прикладу Укроп має структуризувати, подавати громадянам пропозиії свого бачення розвитку територій. На жаль Укроп тільки нмагається просто взяти владу у руки але о робити з цією владою вони самі толком не знають. Сьогоднішнє повідомлення це є плюсом хоч би через те, що вони починають розуміти проблеми.
09 Лютого 2019, 10:35
"У Камінь-Каширському районі із 30 тисяч людей працездатного віку офіційно працюючих і тих, хто платить податки, лише 6 тисяч." - ось це і є реальна ситуація з безробіттям в районі. За "совковою" статистикою у нас рівень безробіття нижчий чим у США чи Європі, а насправді вже досяг рівня 80%. Така ж ситуація і з "середньою зарплатою", яка вже досягла рівня 10000 грн, але яку ніхто не бачив. Для кого малюють таку "статистику" мені не зрозуміло
09 Лютого 2019, 11:17
Я більше 10 років на базарах скуповую с/г продукцію:шкіри,біб,насіня,телята.Ще перших 2роки платив єдиний податок(200грн) в місяць і зрозумів що можна не платити, так проканає.Мої знайомі понятя зеленого не мають,що це таке,його ніколи і не перевіряли.В нас на базарі в Бузаках десятки таких скупщиків і вільно почуааються,а в Камені ще більше- от вам і податки!
09 Лютого 2019, 11:59
.Це не скупщики,а бариги,подпольні мільйонери які надурюють людей за безцінь тонами скуповуть сировину:насіня шкіри,а ті телятники вже не чують землі під ногами.А головне що в державу нічого не платять,пора вже навести лад.А це вина районого керівництва, КОНТРОЛЮ НОЛЬ
09 Лютого 2019, 12:23
Тут всі розмови-відмазки імпотентів. От, якби, якби, я б тоді, тоді.
09 Лютого 2019, 12:43
Яке там керівництво- два санітари з санстанції прийшло до кормушки і вони щось знать про пенсійний фонд і дбають про наповнення...
09 Лютого 2019, 12:43
Яке там керівництво- два санітари з санстанції прийшло до кормушки і вони щось знать про пенсійний фонд і дбають про наповнення...
09 Лютого 2019, 12:52
Не 80 а 200 гривень за електрону чергу беруть.
09 Лютого 2019, 20:49
А навіщо реєструватися підприємцем? Щоб постійно тебе нахиляли всі служби кому не лінь? Саме краще роби що хочеш - хоч муруй,хоч штукатур, хоч хати крий, хоч машини строй, хоч телят скуповуй, хоч гриби-ягоди скуповуй, хоч валюту міняй, хоч солярою торгуй і ніхто тебе не пресує, навіть якщо хапнуть один раз то заплатиш 270 грн за те що не зареєстрований і все - знову що хочеш те робиш. А тільки зареєструвався, считай в рабство попав, бо там стільки охочих за любу причину і без причини тебе подоїти, що зразу випадаєш з конкуренції з тими хто не зареєстрований. Я теж колись лохом був і платив єдиний податок, а потім від того податку залишилась тільки назва а прилипла ще куча податків та куча нахлібників, а тепер знявся і всіх на юг посилаю. Маєте 6 тис підприємців - їх і доїть, поки не загнуться.
09 Лютого 2019, 23:28
А ви ще напевне маєте гарний будинок, субсидію, ви ж без доходів, а родина, мабуть, одержує державні гроші , як малозабезпечена, так і живемо - одні працюють і платять податки, інші цим користуються. Таких в районі дуже багато! Через це так і живемо, а будемо кричати про маленькі пенсії, погані дороги і т.д.
10 Лютого 2019, 09:16
В нас пілорам в районі сотні лєвих,вони не то що крадений ліс сутками пиляють,а ще тисячи людей на них незоконо працює .А про торгівлію і годі говорити - рвйспоживспілка і та своїх людец попереводила на спрощену форму,щоб менше платити податків.А ринок Каміньський- там на 20 працюючих одна наймана праця оформлена,в Богача на продбазі з 10 -один,те саме на лісозаводі...От вам шановні де податки і надходженя в пенсійний фонд !!!
10 Лютого 2019, 16:37
Чого варті підпільні заправки
10 Лютого 2019, 17:46
Правильно правильно. Нахиляйте тих дурнів, які вже зареєстровані, хай кормлять тих хто на субсидіях, бо до решти ви не доколупаєтесь. Нехай і решта бачить як нахиляють підприємців і боїться реєструватись. А кому з підприємців не подобається, що з зароблених 100 грн треба віддати 90, то хай їдуть на сезон. І тоді настане всім щастя, бо як не буде кому платити, то і чиновники мусять їхати на сезон, там зустрінуться з колишніми підприємцями і може вже тоді поймуть, що податки повинні платити всі, краще по трошки з кожного, але постійно, а не доїти тільки тих, хто вступив в податкову ловушку.
11 Лютого 2019, 02:18
Так ті 24 тисячі що не платять більшість з них тут і не працює булоб добре щоб і пенсію вони отримували там де працювали
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром