У Камені-Каширському планують знищити стихійні сміттєзвалища

09 Лютого 2019, 11:05
На Волині планують знищити стихійні сміттєзвалища 3701
На Волині планують знищити стихійні сміттєзвалища

У Камінь-Каширській міській раді затвердили цільову програму  «Поточний ремонт, очищення меліоративних, водовідвідних каналів та ліквідація стихійних сміттєзвалищ на території Камінь-Каширської міської ради у 2019 році».

Про це стало відомо з проекту рішення, який підписали на черговій сесії міської ради у грудні 2018 року.

За кошти міського бюджету планують:                      

  • ліквідацію стихійних сміттєзвалищ.
  • винесення водоохоронних зон в натуру,
  • упорядкування джерел,очищення русел від дерев та іншої рослинності,
  • очищення стічних скидних і дренажних вод з меліоративних систем та поліпшення їх якості,
  • поточний ремонт існуючих меліоративних та водовідвідних каналів.

«Значні території міської ради, в тому числі і житлові масиви, підтоплюються грунтовими та дощовими водами, що ускладнює їх використання населенням за прямим цільовим призначенням. Для пониження рівня стояння грунтових вод та відведення дощових вод з цих територій необхідно  ремонтувати або очищувати від мулу та рослинності  існуючі  водовідвідні та меліоративні канали», – йдеться у документі.

Програма виконується в один етап, а строк її виконання розрахований на 2019 рік.

Тож, аби втілити в реальність плани, з місцевого бюджету виділили 59 тисяч гривень, 9 з яких на знищення сміттєзвалищ. Адже останнім часом проблема зі сміттям постала дуже гостро. 

Читайте також:

Як камінь-каширцям даються перші кроки до роздільного збирання сміття

Камінь-Каширський: ринок завалений сміттям

Відсутність культури у камінь-каширців обурила місцевого фотографа

 

Коментарі
09 Лютого 2019, 14:47
Це треба було робити ще в першу каденцію мера Бондара, а вже сьогодні ці так звані канали одягати в бетон. Потім не тільки одягати в бетон але й попросту засипати пониззя й таким чином щоб болотисті місця нарешті зникли з міста, оскільки сьогодні Ми маємо місто серед болота або болото серед міста буквально вже за двісті метрів від РДА . Надіємося що врешті-решт на зміну так званим народникам які засіли в міській раді і які буквально абослютно нічого не роблять для міста (не тямлять) прийдуть адекватні молоді люди або громадяни з нормальною професійною підготовкою, знають що таке містобудування та нарешті почнуть будувати місто. Важливо, щоб на місце Бондаря прийшла людина яка тямить що таке стратегічний розвиток території, регіону який тягне на Повіт. Якщо поглянути на сусідів то Ми сьогодні у суцільній ямі оскільки Нас обскакали вже на порядок. Доганяти вже тяжко.
10 Лютого 2019, 20:16
Можливо потрібно тобі подати свою кандетатуру на пост мера, і на власному прикладі показати як навести порядок??? Я особито за тебе проголосую, і агітуватиму іньших, тимбільше що ти напевно тямиш в стратегічному розвитку міста, і всі канави вдягнеш в бетон...
11 Лютого 2019, 01:42
"всі канави вдягнеш в бетон": щоб одягнути в бетон усі канави міста то що найперше треба мати кар"єр поряд міста із запасами піску хоч би на "мільйон", Якщо хто буде сміятися з моїх слів то ось приклад з радянського минулого. Кар"єр з якого добували сьогодні називається "Силікатне", з нього висипані усі дороги району на підсипку до бутового каменю. Тепер поряд нього намагаються роздерибанити вісім гектарів тому якщо ця гора відійде у приватні руки, місто й далі буде лежати у заболоченій місцевості. Але сьогодні про це ніхто не говорить крім Клітицького сільського голови, більше того голова РДА, міський та районної ради схоже що буквально продалися, оскільки у Них немає мотивації зберегти цю гору для міста. Отже якщо Ви бажаєте щоб місто не стояло у болоті, ця гора має належати місту буквально. Все інше по цимбалах.
12 Лютого 2019, 13:54
З таким керівництвом та керівниками простіше знищити район
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024